GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

România – Suedia. Neînvinși în Cetatea Băniei

Articol de GSP - Publicat marti, 27 martie 2018 17:26

Meciurile României cu Suedia nu au fost multe, dar și-au lăsat amprenta pe palmaresul echipei noastre. Betano.com, operator online de pariuri sportive, vă prezintă cele mai importante momente ale României în meciurile cu scandinavii.

47 ani până la primul succes cu Suedia. Dar ce succes!

Prima partidă a României cu formația nordică s-a jucat în 1935 și a fost o victorie categorică a adversarilor de azi: 7-1. A fost urmată de alte trei jocuri, din care „tricolorii” nu au plecat cu victorie, până la dubla din calificările pentru EURO 84. Condusă atunci de Mircea Lucescu, selecționata a terminat pe primul loc într-o grupă foarte dificilă, cu Suedia, Cehoslovacia, Italia și Cipru. Într-o eră în care doar 8 echipe mergeau la turneul final, România a atins această performanță grație succeselor cu Suedia. Un 2-0 pe Stadionul Național și un 1-0 în deplasare au fost suficiente pentru a lua fața galben-albaștrilor în clasament.

Coșmarurile cu Kennet Andersson

La Mondialul American din 1994, România a fost la doar un mic pas semifinale. Visul frumos a fost transformat într-un coșmar de Kennet Andersson, în minutul 115. Atacantul a marcat golul egalizator pentru 2-2, iar suedezii s-au calificat în ultimele 4 după loviturile de departajare – unde Andersson a punctat din nou. Parcursul din 1994 rămâne, însă, cea mai mare performanță a României.

Debut pe noul Oblemenco

România – Suedia de la 21:30 este primul meci pe care prima reprezentativă îl joacă pe noul stadion al Craiovei. În Bănie nu a simțit niciodată gustul înfrângerii, câștigând 4 din cele 6 meciuri jucate acolo. Revenirea în capitala Olteniei are loc după 13 ani și jumătate, când România a învins Macedonia cu 2-1 într-un amical.

 „Tricolorii U19” au învins Suedia sâmbătă

Echipa României sub 19 ani a obținut un succes important în fața scandinavilor sâmbătă, în grupa de calificare pentru Campionatul European din iulie. Suedia a deschis scorul rapid, însă România a revenit după golurile lui Tudor Băluță și Alex Mățan. „Tricolorii U19” sunt la un pas de o calificare istorică. Au nevoie doar de un egal cu Ucraina, azi de la ora 18:00, pentru a merge la turneul final din Finlanda!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează