GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Primera Division: taxe mai mici, salarii mai mari

Articol de GSP - Publicat luni, 02 iulie 2007 00:00

Un studiu efectuat de publicatia "Cinco Dias" releva faptul ca formatiile din campionatul Spaniei au un avantaj financiar in a inregimenta jucatori straini fata de celelalte campionate.

"Legea Beckham", asa este denumita prevederea ce permite fotbalistilor sa opteze pentru grila de impozit pentru nonrezidenti. Asta inseamna ca in loc de obisnuita taxa de 43%, spaniolii vor plati numai 24 de procente din respectiva remuneratie. Astfel, conform studiului, un salariu de doua milioane de euro va "costa" cluburile spaniole 2,7 milioane. Asta in timp ce, pentru aceeasi suma, in Anglia se vor plati, cu tot cu taxe, 3,8 milioane de euro, iar in Italia suma creste pina la 4 milioane!

Spre exemplu, problema mult vehiculatului transfer al lui Cristian Chivu. Angrenata alaturi de Inter in lupta pentru obtinerea semnaturii romanului, Barcelona ar putea profita de aceasta lege pentru a se putea bate cu italienii in a-i asigura salariul capitanului "nationalei" tarii noastre. Gruparea condusa de Joan Laporta ar plati cu 32,5% mai putine taxe decit Inter, lucru ce ii poate incuraja pe spanioli sa ii ofere lui Chivu un salariu mai mare decit gruparea patronata de Massimo Moratti.

Playtech: BOMBĂ! Un medic celebru din România anunță când se termină pandemia de Covid-19: ‘Gata, dispare’


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează