GSP SPECIAL  »  SANSA PENTRU SPORT  »  OINĂ

Frontiera Tomis Constanţa a câştigat Supercupa României la oină

jocul de oina
jocul de oina

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 aprilie 2010 00:00

În data de 24 aprilie, la Gherăeşti, în judeţul Neamţ, a avut loc cea de-a patra ediţie a Supercupei României la oină. Competiţia s-a desfăşurat sub auspiciile Federaţiei Române de Oină, fiind invitate să participe cele mai bune trei formaţii la ora actuală din România: Biruinţa Gherăeşti (campioana naţională), Frontiera Tomis Constanţa (câştigătoarea Cupei României, ediţia 2009) şi Straja Bucureşti.


Meciurile au fost extrem de disputate, cei peste 2000 de spectatori prezenţi pe toată durata competiţiei apreciind şi taxând în acelaşi timp reuşitele sau nereuşitele jucătorilor. După şase partide viu disputate, primul loc în cadrul Supercupei României a revenit formaţiei Frontiera Tomis Constanţa care a reuşit o serie de patru victorii.

Pe locul secund s-a clasat echipa gazdă, Biruinţa Gherăeşti care a învins în ultimul joc al competiţiei formaţia Straja Bucureşti.


Iată rezultatele înregistrate:
Tur:
Frontiera Tomis Constanţa - Straja Bucureşti 27-18
Biruinţa Gherăeşti - Frontiera Tomis Constanţa 13-17
Biruinţa Gherăeşti - Straja Bucureşti 19-26

Retur:
Frontiera Tomis Constanţa - Straja Bucureşti 24-15
Biruinţa Gherăeşti - Frontiera Tomis Constanţa 21-28
Biruinţa Gherăeşti - Straja Bucureşti 26-15

Clasament final:
1. Frontiera Tomis Constanţa 12 puncte
2. Biruinţa Gherăeşti 6 puncte (79-86)
3. Straja Bucureşti 6 puncte (74-86)


Festivitatea de premiere a fost una plină de fast, organizatorii făcând risipă de confetti şi artificii. Comisia de organizare a premiat echipele participante şi a înmânat diplome şi plachete mai multor susţinători ai oinei, care prin eforturile pe care le-au depus de-a lungul vremii şi-au adus un aport deosebit la renaşterea sportului nostru naţional.


În pauza dintre tur şi retur, Inspectoratul de jandarmi Judeţean Neamţ a susţinut demonstraţii practice, spre deliciul asistenţei.  De menţionat că la acest eveniment, prof. univ. dr. Nicolae Postolache a lansat oficial volumul "Fascinaţia oinei, jocul românilor de pretudindeni", lucrare amplă care propune o interesantă incursiune în lumea oinei, de la începuturi până în prezent.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
 •  29 Aprilie 2010, 15:58

SUPER MATERIAL! BRAVO!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close