GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  COMPETIŢII LA EUROSPORT

Vezi programul Eurosport şi Eurosport HD pentru luna iulie!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 iunie 2010 00:00

Cele mai importante evenimente sportive sunt in iulie la Eurosport. Dupa Cursa de 24 de ore de la Le Mans din iunie si inainte US Open din august-septembrie, aceasta luna ne aduce Turul Frantei la Ciclism si Campionatele Europene de Atletism. La toate aceste evenimente sportive, Eurosport este la fata locului, in mijlocul actiunii de unde va oferi fanilor transmisiuni ample IN DIRECT, in format HD.

CICLISM

Turul Frantei
1 iulie: Prezentarea echipelor
3-25 iulie: prologul + cele 20 de etape

In iulie, seria competitiilor importante  continua la Eurosport cu Turul Frantei, cea mai mare intrecere la ciclism din lume si unul dintre acele evenimente care au contribuit la definirea istoriei sportului.

Ca de obicei, nici in acest an Eurosport nu va rata nici un minut din Turul Frantei transmitand mai mult de 80 de ore IN DIRECT si trei echipe de filmat la fata locului.

Una dintre acestea va fi dedicata urmaririi lui Lance Armstrong si productiei Planeta Armstrong. Planeta Armstrong va sarbatori in timpul Turului cea de-a 100 editie de la lansarea sa in ianuarie 2009, cand  Armstrong a revenit in competitie.
Producatorul acestei emisiuni, Vincent Renault, este jurnalistul care i-a luat cele mai multe interviuri lui Lance Armstrong in ultimele 18 luni. Acesta are acces privilegiat la Armstrong si la echipa acestuia  oferindu-le astfel fanilor imagini in exclusivitate din culisele turului, vazute de Armstrong and RadioShack.

Transmisiuni Eurosport

Eurosport incepe transmisiunea Turului pe 1 iulie de la ora 19:00, cu traditionala prezentare IN DIRECT a celor 20 de echipe participante. In acest an Turul va incepe in Rotterdam; prezentarea va fi completata de interviuri luate capitanilor echipelor.

Imediat dupa aceea, la 20:30, Eurosport va transmite o editie speciala a Planetei Armstrong. Aceasta rememorare de 26 de minute a magazinelor Planet Armstrong difuzate in 2010 (sezonul 2) va reprezenta startul ideal pentru a-l urmari pe Armstrong in incercarea sa de a obtine cel de-al 8-lea titlu.

    Transmisiuni IN DIRECT
Eurosport toate etapele IN DIRECT si nu va rata nici un minut din ceea ce este produs pentru televiziune. In fiecare zi vor fi transmise ultimele trei ore ale competitiei, de la aproximativ 15:15 pana la 18:30. Pentru etapele de munte, transmisiunile vor incepe chiar mai devreme. Aceasta sesiune IN DIRECT va include o introducere care va prezenta imagini de la startul cursei ce a avut loc cu putin timp inainte, dar si interviuri cu favoritii.

    Rezumate (23:00 - 23:55)
Aceasta reluare, care prezinta cele mai importante momente ale etapei “retraiete” prin intermediul comentariilor originale IN DIRECT, vor fi completate de reportaje si interviuri. Programul se va incheia cu avancronica urmatoarei etape.

    Planeta Armstrong (23:55:24:00)
Cu interviuri in exclusivitate si imagini deosebite, aceasta emisiune de 5 minuteva fi transmisa zilnica imediat dupa rezumate.


Turul: date cheie


    Traseu spectaculos
Cea de-a 97-a editie a Turului va incepe in Amsterdam si va avea o lungime de 3,600 de kilometri. Traseul este interesant mai ales datorita a doua puncte de atractie ce merita subliniate:

- Portiunile de “pavate” revin! Etapa a treia, care are o lungime de 13 kilometri, se va desfasura pe piatra cubica, parte a cursei Paris-Roubaix, dar si faimoasei si periculoasei Arenberg Trench. Contador nu a concurat niciodata in cariera sa pe pavate si va trebui sa fie foarte atent la aceasta noua provocare.

- prima data cand Turul Frantei a vizitat Pirineii a fost acum 100 de ani, in 1910. Pentru a celebra acest lucru, Turul din 2010 va cuprinde 4 etape in Pirinei (14-17 iulie), inclusiv faimosul Tourmalet, care va fi urcat … de doua ori, pe 16 si 17 iulie. Etapa desfasurata pe 17 iulie este ultima etapa de munte, iar finalul va fi in punctul cel mai inalt al Turului din 2010.

    Contador versus Armstrong
Desi anul trecut au concurat in aceeasi echipa, rivalitatea dintre cei doi este mare, dar latenta. In acest an, fiecare dintre ei are o echipa, deci “razboiul” poate incepe! Alberto Contador, care concureaza pentru Astana, este favoritul principal al Turului, dar va fi interesant de urmarit daca Armstrong va fi mai puternic decat in 2009, asa cum a declarat in urma cu doar cateva luni. Andy Schleck (Luxemburg), locul 2 anul trecut, va profita de orice slabiciune a lui Contador.
Etapele de plat sunt de asemenea interesante, mai ales pentru ca ierarhia sprinterilor s-a modificat: Mark Cavendish (Marea Britanie) nu mai este la fel de puternic ca anul trecut, in timp ce alti sprinteri, cum, ar fi  Tyler Farrar (SUA), Tom Boonen (Belgia) sau Oscar Freire (Spania) au acum un cuvant de spus.ATLETISM

Campionatele Europene din Barcelona, Spania 
27 iulie - 1 august


Cu exact doi ani de Jocurile Olimpice de Vara din Londra, care incep pe 27 iulie 2012, Europa va gazdui in  Barcelona din 27 iulie Campionatele Europene de Atletism.

Eurosport transmite Campionatele Europene de Atletism inca de la inceputuri in 1990. Cu o astfel de experienta si 30 de oameni la fata locului, Eurosport garanteaza sa duca telespectatorii chiar in mijlocul actiunii IN DIRECT.

Toate probele sunt IN DIRECT, seriile dimineata, dar si finalele dupa-amiaza la o ora de varf. Echipele de filmat Eurosport de la fata locului vor lua interviuri, vor face avancronici si reportaje ce vor fi inserate pe parcursul sesiunilo IN DIRECT.

Transmisiunile IN DIRECT incep cu prezentarea mizelor zilei. Apoi, in timpul actiunii IN DIRECT, un consultant, diferit in fiecare zi, va face o analiza din zona presei IN DIRECT. Transmisiunile se vor incheia seara, in jurul orei 23:00 cu "Fotofinis", o reluare de 20 de minute a cxelor mai importante evenimente ale zilei, comentariile sunt cele originale IN DIRECT, dar si o analiza de la fata locului facuta de un invitat special.

Chiar daca aceste campionate sunt Europene, la unele dintre probele desfasurate in  Barcelona vor participa unii dintre cei mai buni sportivi din lume. Aceste probe care nu trebuiesc ratate sunt:

    saritura in inaltime – proba feminina, la care ia parte Blanka Vlasic (Croatia) Campioana Mondiala in 2007 si 2009, care a fost favorita la titlul olimpic la Atena, dar care in mod surprinzator a fost invinsa de Tia Hellebaut (Belgia). Hellebaut a revenit in 2010 dupa retragere, dupa ce a dat nastere unei fetite.

    Aruncarea cu ciocanul – proba feminina, cu un mare duel intre Anita Włodarczyk (Polonia), Campioana Mondiala in 2009 si detinatoarea recordului mondial si Betty Heidler (Germania), Campioana Mondiala in 2007.

    aruncarea sulitei – proba feminina unde sunt trei candidate la titlu: Barbora Spotakova (Republica Ceha), Campioana Olimpica in 2008 si detinatoarea recordului mondial, Christina Obergföll (Germania), locul trei la Jocurile din 2008 si Mariya Abakumova (Rusia), clasata pe locul trei la Campionatele Mondiale din 2009.

    aruncarea sulitei – proba masculina. Toti ochii vor fi atintiti spre Andreas Thorkildsen (Norvegia) care este primul aruncator cu sulita din istorie care este in acelasi timp campion european, campion mondial si campion olimpic.

Important de retinut
- 50 ore IN DIRECT
- doua echipe de filmat la fata locului
- zona presei IN DIRECT pentru acces direct la campioni
- 9 cabine de comentarii in 9 limbi
- 30 oameni la fata locului
- disponibil direct in format HD


FOTBAL: 2010 FIFA Campionatul Mondial

Pentru cel mai important eveniment al anului dupa Jocurile Olimpice de Iarna de la Vancouver 2010, Eurosport va transmite doua programe speciale direct din Africa de Sud.


Buletin Soccer City
11 iunie - 11 iulie

Aceste buletine de cinci minute vor fi transmise de jurnalistii Eurosport IN DIRECT chiar din locul de desfasurare al partidelor. Prezentand cele mai noi stiri dinainte si de dupa meci, interviuri si reportaje de la echipele Eurosport de la fata locului, Buletinul Soccer City va tine fanii la curent  cu ultimele informatii si evenimente de la Campionatul Mondial, pe masura ce acestea se intampla.
Vor fi patru buletine transmise zilnic, astfel: 16:30, 19:00, 20:00 si 21:00


In Direct Soccer City: emisiuni zilnice de la 23:30 – 24:00 
7 iunie - 11 iulie

In direct de la 23:30 pana la 24:00, imediat dupa incheierea ultimei partide a zilei, In Direct Soccer City is este intalnirea zilei care nu trebuie ratata. Transmitand direct in high definition din studioul Eurosport aflat la fata locului in mijlocul actiunii, in Johannesburg, programul, gazduit de jurnalistul german Gernot Bauer, prezinta cea mai competenta analiza dupa meci realizata de o echipa de experti internationali, cu spectaculosul stadion Soccer City in fundal.


    Arsène Wenger, renumitul antrenor al echipei Arsenal, va urmari fiecare partida in Africa de Sud.
Mereu informat, "Le Professeur" va prezenta fanilor parerea sa de expert cu privire la intamplarile si evenimentele zilei.

Chiar in studio, grupul consultantilor va include:

    Roger Milla: legenda africana a fost vedeta Cupei Mondiale din 1990, inscriind patru goluri pentru Camerun. La 42 de ani a devenit cel mai in varsta marcator din istoria finalelor Cupei Mondiale in 1994.

    Giovane Elber este cel mai bun marcator strain din toate timpurile din Bundesliga (133 goluri). Atacantul sud-american a castigat multe titluri importante de-a lungul carierei sale incununate de succes, printre care UEFA Liga Campionilor cu Bayern Munich.

    Patrick Kluivert: detinator al recordului in ceea ce priveste inscrierile pentru echipa nationala, olandezul a fost un atacant de top pe tot continentul european si semifinalist al Campionatului Mondial din 1998.

    Enzo Francescoli:cel mai selectionat mijlocas ofensiv din istoria Uruguayului (72 selectii) a fost cunoascut drept unul dintre cei mai talentati jucatori din lume in anii '80 si '90.

    Franck Leboeuf a castigat Cupa Mondiala in 1998, in 2000 a fost Campion European, jucand pe postul de aparator in victorioasa echipa franceza.

Cu un antrenor indragit in toata lumea, trei fosti atacanti de pe trei continente, un mijlocas ofensiv de exceptie si un aparator castigator al Cupei Mondiale, echipa Eurosport formata din staruri internationale este fara egal in ceea ce priveste varietate si experienta. Aceste staruri se vor reuni la In Direct Soccer City pentru a oferi o analiza a evenimentelor petrecute in timpul zilei, inclusiv asupra partidelor si a altor stiri importante.

In Direct Soccer City de asemenea il va urmari pe tot parcursul turneului pe unul dintre protagonistii Cupei Mondiale din acest an, Didier Drogba. Capitanul Coastei de Fildes va impartasi experienta sa de la Campionatul Mondial intr-un jurnal exclusiv, reportajele Eurosport oferindu-le fanilor o privire din culisele pregatirilor, emotiile si reactiile echipei Coastei de Fildes.


In Direct Soccer City va scoate in evidenta modalitatea in care programul Eurosport este completat de interactivitatea retelei de website-uri, un alt punct de atractie al ofertei pentru Cupa Mondiala. Colaborand cu jurnalistii sud-africani pentru a ne spune care este atmosfera din cadrul turneului ne aiguram ca, in plus fata de o privire globala, pan-europeana asupra Campionatului Mondial, vom avea si un iz local prezent in toate programele Eurosport.

FOTBAL

Campionatul Mondial Feminin U-20 din Germania
13 iulie - 1 august 

La doua zile dupa incheierea Campionatului Mondial din Africa de Sud, o alta Cupa Mondiala va fi transmisa la Eurosport. In iulie, Germania va gazdui timp de 20 de zile Campionatul Mondial Feminin U-20. Partidele se vor desfasura in patru locatii diferite (Augsburg, Bielefeld, Bochum si Dresden) , iar turneul va fi doar o demonstratie pentru ceea ce urmeaza sa se intample in 2011, cand  Germania va fi gazda Cupei Mondiale la Fotbal Feminin.

16echipe sunt impartite in patru grupe.
Grupa A: Columbia, Costa Rica, Franta, Germania
Grupa B: Brazilia, Coreea de Nord, Noua Zeelanda, Suedia
Grupa C: Anglia, Japonia, Mexic, Nigeria
Grupa D: Ghana, Coreea de Sud, Elvetia, SUA

Editia din 2008 din Chile a marcat cultura acestei tari in ceea ce priveste fotbalul. Tot atunci s-au inscris cele mai multe goluri (130) decat in orice alte Cupe Mondiale la Fotbal Feminin sub 20 de ani. SUA a invins Coreeea de Nord in finala, obtinand astfel cel de-al doilea titlu, dar si toate celelalte trofee individuale  (Mingea de Aur, Gheata de Aur, Manusa de Aur), precum si premiul FIFA Fair Play.

Eurosport si Eurosport 2 va oferi fanilor transmisiuni ample IN DIRECT, ce vor insuma mai mult de 40 de ore: 18 ore pe Eurosport si 25 de ore pe Eurosport 2. Mai mult decat atat a parte dintre partide vor fi transmise decalat pe ambele canale.


UEFA Campionatul European U-19 din Franta 18 - 30 iulie

UEFA Campionatul European U-19 este o competitie anuala cu radacini adanci in istorie, care s-a desfasurat in diferite formate si care dateaza inca din 1948, cand initial a fost o competitie aflata sub patronajul FIFA si la care participau jucatori sub 20 de ani. In 2010 va avea loc cea de-a noua editie a turneului in formatul actual si se va desfasura in iulie, in nordul Frantei. Campionii incoronati sunt ucrainienii, care a castigat acasa in  2009.
Competitia a reprezentat importante succese pentru un impresionant numar de viitoare vedete. Echipa Angliei, castigatoare in 1993, a fost alcatuita din jucatori ca Gary Neville, Sol Campbell sau Paul Scholes, si care mai tarziu au obtinut peste 50 de trofee la seniori.

Un numar important de jucatori au luat parte la triumful echipelor la categoria U18 si U19, inainte de a continua la seniori. Putem sa amintim aici echipa Frantei din 1996 alcatuita din Mikaël Silvestre, William Gallas, Thierry Henry sau David Trezeguet, cu doar doi ani inainte ca acesta din urma ia parte la succesul de la Cupa Mondiala. Trioul italian Gianluigi Buffon, Francesco Totti si Andrea Pirlo, detinatorul recordului pentru cele mai multe inscrieri, irlandezul Robbie Keane si spaniolul Fernando Torres, David Silva si Sergio Ramos sunt doar o parte dintre jucatorii care au participat la finalele U18 si U19 din ultimii ani.

In acest moment, 6 echipe din cele 8 s-au calificat deja la competitie: Franta (ca si gazda), Portugalia, Spania, Croatia, Italia, Olanda.
Eurosport este ca intotdeauna cel mai bun loc unde poti urmari toate golurile si toata emotia, cu cateva partide din faza grupelor transmise IN DIRECT si in intregime, iar semifinalele si finalele transmise la Eurosport and Eurosport 2.SPORTURI CU MOTOR

Trei serii sunt transmise IN DIRECT si in format HD in iulie la Eurosport.

FIA WTCC

Etapa din Portimao, Portugalia
4 iulie 

Etapa din Brands Hatch, Marea Britanie
18 iulie 

FIA Campionatul Mondial de Turisme, una dintre cele mai spectaculoase serii din sporturile cu motor si cu cea mai mare dezvoltare, intra in cel de-al saselea sezon! Prinde toata actiunea din WTCC pe tot parcursul anului la Eurosport. Toate cele 11 etape sunt IN DIRECT, inclusiv sesiunea de warm-up si calificarile. Transmisiunile cuprind si un magazin de 26 de minute cu imagini din culise "In culisele WTCC", transmis martea la o ora de varf.

Gabriele Tarquini (Italia), concurand pentru SEAT, a castigat Campionatul din 2009.SUPERBIKE


Campionatul Mondial - Etapa din Brno, Republica Ceha
11 iulie, prima mansa 

Eurosport & Eurosport 2 au in acest an cele mai bune transmisiuni de la popularul Campionat Mondial de  Superbike. Toate cele 26 de manse ale celor 13 etape (fiecare etapa are 2 manse) vor fi pentru prima data transmise IN DIRECT. Sezonul a inceput in februarie in Phillip Island, Australia. Toate cele 10 etape europene vor fi transmise in format HD.

Tot in aceasta luna, iubitorii de superbike se  pot bucura de Coltul Superbike, o emisiune speciala care prezinta interviuri, profilurile sportivilor, dar si cele mai noi stiri. Campionul Mondial din 2009 a fost nou-venitul Ben Spies (SUA).
Primul sau sezon in Superbike a fost extraordinar, avand 14 victorii in 28 de curse.


FIA Formula 2

Campionatul Mondial
Etapa din Portimao, Portugalia
3 iulie, prima proba 

Etapa din Brands Hatch, Marea Britanie
17 iulie, prima proba 

Etapa din Brno, Republica Ceha
31 iulie, prima proba 


Nu ratati sezonul 2010 IN DIRECT la Eurosport & Eurosport 2. Noua dintre cele zece etape ale sezonului se deruleaza in weekend-urile Mondialului de turisme.

Formula 2 a revenit anul trecut dupa o pauza de 25 de ani. Pentru fanii campionatelor de monoposturi aceasta a fost o veste extraordinara. Aceasta revenire s-a datorat initiativei FIA initiative pentru a le oferi pilotilor tineri si talentati sansa de a concura intr-o competitie de prim rang inainte de a trece la Formula 1. Masinile F2 sunt create de Williams F1.

Campion 2009: Andy Soucek (Spania)

Cele mai importante evenimente sportive sunt in iulie la Eurosport. Dupa Cursa de 24 de ore de la Le Mans din iunie si inainte US Open din august-septembrie, aceasta luna ne aduce Turul Frantei la Ciclism si Campionatele Europene de Atletism. La toate aceste evenimente sportive, Eurosport este la fata locului, in mijlocul actiunii de unde va oferi fanilor transmisiuni ample IN DIRECT, in format HD.

CICLISM

Turul Frantei
1 iulie: Prezentarea echipelor
3-25 iulie: prologul + cele 20 de etape

In iulie, seria competitiilor importante  continua la Eurosport cu Turul Frantei, cea mai mare intrecere la ciclism din lume si unul dintre acele evenimente care au contribuit la definirea istoriei sportului.

Ca de obicei, nici in acest an Eurosport nu va rata nici un minut din Turul Frantei transmitand mai mult de 80 de ore IN DIRECT si trei echipe de filmat la fata locului.

Una dintre acestea va fi dedicata urmaririi lui Lance Armstrong si productiei Planeta Armstrong. Planeta Armstrong va sarbatori in timpul Turului cea de-a 100 editie de la lansarea sa in ianuarie 2009, cand  Armstrong a revenit in competitie.
Producatorul acestei emisiuni, Vincent Renault, este jurnalistul care i-a luat cele mai multe interviuri lui Lance Armstrong in ultimele 18 luni. Acesta are acces privilegiat la Armstrong si la echipa acestuia  oferindu-le astfel fanilor imagini in exclusivitate din culisele turului, vazute de Armstrong and RadioShack.

Transmisiuni Eurosport

Eurosport incepe transmisiunea Turului pe 1 iulie de la ora 19:00, cu traditionala prezentare IN DIRECT a celor 20 de echipe participante. In acest an Turul va incepe in Rotterdam; prezentarea va fi completata de interviuri luate capitanilor echipelor.

Imediat dupa aceea, la 20:30, Eurosport va transmite o editie speciala a Planetei Armstrong. Aceasta rememorare de 26 de minute a magazinelor Planet Armstrong difuzate in 2010 (sezonul 2) va reprezenta startul ideal pentru a-l urmari pe Armstrong in incercarea sa de a obtine cel de-al 8-lea titlu.

    Transmisiuni IN DIRECT
Eurosport toate etapele IN DIRECT si nu va rata nici un minut din ceea ce este produs pentru televiziune. In fiecare zi vor fi transmise ultimele trei ore ale competitiei, de la aproximativ 15:15 pana la 18:30. Pentru etapele de munte, transmisiunile vor incepe chiar mai devreme. Aceasta sesiune IN DIRECT va include o introducere care va prezenta imagini de la startul cursei ce a avut loc cu putin timp inainte, dar si interviuri cu favoritii.

    Rezumate (23:00 - 23:55)
Aceasta reluare, care prezinta cele mai importante momente ale etapei “retraiete” prin intermediul comentariilor originale IN DIRECT, vor fi completate de reportaje si interviuri. Programul se va incheia cu avancronica urmatoarei etape.

    Planeta Armstrong (23:55:24:00)
Cu interviuri in exclusivitate si imagini deosebite, aceasta emisiune de 5 minuteva fi transmisa zilnica imediat dupa rezumate.


Turul: date cheie

    Traseu spectaculos
Cea de-a 97-a editie a Turului va incepe in Amsterdam si va avea o lungime de 3,600 de kilometri. Traseul este interesant mai ales datorita a doua puncte de atractie ce merita subliniate:

- Portiunile de “pavate” revin! Etapa a treia, care are o lungime de 13 kilometri, se va desfasura pe piatra cubica, parte a cursei Paris-Roubaix, dar si faimoasei si periculoasei Arenberg Trench. Contador nu a concurat niciodata in cariera sa pe pavate si va trebui sa fie foarte atent la aceasta noua provocare.

- prima data cand Turul Frantei a vizitat Pirineii a fost acum 100 de ani, in 1910. Pentru a celebra acest lucru, Turul din 2010 va cuprinde 4 etape in Pirinei (14-17 iulie), inclusiv faimosul Tourmalet, care va fi urcat … de doua ori, pe 16 si 17 iulie. Etapa desfasurata pe 17 iulie este ultima etapa de munte, iar finalul va fi in punctul cel mai inalt al Turului din 2010.

    Contador versus Armstrong
Desi anul trecut au concurat in aceeasi echipa, rivalitatea dintre cei doi este mare, dar latenta. In acest an, fiecare dintre ei are o echipa, deci “razboiul” poate incepe! Alberto Contador, care concureaza pentru Astana, este favoritul principal al Turului, dar va fi interesant de urmarit daca Armstrong va fi mai puternic decat in 2009, asa cum a declarat in urma cu doar cateva luni. Andy Schleck (Luxemburg), locul 2 anul trecut, va profita de orice slabiciune a lui Contador.
Etapele de plat sunt de asemenea interesante, mai ales pentru ca ierarhia sprinterilor s-a modificat: Mark Cavendish (Marea Britanie) nu mai este la fel de puternic ca anul trecut, in timp ce alti sprinteri, cum, ar fi  Tyler Farrar (SUA), Tom Boonen (Belgia) sau Oscar Freire (Spania) au acum un cuvant de spus.


ATLETISM

Campionatele Europene din Barcelona, Spania 
27 iulie - 1 august

Cu exact doi ani de Jocurile Olimpice de Vara din Londra, care incep pe 27 iulie 2012, Europa va gazdui in  Barcelona din 27 iulie Campionatele Europene de Atletism.

Eurosport transmite Campionatele Europene de Atletism inca de la inceputuri in 1990. Cu o astfel de experienta si 30 de oameni la fata locului, Eurosport garanteaza sa duca telespectatorii chiar in mijlocul actiunii IN DIRECT.

Toate probele sunt IN DIRECT, seriile dimineata, dar si finalele dupa-amiaza la o ora de varf. Echipele de filmat Eurosport de la fata locului vor lua interviuri, vor face avancronici si reportaje ce vor fi inserate pe parcursul sesiunilo IN DIRECT.

Transmisiunile IN DIRECT incep cu prezentarea mizelor zilei. Apoi, in timpul actiunii IN DIRECT, un consultant, diferit in fiecare zi, va face o analiza din zona presei IN DIRECT. Transmisiunile se vor incheia seara, in jurul orei 23:00 cu "Fotofinis", o reluare de 20 de minute a cxelor mai importante evenimente ale zilei, comentariile sunt cele originale IN DIRECT, dar si o analiza de la fata locului facuta de un invitat special.

Chiar daca aceste campionate sunt Europene, la unele dintre probele desfasurate in  Barcelona vor participa unii dintre cei mai buni sportivi din lume. Aceste probe care nu trebuiesc ratate sunt:

    saritura in inaltime – proba feminina, la care ia parte Blanka Vlasic (Croatia) Campioana Mondiala in 2007 si 2009, care a fost favorita la titlul olimpic la Atena, dar care in mod surprinzator a fost invinsa de Tia Hellebaut (Belgia). Hellebaut a revenit in 2010 dupa retragere, dupa ce a dat nastere unei fetite.

    Aruncarea cu ciocanul – proba feminina, cu un mare duel intre Anita Włodarczyk (Polonia), Campioana Mondiala in 2009 si detinatoarea recordului mondial si Betty Heidler (Germania), Campioana Mondiala in 2007.

    aruncarea sulitei – proba feminina unde sunt trei candidate la titlu: Barbora Spotakova (Republica Ceha), Campioana Olimpica in 2008 si detinatoarea recordului mondial, Christina Obergföll (Germania), locul trei la Jocurile din 2008 si Mariya Abakumova (Rusia), clasata pe locul trei la Campionatele Mondiale din 2009.

    aruncarea sulitei – proba masculina. Toti ochii vor fi atintiti spre Andreas Thorkildsen (Norvegia) care este primul aruncator cu sulita din istorie care este in acelasi timp campion european, campion mondial si campion olimpic.

Important de retinut
- 50 ore IN DIRECT
- doua echipe de filmat la fata locului
- zona presei IN DIRECT pentru acces direct la campioni
- 9 cabine de comentarii in 9 limbi
- 30 oameni la fata locului
- disponibil direct in format HD

FOTBAL: 2010 FIFA Campionatul Mondial

Pentru cel mai important eveniment al anului dupa Jocurile Olimpice de Iarna de la Vancouver 2010, Eurosport va transmite doua programe speciale direct din Africa de Sud.

Buletin Soccer City
11 iunie - 11 iulie

Aceste buletine de cinci minute vor fi transmise de jurnalistii Eurosport IN DIRECT chiar din locul de desfasurare al partidelor. Prezentand cele mai noi stiri dinainte si de dupa meci, interviuri si reportaje de la echipele Eurosport de la fata locului, Buletinul Soccer City va tine fanii la curent  cu ultimele informatii si evenimente de la Campionatul Mondial, pe masura ce acestea se intampla.
Vor fi patru buletine transmise zilnic, astfel: 16:30, 19:00, 20:00 si 21:00

In Direct Soccer City: emisiuni zilnice de la 23:30 – 24:00 
7 iunie - 11 iulie

In direct de la 23:30 pana la 24:00, imediat dupa incheierea ultimei partide a zilei, In Direct Soccer City is este intalnirea zilei care nu trebuie ratata. Transmitand direct in high definition din studioul Eurosport aflat la fata locului in mijlocul actiunii, in Johannesburg, programul, gazduit de jurnalistul german Gernot Bauer, prezinta cea mai competenta analiza dupa meci realizata de o echipa de experti internationali, cu spectaculosul stadion Soccer City in fundal.

    Arsène Wenger, renumitul antrenor al echipei Arsenal, va urmari fiecare partida in Africa de Sud.
Mereu informat, "Le Professeur" va prezenta fanilor parerea sa de expert cu privire la intamplarile si evenimentele zilei.

Chiar in studio, grupul consultantilor va include:

    Roger Milla: legenda africana a fost vedeta Cupei Mondiale din 1990, inscriind patru goluri pentru Camerun. La 42 de ani a devenit cel mai in varsta marcator din istoria finalelor Cupei Mondiale in 1994.

    Giovane Elber este cel mai bun marcator strain din toate timpurile din Bundesliga (133 goluri). Atacantul sud-american a castigat multe titluri importante de-a lungul carierei sale incununate de succes, printre care UEFA Liga Campionilor cu Bayern Munich.

    Patrick Kluivert: detinator al recordului in ceea ce priveste inscrierile pentru echipa nationala, olandezul a fost un atacant de top pe tot continentul european si semifinalist al Campionatului Mondial din 1998.

    Enzo Francescoli:cel mai selectionat mijlocas ofensiv din istoria Uruguayului (72 selectii) a fost cunoascut drept unul dintre cei mai talentati jucatori din lume in anii '80 si '90.

    Franck Leboeuf a castigat Cupa Mondiala in 1998, in 2000 a fost Campion European, jucand pe postul de aparator in victorioasa echipa franceza.

Cu un antrenor indragit in toata lumea, trei fosti atacanti de pe trei continente, un mijlocas ofensiv de exceptie si un aparator castigator al Cupei Mondiale, echipa Eurosport formata din staruri internationale este fara egal in ceea ce priveste varietate si experienta. Aceste staruri se vor reuni la In Direct Soccer City pentru a oferi o analiza a evenimentelor petrecute in timpul zilei, inclusiv asupra partidelor si a altor stiri importante.

In Direct Soccer City de asemenea il va urmari pe tot parcursul turneului pe unul dintre protagonistii Cupei Mondiale din acest an, Didier Drogba. Capitanul Coastei de Fildes va impartasi experienta sa de la Campionatul Mondial intr-un jurnal exclusiv, reportajele Eurosport oferindu-le fanilor o privire din culisele pregatirilor, emotiile si reactiile echipei Coastei de Fildes.

In Direct Soccer City va scoate in evidenta modalitatea in care programul Eurosport este completat de interactivitatea retelei de website-uri, un alt punct de atractie al ofertei pentru Cupa Mondiala. Colaborand cu jurnalistii sud-africani pentru a ne spune care este atmosfera din cadrul turneului ne aiguram ca, in plus fata de o privire globala, pan-europeana asupra Campionatului Mondial, vom avea si un iz local prezent in toate programele Eurosport.

FOTBAL

Campionatul Mondial Feminin U-20 din Germania
13 iulie - 1 august 

La doua zile dupa incheierea Campionatului Mondial din Africa de Sud, o alta Cupa Mondiala va fi transmisa la Eurosport. In iulie, Germania va gazdui timp de 20 de zile Campionatul Mondial Feminin U-20. Partidele se vor desfasura in patru locatii diferite (Augsburg, Bielefeld, Bochum si Dresden) , iar turneul va fi doar o demonstratie pentru ceea ce urmeaza sa se intample in 2011, cand  Germania va fi gazda Cupei Mondiale la Fotbal Feminin.

16echipe sunt impartite in patru grupe.
Grupa A: Columbia, Costa Rica, Franta, Germania
Grupa B: Brazilia, Coreea de Nord, Noua Zeelanda, Suedia
Grupa C: Anglia, Japonia, Mexic, Nigeria
Grupa D: Ghana, Coreea de Sud, Elvetia, SUA

Editia din 2008 din Chile a marcat cultura acestei tari in ceea ce priveste fotbalul. Tot atunci s-au inscris cele mai multe goluri (130) decat in orice alte Cupe Mondiale la Fotbal Feminin sub 20 de ani. SUA a invins Coreeea de Nord in finala, obtinand astfel cel de-al doilea titlu, dar si toate celelalte trofee individuale  (Mingea de Aur, Gheata de Aur, Manusa de Aur), precum si premiul FIFA Fair Play.

Eurosport si Eurosport 2 va oferi fanilor transmisiuni ample IN DIRECT, ce vor insuma mai mult de 40 de ore: 18 ore pe Eurosport si 25 de ore pe Eurosport 2. Mai mult decat atat a parte dintre partide vor fi transmise decalat pe ambele canale.

UEFA Campionatul European U-19 din Franta 18 - 30 iulie

UEFA Campionatul European U-19 este o competitie anuala cu radacini adanci in istorie, care s-a desfasurat in diferite formate si care dateaza inca din 1948, cand initial a fost o competitie aflata sub patronajul FIFA si la care participau jucatori sub 20 de ani. In 2010 va avea loc cea de-a noua editie a turneului in formatul actual si se va desfasura in iulie, in nordul Frantei. Campionii incoronati sunt ucrainienii, care a castigat acasa in  2009.
Competitia a reprezentat importante succese pentru un impresionant numar de viitoare vedete. Echipa Angliei, castigatoare in 1993, a fost alcatuita din jucatori ca Gary Neville, Sol Campbell sau Paul Scholes, si care mai tarziu au obtinut peste 50 de trofee la seniori.

Un numar important de jucatori au luat parte la triumful echipelor la categoria U18 si U19, inainte de a continua la seniori. Putem sa amintim aici echipa Frantei din 1996 alcatuita din Mikaël Silvestre, William Gallas, Thierry Henry sau David Trezeguet, cu doar doi ani inainte ca acesta din urma ia parte la succesul de la Cupa Mondiala. Trioul italian Gianluigi Buffon, Francesco Totti si Andrea Pirlo, detinatorul recordului pentru cele mai multe inscrieri, irlandezul Robbie Keane si spaniolul Fernando Torres, David Silva si Sergio Ramos sunt doar o parte dintre jucatorii care au participat la finalele U18 si U19 din ultimii ani.

In acest moment, 6 echipe din cele 8 s-au calificat deja la competitie: Franta (ca si gazda), Portugalia, Spania, Croatia, Italia, Olanda.
Eurosport este ca intotdeauna cel mai bun loc unde poti urmari toate golurile si toata emotia, cu cateva partide din faza grupelor transmise IN DIRECT si in intregime, iar semifinalele si finalele transmise la Eurosport and Eurosport 2.


SPORTURI CU MOTOR

Trei serii sunt transmise IN DIRECT si in format HD in iulie la Eurosport.

FIA WTCC

Etapa din Portimao, Portugalia
4 iulie 

Etapa din Brands Hatch, Marea Britanie
18 iulie 

FIA Campionatul Mondial de Turisme, una dintre cele mai spectaculoase serii din sporturile cu motor si cu cea mai mare dezvoltare, intra in cel de-al saselea sezon! Prinde toata actiunea din WTCC pe tot parcursul anului la Eurosport. Toate cele 11 etape sunt IN DIRECT, inclusiv sesiunea de warm-up si calificarile. Transmisiunile cuprind si un magazin de 26 de minute cu imagini din culise "In culisele WTCC", transmis martea la o ora de varf.

Gabriele Tarquini (Italia), concurand pentru SEAT, a castigat Campionatul din 2009.


SUPERBIKE

Campionatul Mondial - Etapa din Brno, Republica Ceha
11 iulie, prima mansa 

Eurosport & Eurosport 2 au in acest an cele mai bune transmisiuni de la popularul Campionat Mondial de  Superbike. Toate cele 26 de manse ale celor 13 etape (fiecare etapa are 2 manse) vor fi pentru prima data transmise IN DIRECT. Sezonul a inceput in februarie in Phillip Island, Australia. Toate cele 10 etape europene vor fi transmise in format HD.

Tot in aceasta luna, iubitorii de superbike se  pot bucura de Coltul Superbike, o emisiune speciala care prezinta interviuri, profilurile sportivilor, dar si cele mai noi stiri. Campionul Mondial din 2009 a fost nou-venitul Ben Spies (SUA).
Primul sau sezon in Superbike a fost extraordinar, avand 14 victorii in 28 de curse.


FIA Formula 2

Campionatul Mondial
Etapa din Portimao, Portugalia
3 iulie, prima proba 

Etapa din Brands Hatch, Marea Britanie
17 iulie, prima proba 

Etapa din Brno, Republica Ceha
31 iulie, prima proba 

Nu ratati sezonul 2010 IN DIRECT la Eurosport & Eurosport 2. Noua dintre cele zece etape ale sezonului se deruleaza in weekend-urile Mondialului de turisme.

Formula 2 a revenit anul trecut dupa o pauza de 25 de ani. Pentru fanii campionatelor de monoposturi aceasta a fost o veste extraordinara. Aceasta revenire s-a datorat initiativei FIA initiative pentru a le oferi pilotilor tineri si talentati sansa de a concura intr-o competitie de prim rang inainte de a trece la Formula 1. Masinile F2 sunt create de Williams F1.

Campion 2009: Andy Soucek (Spania)

Playtech: BREAKING: Ce a descoperit Marian Vanghelie în telefonul Oanei Mizil. E motivul pentru care a bătut-o


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează