GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Trei zile de sărbătoare la 10 de ani de TriChallenge Mamaia

Articol de GSP - Publicat luni, 17 septembrie 2018 17:37

Ediția aniversară a celui mai mare triatlon din sud-estul Europei a adus peste 1.700 de participanți în stațiunea-regină a Litoralului românesc

Timp de trei zile, la finalul săptămânii trecute, stațiunea Mamaia a îmbrăcat straie de sărbătoare, cu ocazia aniversării celor 10 ani de existență a celui mai mare triatlon din sud-estul Europei, TriChallenge Mamaia. Peste 1.700 de iubitori de mișcare în aer liber au ales să-și petreacă weekend-ul la competiția organizată de Smartatletic, cu sprijinul și finanțarea Primăriei Municipiului Constanța. Ediția aniversară a fost una cu adevărat specială, atmosfera de bună dispoziție și fair-play fiind condimentată cu numeroase premiere. Prima dintre acestea chiar vineri, în ziua de debut a concursului, dedicată în întrecerilor de Aquatlon, care au găzduit Campionatul Național de Aquatlon. În ciuda valurilor destul de mari, care au dus la scurtarea probei de înot, participanții s-au bucurat de un concurs spectaculos, încheiat cu alergarea de pe faleza stațiunii-regină a Litoralului românesc.

Sâmbătă a fost momentul în care triatlonul românesc a trăit cu emoție și bucurie împlinirea unui deceniu de la nașterea TriChallenge, concursul care a pus Mamaia și România pe harta europeană a acestui sport minunat, care îmbină înotul, ciclismul și alergarea. Pentru prima oară în istoria concursului, în proba de Sprint s-a decernat titlul național, dar concurenții au avut ocazia să se întreacă și în probele de SuperSprint, rezervată începătorilor și amatorilor, dar și în cea pe distanță olimpică, unde au luat startul cei mai experimentați triatloniști profesionisti si amatori. De altfel, ultima a fost și mai spectaculoasă, cu dese răsturnări de situație în clasamentul pe parcursul cursei și cu o asistență numeroasă, care i-a încurajat pe participanți de la start până la sosire. La fel de spectaculoase au fost și cele două ștafete, de la sprint și pe distanța olimpică, susținătorii concurenților făcând prezenți pe tot parcursul traseului.

După-amiaza a fost rezervată celor mici, în cadrul evenimentului TriKids desfășurându-se întreceri de duatlon pentru copii cu vârste curprinse între 9 și 13 ani, dar și un cros pentru micuții de 7 și 8 ani. Seara s-a încheiat cu Promenade Run, un cros popular pe distanța de 4 kilometri, desfășurat pe faleză stațiunii și deschis tuturor amatorilor de sport în aer liber.

Și tot în premieră, TriChallenge Mamaia a înglobat una dintre cele mai dificile probe din triatlon, Half IronMan, care înseamnă 1.900 de înot, 90 de kilometri de parcurs pe biciletă și 21 de kilometri de alergare. Desfășurată duminică, sub titulatura Hero, pe o vreme perfectă, ca în zilele de vară, competiția a pus în joc titlul național la această categorie și a adus la start cei mai buni sportivi români ai momentului în această disciplină. Iar rezultatul a fost o întrecere captivantă, atât în proba masculină, cât și în cea feminină, victoria fiind decisă de fiecare dată în ultimii kilometri ai cursei. La masculin, Mihai Vigariu, calificat la Campionatul Mondial de la Kona (Haway), a condus detașat cursa, intrând în proba de alergare cu un avans de peste 3 minute, însă Alex Diaconu, a revenit incredibil și a reluat șefia când mai erau doar 3 kilometri până la final, obținând un succes spectaculos. Povestea s-a repetat la feminin, unde Ionela Băbeanu a fost în frunte mai mult de jumătate din cursă, însă alergarea a schimbat ierarhia, Adel Koter venind puternic din spate pe final și reușind să treacă prima linia de sosire. Spectacolul a fost completat de concursul de ștafetă, unde s-a înregistrat cel mai bun timp din cadrul întrecerii, RomanianGrandTour încheind competiția pe prima poziție, cu fostul mare ciclist Alex Ciocan impresionând în proba de alergare. 

 

“TriChallenge Mamaia 2018 a fost încununarea a 10 ani de dezvoltare a acestui eveniment și nu în ultimul rând de creștere a fenomenului sportiv numit triatlon. A fost, de departe, cea mai ofertantă ediție de până acum și probabil cel mai complex eveniment sportiv din România. Un examen foarte dificil, peste care am trecut cu ajutorul echipei mele și cu cel al autorităților care s-au implicat până la ultimul detaliu”, a zis Vlad Stoica, Presedinte Smartatletic.

 

Rezultate 

 

Hero (Half IronMan)

 

Masculin

1. Alex Diaconu

2. Mihai Vigariu

3. Hunor Beres

 

Feminin

1. Adel Koter

2. Ionela Băbeanu

3. Dana Torok

 

Trichallenge (Triatlon)

 

Supersprint

 

Masculin

1. Albert Stratulat

1. Laurențiu Boca

3. Andrei Meghea

 

Feminin

1. Delia Dudău

2. Maria Matei Bobârnac

3. Alice Perjoiu

 

Sprint

 

Masculin

1. Vlad Remzing

2. Dan Sfetcu

3. Filip Grigorescu

 

Feminin

1. Ana Mega

2. Miriam Gembey

3. Ilinca Bădoiu

 

Olimpic

 

Masculin

1. Daniel Atilla

2. Răzvan Ene

3. George Murar

 

Feminin

1. Mirela Popescu

2. Monica Mănicuță

3. Aida Zodie

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
2129891390368065
Mirela Postolache  •  19 Septembrie 2018, 14:11

Nu sunt precizate: Rezultatele la Campionatul Național de Sprint....... Rezultatele la Campionatul National de Aquatlon..... Suntem mandri de sportivii nostri! Merita aprecierea noastra pentru munca depusa la antrenamente de-a lungul timpului si pentru rezultatele obtinute! Felicitari!

2190265591046044
Radu Cristi  •  17 Septembrie 2018, 22:08

copyright foto va rog, conform legii 8/1996! radu-cristi

Vezi toate comentariile (2)
Comentează