2 comentarii. Scrie și tu!

Theodor Jumătate despre un meci "ca o transă absolută, mai presus decât El Clasico": El Diez Monumental

După o altă deziluzie la votare, am vrut să uit de tot duminică seară. Să mă pierd în neant…

Articol de
marti, 13 decembrie 10:55

După o altă deziluzie la votare, am vrut să uit de tot duminică seară. Să mă pierd în neant…



Și m-am sedat, părăsind lumea asta o oră și jumătate. M-am deconectat de pământ, m-am ridicat la cer și am atins Superclásico.

River – Boca pe Monumental e deasupra noastră, mai presus de orice există în fotbal. Și imposibil de repetat. Pentru că nici chiar Barça – Real nu are această transă absolută în atmosfera de carnaval, în jocul electric din iarbă și în comentariul nebun-minunat al unui argentinian care moare și învie în fiecare clipă a derby-ului din Buenos Aires. Noi, în rahitica Liga 1, nici în vis nu ne apropiem!

A fost 1-0 pentru Boca în primul sfert de oră, 2-1 pentru River la pauză și 4-2 pentru Boca la sfârșit, după o repriză secundă fulminantă, cu un ultim gol în ultimele secunde ale prelungirilor.

Aș fi vrut să nu se termine niciodată!

„Inolvidable fiesta”, a titrat Olé, care a dedicat 40 de pagini unui meci memorabil. Nici nu se putea mai puțin! Și atât de frumos a descris editorialistul Walter Vargas partida: „Todo Superclásico es histórico y el de ayer será historia de la historia”.

El D10S a fost Carlitos. Tevez, inima, viața Bocăi. Două goluri, un golazo, o pasă decisivă și un joc „apasionante, vibrante, impresionante”. Comentatorul nu pune niciodată punct în cascada sa năvalnică de sentimente. Așa sunt argentinienii.

La aproape 33 de ani, Apașul ne-a mai încântat o dată. Olé, Clarín, La Nacion, La Razón, La Voz del Interior i-au dat aceeași notă. 10. ZECE.

Iar Olé i-a oferit Premiul Maradona: „Pentru că Tevez e unic”.
După ultimul gol, Carlitos a sărutat emblema galben-albastră. Ar putea fi ultimul gol în ultimul lui Superclásico. Pentru el, miliardarii chinezi vor să întoarcă lumea.

În primăvară, a refuzat oferta lui Shanghai SIPG, 25 de milioane de dolari. Însă acum, asiaticii îi propun aproape dublu: dacă joacă un an lângă Marele Zid, câștigă 42,5 milioane!

Boca nu i-ar putea plăti niciodată o asemenea sumă. Nu are decât o singură șansă să-l convingă să rămână: „Boca înseamnă viața ta”. Și el este inima azul y oro.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Comentarii (2 ) Adaugă comentariu

theplayerr  •  13 Decembrie 2016, 23:42

Este intr-adevar o confruntare senzationala ...Barca-Real nu este in top 10 mondial ,dupa parerea mea ca emulatie si specvtacol in tribune...Diferenta mare intre liga argentiniana si rahitica liga 1 este ca acolo se apara cu dintii traditiile si patriotismul este la mare pret , pe cand in Romania avm cea mai slaba presa sportiva din lumea buna a fotbalului ...Nu ati fost la nici un Dinamo-Steaua ,Poli-UTA,Poli-Dinamo,Craiova-Dinamo ,Rapid-Steaua etc...? Sunteti tipicul comentator care ridica in slavi strainatatea si arunca cu noroi in propria ograda ...

adrian_riga  •  13 Decembrie 2016, 11:49

gand la gand. la fel am petrecut si eu duminica. o frumusete de meci.

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase