GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cele mai frumoase Petrolul - Rapid! Titlul giuleștenilor din 1967 și victoria prahovenilor din Cupă, în 1995, sunt borne istorice

Articol de - Publicat vineri, 10 iulie 2020 15:39 / Actualizat vineri, 10 iulie 2020 16:08

de Gigi Stancu, Superbet

Petrolul și Rapid au dezvoltat o rivalitate care bate spre centenar și din motivul că și-au călcat mereu pe urme. Feroviarii au fost înființați în 1923, iar prahovenii au venit pe lume în 1924, fapt pentru care Primvs Derby a fost printre primele întâlniri șoc din fotbalul românesc. În prima confruntare din istorie fără spectatori, Petrolul și Rapid se bat în condiții speciale pentru o promovare vitală. Între galben-albastru și alb-vișiniu a existat mereu miere și venin, iar trecutul strigă spre prezent!

Deschide cont online la Superbet și pariază pe primul mare derby al play-off-ului ligii secunde!

Giuleștenii au câștigat primul titlu la Ploiești

Pe 11 iunie 1967 a rezultat un 0-0 între cele două echipe, iar rezultatul a fost sinonim cu câștigarea primului titlu din istorie pentru Rapid. A fost un meci jucat cu urechea la ce face Dinamo, dar și cu presiunea că Răducanu și compania nu au voie să piardă la Ploiești. A fost un egal suficient pentru ca feroviarii să desfacă șampania într-o euforie de nedescris, culminată cu întoarcerea galeriei la București pe jos. Așadar, Petrolul a fost nu doar martoră, ci și parte din acest prim mare succes al rivalei din Giuleștei, iar asta le-a legat pe cele două pe vecie.

Petrolul s-a salvat în 2000 cu victorie în fața Rapidului

Un alt reper în Primvs Derby este partida din aprilie 2000, când Petrolul a primit-o pe Rapid în vizită în disperare de puncte. 3 puncte îi erau necesare pentru salvarea care avea să vină, iar giuleștiul, în luptă cu Dinamo pentru campionat, n-a putut reacționa. Gazdele au câștigat cu 4-2 și obiectivul a fost atins. “Lupii galbeni” au avut la final exact 3 puncte peste prima retrogradată, Farul, iar vișiniii au încheiat pe 2 și au mers în Cupa UEFA. 

Datorită problemelor de la Petrolul, Superbet o vede pe Rapid favorită în acest meci, la o cotă foarte bună!

O bomboană galben-albastră pe coliva vișinie

Dacă a fost miere, a fost și fiere, așa cum am spus. În 2013, Rapid era deja în derivă, dar pătimașii săi fani credeau în iluzia de a fi “Specialiștii Cupei”, indiferent de context. În fotbal mai merge și așa, dar nu mereu! Petrolul n-a ținut cont că tribunele bătrânului Giulești se prăvăleau peste teren și i-a administrat Rapidului un sec 2-0, goluri Dore și Romario, și a arătat că dacă valoare nu e, nimic nu e! Acea optime de Cupă a fost ultima prezență notabilă a Rapidului în elită, echipa fiind retrogradată apoi pe motive financiare și fiind nevoită în 2015 s-o ia de la 0!

Cupa din 1995 era pentru Rapid, dar i s-a potrivit Petrolului

O finală de Cupă de legendă a fost cea din urmă cu 25 de ani, când Rapidul lui George Copos se afla în plină ascensiune și râvnea la un trofeu după 20 de ani de așteptare. Cu o echipă cert mai valoroasă și favorită inclusiv prin prisma locului din campionat, Rapid avea să se recunoască însă învinsă de o entuziasmantă brigadă a Petrolului. Prahovenii au deschis scorul în minutul 82, dar s-au văzut egalați 5 minute mai târziu. La penalty-uri, “Lupii galbeni” au avut nervii mai tari și le-au interzis bucuria băieților lui Sorin Cârțu. După succesul trupei lui Răchită, Andreicuț și Octavian Grigore, Petrolul a avut nevoie de 18 ani ca să mai pună mâna pe acest trofeu. 

Vizitează secțiunea ȘTIRI de pe site-ul sau aplicația Superbet și pariază mereu informat! Ai tot ce trebuie să știi înainte de Petrolul – Rapid și nu numai!

5-0 e cea mai mare diferență de scor din Primvs Derby

Sezonul 2010-2011 a fost diferit pentru cele două echipe. Rapidul lui Șumudică era obligat de patronal George Copos să ia titlul, ceea ce nu s-a întâmplat, iar Petrolul să revină în prima divizie. În acest context, la data de 21 septembrie 2010, s-a disputat o șaisprezecime de Cupă într-o singură manșă, care s-a încheiat cu cea mai mare diferență de scor dintre cele două: 5-0 pentru Rapid. Era anul în care în Giulești străluceau Marcos Antonio, Spadacio și Cesinha, iar la Petrolul, antrenat atunci de Vivi Răchită, au jucat Constantin Budescu, Daniel Oprița și Pompiliu Stoica. Rapid s-a oprit apoi în sferturi, învinsă de Steaua, cea care avea să câștige trofeul în acea memorabilă finală cu Dinamo, de la Brașov.

Bonus de Bun Venit sau Pariul Șansă? Ce alegi?

Vino la Superbet și pariază live sau premeci pe derby-ul Petrolul - Rapid, iar la final poți fi răsplătit! Alege online-ul, pe site sau direct din aplicația de mobil, și poți încasa imediat un Bonus de Bun Venit Sport în valoare de până la 500 de lei! Dacă preferi agențiile de cartier, trece-le pragul cu încredere și beneficiază în siguranță de Pariul Șansă, reintrodus la cererea jucătorilor adevărați!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

SuperMeci în Serie A! Atalanta nu a mai învins-o pe Juventus, în campionat, din 2001

Vezi cele mai bune Pariuri Speciale pentru The North London Derby: Tottenham-Arsenal! Tu cum îți faci biletul?

Vezi cele mai bune Pariuri Speciale pentru The North London Derby: Tottenham-Arsenal! Tu cum îți faci biletul?

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează