GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

400 de voluntari la FOTE

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 13 februarie 2013 11:05

Festivalul Olimpic al Tineretului European, care se va desfăşura în perioada 17-22 februarie, la Braşov, Poiana Braşov, Cheile Grădiştei şi Predeal, i-a chemat deja la apel pe cei peste 400 de voluntari selectaţi pentru acest eveniment. La cele şapte baze sportive care vor găzdui probele din cadrul FOTE, o sută de voluntari ajută la amenajarea părtiilor sau a suprafeţelor de concurs, la întinderea gardului de protecţie sau la dirijarea oficialilor către zonele dedicate acestora.

Cei 15 voluntari care vor ajuta la buna desfăşurare a competiţiei de biatlon s-au deplasat la Cheile Grădiştei, pentru a lua parte la un training, iar luni voluntarii de la schi fond, 15 la număr, şi cei de la snowboarding, tot 15, au vizitat cele două baze sportive unde vor avea loc competiţiile respective.

Departamentul IT numără şi el 14 voluntari, iar la emiterea acreditărilor de presă şi ale oficialilor contribuie 30. Restul, în majoritate tineri, vor fi repartizaţi pentru a asista delegaţiile de la sosirea acestora pînă la plecare, pentru se ocupa de cazări şi catering sau pentru a ajuta la fluidizarea transportului.

Printre cei care contribuie benevol la organizarea FOTE sînt şi 20 de voluntari medicali, care au pregătire de specialitate, fiind asisitente, studenţi la medicină sau kinetoterapeuţi. Ei vor oferi servicii de asistenţă medicală alături de personalul calificat. Toţi voluntarii au început de astăzi munca în cadrul departamentelor în care au fost distribuiţi. Ei au fost aleşi în urma unui proces de selecţie, alcătuit în trei etape derulate pe parcursul a şase luni.

Tot zilele trecute, Comitetul de Organizare al FOTE, ediţia de iarnă Braşov 2013, a stabilit macheta medaliilor ce vor fi acordate cîştigătorilor. Medaliile vor fi turnate în 3 culori - auriu, argintiu şi bronz - şi vor fi agăţate de un şnur multicolor, ce va cuprinde culorile cercurilor olimpice.

La cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret din România sînt aşteptaţi 1.500 de participanţi, dintre care 900 sportivi şi 600 de membri ai delegaţiilor. FOTE va avea opt discipline: schi alpin, biatlon, schi fond, sărituri cu schiurile, snowboarding, patinaj artistic, patinaj viteză şi hochei pe gheaţă.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
omanbiik
omanbiik  •  13 Februarie 2013, 19:11

la 900 de sportivi,600 de membri ai delegatiilor?

florinf1
florinf1  •  13 Februarie 2013, 16:58

Se transmite ceva pe la tv ? Stie cineva programul ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close