GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

TVR a îngenuncheat în fața ministrului sportului » Adevărate ode preț de 30 de minute pentru Eduard Novak: „Domnule ministru, o bucurie să vă avem alături. Sănătate, succese, de toate!”

Articol de , , - Publicat luni, 18 octombrie 2021 09:00 / Actualizat luni, 18 octombrie 2021 10:11

Eduard Novak, cel care conduce MTS, a fost invitat într-o emisiune pe TVR 2, unde i s-au adus adevărate ode cât timp a fost în studio. Finalul a fost apoteotic: „De-ar fi format Guvernul României din campioni precum dumneavoastră, am sta și noi liniștiți”.

Un membru al Guvernului Cîțu a fost elogiat la scenă deschisă de televiziunea publică din România. Numele ministrului: Eduard Novak, șeful Ministerului Tineretului și Sportului. El a fost invitatul emisiunii "Femei de 10, bărbaţi de 10", realizată de Marina Almășan, pe TVR 2, și care a fost difuzată pe 9 octombrie, dar și în reluare o săptămână la târziu.

Alături de Novak, în emisiune a fost prezentă și Alina Alexoi, fost jurnalist TVR, care în prezent lucrează la COSR, pe funcția de consilier pe comunicare al președintelui Mihai Covaliu. Debutul emisiunii, de fapt rolul de a-l introduce pe ministrul Novak în platou, i-a aparținut chiar Alinei Alexoi. Care în fix două minute i-a făcut, de fapt, nu o descriere, ci un adevărat laudatio.

Alexoi: „E prea mult suflet, prea multă trudă și infinit sacrificiu”

  • "A învățat să-și urmeze visul, chiar și atunci când acesta părea spulberat. A adunat fiecare părticică din el și le-a pus cap la cap. Și-a reinventat aspirațiile și și-a alimentat ambiția de a reuși. Pentru el, pentru alții, pentru noi. Sportul a fost pentru el modul în care a învins orice obstacol. Sportul i-a oferit șansa de a-și construi caracterul. 
     
  • Prin sport a învățat să nu renunțe. Să continue, în orice condiții. Când viața i-a dat planurile peste cap s-a adaptat. A lăsat lamele patinelor și a urcat în șa. A învățat să pedaleze, printre toate cutumele unei societăți care acceptă cu greu integrarea persoanelor cu dizabilități. Și care pune bariere între oameni. Discriminare, integrare, accesibilitate, mobilitate, ocupare. Și lista ar putea continua. 
     
  • Sportul e însă balsamul care i-a oblojit rănile fizice și psihice. E pilonul pe care și-a construit cariera. Una care l-a urcat pe podiumul paralimpic mondial și european. Valoarea medaliilor câștigate, un aur, trei de argint paralimpice, două medalii de argint și un bronz mondial, un aur european, nu se poate evalua. E prea mult suflet, prea multă trudă și infinit sacrificiu în ele. 
     
  • Nimeni nu-ți poate garanta ca sportiv că vei câștiga vreo medalie olimpică sau paralimpică, dar orice campion îți garantează că merită să încerci. Asta face prin puterea exemplului și Eduard Novak. Campion paralimpic, apoi ministrul sportului. Medaliații olimpici și paralimpici sunt eroii noștri. Și modele pe care o întreagă generație le vor urma în dorința unui viitor mai bun pentru copiii noștri. 
     
  • Eduard Novak e întâiul ministru în funcție din lume care a câștigat o medalie paralimpică. Argint la Tokyo 2020. Acum el încearcă să restarteze sportul românesc. Misiune mai grea decât a câștiga o medalie? Oare? Răspunsul îl vom afla de la el", a fost mesajul pe care actualul salariat al COSR l-a avut la adresa șefului MTS.
TVR a îngenuncheat în fața ministrului sportului » Adevărate ode preț de 30 de minute pentru Eduard Novak: „Domnule ministru, o bucurie să vă avem alături. Sănătate, succese, de toate!”

Almășan: „Sunteți strălucitor”

A urmat o emisiune de peste o jumătate de oră pe parcursul căreia Eduard Novak a fost lăudat, elogiat și aplaudat. "Ce bucurie să vă avem și între două n-o să vă plouă, eventual cu întrebări", și-a început discursul realizatoarea emisiunii, după ce Novak a intrat în studio. 

„Ce v-au spus prietenii când s-au trezit cu dumneavoastră în politică? Sunteți strălucitor în sport, aveți o poveste extraordinar de motivantă. Oamenii aceștia mari pe care-i vezi atrași într-o Românie în care politicul e vai mama lui, te întrebi, de ce?” a fost o altă replică pe care Marina Almășan a avut-o în emisiune.

TVR a îngenuncheat în fața ministrului sportului » Adevărate ode preț de 30 de minute pentru Eduard Novak: „Domnule ministru, o bucurie să vă avem alături. Sănătate, succese, de toate!”
Instantaneu din timpul emisiunii prezentate de Marina Almășan

Sticlă de vin de la Dealul Dorului și voucher la Nufărul

Finalul show-ului a fost în aceeași notă: "De-ar fi format Guvernul României din campioni precum dumneavoastră am sta și noi liniștiți"! A urmat momentul în care lui Novak i s-a oferit o diplomă, o medalie și un stilou personalizat cu numele lui, o sticlă de vin Maestoso, din Crama Dealul Dorului, dar și un voucher la Nufărul. 

„Este o foarte mare bucurie să mă prezint în fața dumneavoastră cu o diplomă. În semn de recunoștință pentru tot ce-ați făcut dumneavoastră”, i-a spus asistentul emisiunii, care i-a înmânat cadourile.

TVR a îngenuncheat în fața ministrului sportului » Adevărate ode preț de 30 de minute pentru Eduard Novak: „Domnule ministru, o bucurie să vă avem alături. Sănătate, succese, de toate!”

„Domnule ministru, sănătate, succese, de toate!”

Încheierea i-a aparținut tot prezentatoarei Almășan: „Interviul a luat sfârșit, nu însă și momentul dumneavoastră, pe care vreau să-l încheiem cu o dedicație muzicală foarte frumoasă. Este unul dintre cele mai frumoase valsuri pe care le-a compus omenirea. Compozitorul are un nume, Dmitri Șostakovici, valsul este interpretat de o fată frumoasă, Alexandra Violin”. În timp ce a pornit melodia valsului solicitat de Marina Almășan, Eduard Novak a dansat cu Alixa Alexoi.

TVR a îngenuncheat în fața ministrului sportului » Adevărate ode preț de 30 de minute pentru Eduard Novak: „Domnule ministru, o bucurie să vă avem alături. Sănătate, succese, de toate!”
Vals. Alina Alexoi și Eduard Novak

Domnule ministru, o bucurie să vă avem alături. Sănătate, succese, de toate. Spun un lucru... N-ar trebui să spun, dar spun. Aici, în primul rând, domnul ministru a fost privit foarte atent de PR-ul său, prietena noastră, jurnalista Roxana Ciuhulescu. I-a dat o mână de ajutor colegei mele Elena Cristescu în pregătirea acestui subiect.

- Marina Almășan, realizator emisiune TVR

73 de milioanede euro e bugetul Televiziunii Publice pe anul 2021

Eduard Novak a intrat în UDMR în august 2020

Eduard Novak a fost propunerea UDMR la finalul lui 2020, când portofoliul MTS a trecut la acest partid. La vremea respectivă, Novak nu era membru UDMR, dar s-a înscris în luna august. "Le mulțumesc pentru încrederea maximă pe care mi-au acordat-o, pentru sprijin și pentru șansă. Cred cu tărie că fac parte din cea mai bună echipă, care a adus atâta plus valoare politicii din România. Împreună vom realiza lucruri minunate, nu am nicio îndoială", a spus la momentul respectiv Novak.

Eduard Novak și-a dublat singur recompensa

TVR a îngenuncheat în fața ministrului sportului » Adevărate ode preț de 30 de minute pentru Eduard Novak: „Domnule ministru, o bucurie să vă avem alături. Sănătate, succese, de toate!”
Fericit după medalia de argint obținută la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Actualul ministru TS a luat decizia în vară de a dubla premiile oferite tuturor sportivilor români medaliați la Jocurile Oimpice și Paralimpice, dar și celor care reușesc să se claseze pe locurile 4-6. 

De această bonificație a beneficiat și Eduard Novak, cel care a participat la Jocurile Paralimpice, unde a câștigat medalia de argint în proba de urmărire individuală de 4.000 metri, în ciclism. 

Pe vechea grilă, Novak s-ar fi ales cu 56.000 de euro, dar după ce chiar el a semnat ordinul de mărire, va încasa din partea Guvernului 112.000 de euro.

CV Eduard Novak

  • medalie de aur obținută la Jocurile Paralimpice de la Londra (2012)
  • record mondial: 4.000 m pistă (2012)
  • medalie de argint obținută la Jocurile Paralimpice de la Beijing - contratimp individual (2008)
  • medalie de argint obținută la Jocurile Paralimpice de la Londra - contratimp individual (2012)
  • medalie de argint la Jocurile Paralimpice Tokyo - urmărire individuală 4.000 metri (2020)
  • la patinaj viteză: 25 titluri naționale, 35 recorduri naționale
  • la ciclism: 5 titluri mondiale, 13 medalii de argint și 5 medalii de bronz la Campionatele Mondiale
  • a fost președintele Federației Române de Ciclism (2013-2020)
  • a fost președintele echipei de ciclism Novak CyclingTeam
  • vicepreședintele Uniunii Cicliste din Balcani
  • membru al Uniunii Cicliste Internaționale
  • din decembrie 2020 e șeful MTS

Eduard Novak, implicat în 100 de procese: „Nu sunt un tip confortabil! Am găsit lucruri foarte, foarte urâte”

Citește și: 

„Accesul interzis femeilor” » Gigi Becali explică mesajul discriminatoriu de pe terenul de la Olănești: „Nu vor fi nici animale de sex feminin! Ca la Athos”

VIDEO+FOTO Cosmin Olăroiu și-a recuperat ceasul furat care costă o avere » Poliția l-a găsit pe alt continent + 3 suspecți au fost deja reținuți

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
elgabri
elgabri  •  18 Octombrie 2021, 12:11

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

losfer
losfer  •  18 Octombrie 2021, 12:06

E lingușeală, da' astea-s fix genul de laude și patetisme pe care le încurajăm pentru toți sportivii mai de Doamne-ajută din țară și le share-uim masiv pe febeuri și altele. Dacă era tot Novak sportivul dar fără să fi avut vreodată funcție politică, nu dădea nimeni doi lei pe discursul ăsta pentru că era complet la locul lui.

tororosso
tororosso  •  18 Octombrie 2021, 11:37

*** , sport național .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close