GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

La pariuri, Bayern e favorita clară a Ligii Campionilor

Robben se imbratiseaza cu un coechipier (foto: reuters)
Robben se imbratiseaza cu un coechipier (foto: reuters)

Articol de GSP - Publicat luni, 30 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 30 aprilie 2012 12:47

Nemţii au impresionat mult mai mult prin eliminarea Realului decât a făcut-o Chelsea trecând de FC Barcelona în semifinale.

În mod normal, cele două performanţe ar fi trebuit echivalate, pentru că şi Bayern şi Chelsea au trecut de una dintre cele mai bune două echipe din lume. Maniera în care au avut loc aceste succese a diferit foarte mult. Bavarezii au lăsat impresia că au dominat şi turul pe teren propriu, şi returul de la Madrid, astfel că a părut cât se poate de logică această calificare. Chelsea însă a muncit şi s-a sacrificat enorm pentru calificare, astfel că, deşi nu a avut mingea nici 40 de minute din cele 180 ale dublei manşe, va juca finala, chiar dacă fără mulţi titulari.

Aspectul foarte important de luat în calcul aici este avantajul moral pe care îl are Bayern, care joacă finala pe teren propriu, cu posibilitatea de a fi prima echipă care cucereşte trofeul în această ipostază. Soliditatea trupei germane în acest sezon, omogenitatea, valoarea lotului şi a fotbalului prestat în faţa lui Real sunt aspecte care plasează şi ele teoretic Bayern în postura de favorită, una pe care însă o avea şi Barcelona, chiar şi după ce a fost învinsă la Londra. Chelsea nu are nimic de pierdut şi îi convine postura de outsider, de care a făcut uz şi în jocul cu fosta echipă a lui Guardiola. Casa de pariuri Super Bet oferă cota 1.42 pentru Bayern München să câştige trofeul, indiferent dacă după 90 de minute, prelungiri sau lovituri de departajare. Englezii sunt cotaţi la 2.80, ceea ce înseamnă că nu doar jucătorii lui Chelsea ar primi sume importante pentru câştigarea trofeului, ci şi pariorii care mizează pe ei.

Finala Europa League, găzduită de Bucureşti peste puţin mai mult de o săptămână opune două formaţii din Spania care au ca principal obiectiv în acest sezon câştigarea acestui trofeu. Ambele sunt echipe mai degrabă de plan secund în Spania, unde Real şi Barcelona ţin capul de afiş, însă în Europa League joacă extraordinar. Bilbao, echipa care se bazează aproape doar pe jucători crescuţi de ea, a trecut peste PSG, Manchester United, Schalke, Sporting, formaţii cu bugete imense. Atletico Madrid are, atenţie, 15 victorii în 17 meciuri în Europa League şi a marcat în toate jocurile cu excepţia unuia singur. În campionat, cele două echipe au o tradiţie recentă remarcabilă: niciun egal în ultimii şapte ani şi în ultimele cinci sezoane niciuna dintre echipe nu a câştigat şi în tur şi în retur! Un duel atât de echilibrat este cotat de Super Bet la 1.85 pentru Atletico Madrid şi 1.95 pentru Athletic Bilbao, pentru cucerirea trofeului. Uşorul avantaj al madrilenilor este explicat de forma fabuloasă arătată în Europa League şi de uzura mai mare a bascilor, care nu au un lot la fel de complet.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează