GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  VINERI, 26 MARTIE

Enciclopedie Universală BRITANNICA

Articol de GSP - Publicat joi, 25 martie 2010 00:00

Din 26 martie, Jurnalul Naţional împreună cu Editura Litera vă oferă cel mai important proiect enciclopedic: Britannica. Structurată în 16 volume color,  Enciclopedia Universală Britannica, cuprinde peste 5 500 de pagini, 26 000 de articole, 2 000 de imagini, 194 de hărţi, 150 de planşe şi grafice dar şi peste 1000 de articole care vizează realităţile româneşti.

Adresându-se unui public eterogen această nouă enciclopedie adună mii de articole esenţiale din cele mai importante domenii: artă, filosofie, literatură, religie, ştiinţă, istorie, geografie etc. Totodată, în volumele Enciclopediei Britannica veţi regăsi şi cele mai recente hărţi ale ţărilor lumii, un tabel cu laureaţii Premiului Nobel, alături de numeroase planşe şi ilustraţii sugestive. Enciclopedia Universală Britannica va putea fi achiziţionată împreună cu Jurnalul Naţional în fiecare vineri începînd cu 26 martie.

Istoria Enciclopediei Britannica este fascinantă: prima ediţie a fost publicată la 1768 la Edinburgh, în Scoţia. Succesul extraordinar de care s-a bucurat a făcut să-i crească popularitatea rapid, astfel  că la cea de-a treia ediţie, enciclopedia număra 21 de volume.  În 1933, Britannica devine prima enciclopedie din istorie care adoptă politica revizuirilor permanente, astfel că la fiecare ediţie îşi îmbogăţeşte articolele cu elemente actualizate. În momentul de faţă Enciclopedia Britannica se află la a 15-a ediţie. Cea mai nouă dovadă de notorietate a Britannica este locul 10 pe care l-a ocupat anul trecut în clasamentul Official Top 500 Super Brand Consumer din Marea Britanie.

Playtech: ȘOCANT! Cum s-au îmbrăcat oamenii la înmormântarea lui Petrică Cercel. E ceva unic în România


Comentarii (1)
 •  26 Martie 2010, 11:06

Pana in anii 90 trebuia sa ai "pile" la alimentara pentru un salam cu soia. Acum au ajuns ziarele sa se vanda "pe sub mana". Pacat...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează