GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

"Ma las!"

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 iulie 2007 00:00

Dumitru Dragomir spune ca va pasa toate responsabilitatile negocierii drepturilor TV catre o firma-intermediar. Va fi un ultim tun al sefului LPF?Confruntat cu noile reglementari ale U.E privind organizarea licitatiilor pentru vinzarea drepturilor TV ale Ligii I, seful LPF, Dumitru Dragomir, spune ca nu vrea sa mai ia parte la acest proces. "In toamna facem licitatie. O sa-i chem pe toti presedintii de club sa se puna de acord. Ne vom lua dupa normele UEFA si vom angaja o firma care sa ne garanteze suma ceruta de cluburi. Aceasta va negocia cu televiziunile. Asa, cluburile isi iau banii, indiferent de cit ofera televiziunile firmei. Daca obtine mai mult, firma isi opreste un 15-20% din diferenta, restul banilor urmind a se duce catre cluburi".

Unde-i licitatia?
Din ce spune Dragomir reiese insa ca va fi vorba doar de doua negocieri directe. Intii intre Liga, care reprezinta cluburile, si firma de intermediere a vinzarii drepturilor TV, apoi intre aceasta firma si televiziuni.
In iarna, fostul presedinte al CNA, Ralu Filip, l-a instiintat  pe Dragomir de noile reglementari cu privire la organizarea licitatiei de vinzare a drepturilor TV. Aceasta ar trebui sa fie "deschisa, adica publica, transparenta si nediscriminatorie, conform art.81 din Tratatul UE".  Acelasi articol prevede ca "durata exclusivitatii sa nu fie mai mare de trei ani, iar pachetele scoase la vinzare sa fie cit mai mici, asa incit un radiodifuzor sa nu poata cistiga mai mult de doua pachete".


"Ciinele nu pleaca de la macelarie"
proverbul preferat al lui Dragomir

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează