GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  REACȚIE

Ioana Cosma a vorbit deschis despre despărțirea de ProTV: „Domnule, am fost dată afară. Pot să gândesc din nou liber și câștig mai bine acum”

FOTO: Captură youtube.com/@Paginademediar +12   FOTO
FOTO: Captură youtube.com/@Paginademediar

Articol de - Publicat sambata, 01 aprilie 2023 14:43 / Actualizat sambata, 01 aprilie 2023 15:15

Jurnalista Ioana Cosma a acordat un interviu pentru paginademedia.ro, în care a vorbit în premieră despre plecarea din ProTV.

Ioana Cosma a plecat la începutul lunii februarie de la ProTV, după ce emisiunea „Ora exactă în Sport”, pe care o modera la postul din trust, ProArena, a fost anulată și înlocuită cu mai multe seriale americane.

Ioana Cosma vorbește despre plecarea din ProTV: „Da, am fost dată afară”

Acum, ea a povestit cum a fost momentul în care a fost anunțată că emisiunea pe care o prezenta se va încheia și dezvăluie că a semnat pe bani mai mulți cu Fanatik, acolo unde moderează o emisiune online.

„Domnule, am fost dată afară. Ce e atât de complicat să accepţi că ai fost dată afară? Sunt primul om? S-a inventat concedierea o dată cu mine? Da, am fost dată afară! Pentru că s-a oprit emisiunea. Nu am fost dată afară pentru că sunt incompetentă

Pur și simplu, s-a oprit emisiunea. În aceste condiții, au încetat relațiile contractuale. Da, ne strângem mâna și încetăm relațiile. Dacă zicea «Ați încetat relația comercială» sau altfel e altceva? Nu. E același lucru. Acum, în sfârșit, pot să gândesc, din nou liber!

Ioana Cosma și-a luat o zi sabatică, pe 6 februarie, în care s-a relaxat. De marți am început negocierile. Marți, miercuri, joi și vineri deja eram angajată... Îmi făcusem același salariu pe care-l avea la ProTV. Ba mai mult. Câștig mai bine acum.

Ca orice omuleț care e de peste 20 de ani într-o instituție, am avut un «Ups»... Nu am avut niciodată abonament la telefon pe numele meu. Era pe numele instituției. Mi-am dat seama că lumea e mare. Aveam o căldurică, o zonă de confort. 

M-am trezit că trebuie să-mi fac abonament la telefon pe numele meu, că trebuie să-mi schimb adresa de mail... Au fost momente complicate. Dar doar din aceste puncte de vedere. Dar am zis că lumea nu se oprește în loc. Am zis că e dreptul lor. Mă uit cu drag la jurnal în continuare, am prieteni acolo. 

Mi s-a spus că eu sunt prezentator și că s-a încheiat emisiunea. Dar eram și editor... Dar dacă asta a fost decizia instituției, o respect. Nu e nicio problemă. Nu, nu mi s-a oferit nicio variantă. A fost «La revedere, drum bun!», cu o înțelegere omenească”, a spus Ioana Cosma.

+8 FOTO

Cine e Ioana Cosma

  • Are o experiență în presă de peste 25 de ani și era poate cel mai experimentat membru al actualei redacții de sport de la ProTV. Ea se află în această meserie de la jumătatea anilor '90, iar la ProTV a ajuns acum mai bine de două decenii.
  • După ce a fost reporter, a realizat emisiuni sportive, iar în mai 2019 a comentat primul meci de fotbal, finala Cupei României la fotbal feminin, alături de Adi Dobre.
  • Apoi în octombrie 2019 s-a aflat la microfon tot la o partidă de fotbal feminin, România - Belgia 0-1, iar în noiembrie 2019 la România - Lituania 3-0, ambele din preliminariile CE. Atunci a făcut echipă cu Mihai Mironică.
  • Ea a comentat și 3 meciuri de la EURO 2021, Ungaria - Portugalia, Ungaria - Franța, Germania - Ungaria.

Citește și: 

„Știți ce ador la voi?” » Senzaționala poveste a primei sportive din România calificate la Jocurile Olimpice, Melvine Delvine Meringor: „În Kenya, tribul meu încă mai poartă lupte”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (36)
kordell
kordell  •  03 Aprilie 2023, 01:45
Postat de alenb pe 02 Aprilie 2023, 13:50

Dar tu crezi ca Cosma are/avea vreo 10 mii de euro pe luna? Crezi ca umbla cainii cu euro in coada in televiziunile romanesti, sau in Romania in general? Nu stiu daca are ea 2 mii la fanatik. Pai 2 mii este binishor peste salariul mediu net din italia si spania si nu departe de salariul mediu net din germania.

La Fanatik probabil ca "munceste" pe un iaurt si o chifla .Cine pune botul ca face mai multi bani la o fituica online care n-are nici un fel de trafic ?

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  03 Aprilie 2023, 00:36

Succes in continuare! Femeia asta stie mai mult fotbal decat multi barbati de pe aici...

p.rares
p.rares  •  02 Aprilie 2023, 15:09

Mamaie te-ai intrebat pentru cat timp vei mai fi platita.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează
Close