INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ultimul El Clasico pentru Messi? Cifrele argentinianului în duelurile cu Real Madrid de la plecarea lui Cristiano Ronaldo

Lionel Messi
Lionel Messi

Articol de - Publicat duminica, 11 aprilie 2021 11:33 / Actualizat duminica, 11 aprilie 2021 11:36

Lionel Messi (33 de ani) nu a influențat cu nimic duelul pierdut și în retur cu Real Madrid. Afectat și de potopul din Madrid, căpitanul Barcelonei ar putea pleca la vară fără niciun trofeu!

De când Ronaldo s-a transferat la Juventus, El Clásico și-a pierdut din farmec și greutate. Și, coincidentă sau nu, nici Messi nu a mai fost deloc în largul lui. N-a strălucit, lipsit de motivația pe care i-o dădeau duelurile cu Cristiano și cursa perpetuă de a doborî recorduri. Iar când căpitanul suferă, și Barça arată mai puțin bine, chiar pierde. Așa s-a întâmplat sâmbătă seară, la primul derby jucat pe "Alfredo Di Stéfano", al 12-lea stadion ce găzduiește derby-ul Spaniei (1-2). Și care riscă să fie și ultimul pentru Leo, mai ales dacă trupa blaugrana va termina sezonul fără niciun trofeu (e calificată în finala Cupei Regelui, cu Bilbao). 

Deși s-a întors Laporta la președinția clubului, "Puricele" ar putea pleca la vară, de data asta luând o decizie irevocabilă, fără burofax și oferte de nerefuzat de a-și încheia cariera pe Camp Nou. O despărțire după un campionat cu dublu eșec împotrivra lui Real?

Messi, 7 derby-uri fără gol sau assist!

Messi nu a fost în apele lui, mai ales după ce apele cerului s-au revărsat înfiorător pe gazon după pauză. A tras de șapte ori (două cadrate) fără să scuture plasa porții, egalându-și contraperformanța din noiembrie 2005 de pe Bernabéu. Niciunul din ultimele sale 27 de șuturi în derby nu s-a transformat în gol și nici nu a influențat vreo reușită a catalanilor de șapte dueluri, exact de când a plecat Cristiano Ronaldo în Serie A! 

O singură dată a fost foarte aproape să puncteze și ar fi fost "un gol olimpic", cum au scris ziarele spaniole, dacă mingea trimisă direct din corner n-ar fi întâlnit bara transversală. Imaginea cu argentinianul, frustrat și dezarmat, punându-și mâinile în cap la final, aproape plângând în ploaie, a devenit emblematică. Fără magia și sclipirile lui geniale, Barcelona a înotat, la propriu și la figurat, în căutarea colacului de salvare, având și ghinion la altă transversală în final a lui Ilaix.

Înghețat de frig, Messi și-a schimbat tricoul

Niciodată când a cedat în ambele șocuri cu Real, Barça n-a cucerit titlul! Iar madrilenii au legat acum chiar trei Clásico victorioase, cum nu se mai întâmplase din perioada 1977-1979. Leo a încercat orice, și-a schimbat și tricoul în repriza secundă, când ploaia rece l-a făcut să tremure de frig. În minutele în care Gil Manzano a întrerupt meciul, pentru că perdeaua deasă de apă i-a stricat și echipamentul de comunicare cu ceilalți arbitrii, Leo și-a luat unul uscat, dar tot nu s-a lepădat de lipsa de inspirație. 

Nu a mai făcut diferența. Nici măcar din specialitatea cesei, loviturile libere din marginea careului, nu l-a putut pune la încercare pe Courtois, executând slab, ambele sale mingi oprindu-se în zidul blanco.

S-a certat cu arbitrul

Tăcut de obicei, căpitanul blaugrana a intrat în conflict pe gazon cu Jesús Gil Manzano, fiind deranjat de atitudinea centralului și de modul în care discută cu jucătorii. "Arbitrule, vorbește frumos! Vorbește cu respect", i-ar fi reproșat, potrivit postului de radio Cadena Ser, în prima repriză celui care l-a înlocuit pe Antonio Mateu Lahoz. 

În teren, a vorbit mai eficient și apăsat formația lui Zidane, Messi fiind printre cei mai slabi catalani, notat cu un singur as de cotidianul omonim, la fel ca alți trei colegi, ter Stegen, De Jong și Busquets.

12 golurila rând marcate de Barcelona în ciocnirile cu Real nu au purtat amprenta lui Messi. Leo are 567 de minute fără vreo reușită sau o pasă decisivă

45 de prezențeîn El Clásico a bifat argentinianul, egalându-l pe Sergio Ramos, absent din cauza unei accidentări. Cei doi sunt liderii all-time ai derby-ului

VIDEO Gică Hagi, amintiri din perioada petrecută la Real Madrid și Barcelona

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Momente înspăimântătoare în Italia! Un antrenor a leșinat pe bancă și a fost transportat la spital

Gazzetta dello Sport a analizat prestația lui Dennis Man după înfrângerea cu AC Milan

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
doxin
doxin  •  11 Aprilie 2021, 15:31

Voi il desfiintati pe Messi in articolul asta! Voi sunteti *** la cap?? O sa plangeti dupa Messi si Ronaldo! Ce jucatori le vor lua locul? Mbappe si Haaland? Nu le ajung nici macar la degetul mic!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează