GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV Bogdan Lobonț, savuros la podcastul GSP: „A început Salah să ne explice cum e cu Islamul. Era sugativă!”

Bogdan Lobonț și Salah / Sursă foto: Alessandro Carducci (vocegiallorossa.it)
Bogdan Lobonț și Salah / Sursă foto: Alessandro Carducci (vocegiallorossa.it)

Articol de - Publicat luni, 27 martie 2023 20:49 / Actualizat marti, 28 martie 2023 03:01

Bogdan Lobonț, 45 de ani, unul dintre fotbaliștii importanți din istoria recentă a naționalei, a rememorat, la podcastul „Profu' de Sport”, cum au decurs cei nouă ani petrecuți la AS Roma, unul dintre cluburile de mare tradiție ale Italiei, acolo unde a împărțit vestiarul cu nume galonate din fotbalul mondial.

Unul dintre fotbaliștii de mare clasă care l-au impresionat pe Lobonț a fost Mohamed Salah, egipteanul care avea să devină peste ani liderul incontestabil al lui Liverpool. Lobby și Mo Salah au avut o relație aparte la Roma, fostul goalkeeper povestind în podcastul GSP câteva episoade reprezentative ce l-au avut protagonist pe „faraon”.

Bogdan Lobonț descrie relația de excepție cu Salah: „Făceam concurs cine stă mai mult în apă rece”

- Lobby, Salah cum era?
- Oooo, Momo Salah. Cu Momo făceam concurs cine stă mai mult în apă rece. Era dificil, câștiga tot timpul.

- Era o modalitate de recuperare specială
- Aveam un traseu special, cred că erau vreo 15-20 de metri cu apă rece și pe partea cealaltă, 20 de metri cu apă caldă. Și noi ne opream tot timpul la apă rece: «Hai, Momo, vedem dacă reușim să stăm două minute la început». Apa era până aici (arată în zona gâtului). Mamă... După aceea, încet-încet, am ajuns la 3 minute, 3 minute și jumătate. Am ajuns chiar la 5 minute, dar mă bătea tot timpul…

Bogdan Lobonț, amintiri cu Salah de la Roma: „Învăța repede, Momo era sugativă!”

- N-ai zice că are o rezistență fizică specială. Mai degrabă pe zona tehnică excelează. 
- Are o viteză fenomenală. Spalletti nu știa cum să-l facă să înțeleagă să atace spațiul liber și îi spunea: «Momo, trebuie să fii curios să vezi ce număr are pe spate jucătorul care te marchează». Și Momo nu înțelegea. Se schimba lângă mine în vestiar și zicea: «Mă, ce tot zice Mister, că tre’ să văd numărul de pe tricou al adversarului?». Zic: «Momo, n-ai înțeles. You have to attack the space, go deep into the space». «Aaaa, am înțeles». Și după aceea îi zicea: «Momo, corto lungo», adică să te prefaci că vii la primit și să pleci pe viteză. Învăța repede, Momo era sugativă! I-am zis și de chestia aia cu WhyScout, că aveam acces de la Asociația Jucătorilor Profesioniști. «Uite, bă Momo, cum să faci».

- Să analizezi adversarul, care e punctul slab, nu? 
- Să vezi portarul, să vezi ce face. Și invers, toți portarii te știu cum joci. Eu, dacă aș juca contra ta, îi ziceam lui Salah, aș sta așa, pentru că știu că tu intri în interior și dai la colțul lung. Nu te-am văzut o dată că dai un șut la colțul scurt. Stau eu cu tine după antrenament și dai 20 de mingi la scurt. Dai 20 de mingi azi, 20 de mingi mâine, sunt 40. Progresezi!

- Într-un fel sau altul ai contribuit și tu la cizelarea calităților lui. 
- Eee, nu e că am contribuit… Momo Salah era o persoană fenomenală. Multe lucruri discutam cu el, cu Szczesny, și în afara fotbalului. Cu totul și cu totul alte domenii. Intram în religie. A început Momo să ne explice cum e cu Islamul, cum sunt ei. În fond și la urma urmei, tot acolo ești, că și ei au o Fecioara Maria. Zic: «Mă, cum naiba e chestia asta că musulmanii că sunt separați. Da, au tot Fecioara Maria și în partea cealaltă. Și voi aveți Coranul, și noi avem Biblia». Singura diferență că ei se roagă de 5 ori. Când îi venea ora de rugăciune, se ruga. Își punea… îmi cerea câteodată mie sau lui Szczesny bluza și-și punea două bluze așa, ca să nu aibă nicio interferență, și se ruga. 

Bogdan Lobonț a stat 9 ani la AS Roma

Bogdan Lobonț a petrecut nouă ani la AS Roma. El explica în trecut de ce a preferat să fie rezervă în loc să se transfere la o altă formație unde să fie titular. Fostul internațional a dezvăluit că în toată această perioadă a avut oferte de la Chievo, Torino și Frosinone.

Nu-mi pare rău absolut deloc că n-am plecat de la Roma. Nu-mi pare rău pentru că am avut o oportunitate imensă și gândirea mea a fost în felul următor. De ce să fiu considerat al treilea portar? Sunt la un club mare, cu oamenii extraordinari în conducere care mă și plătesc. Eu ce puteam să fac? Doar să învăț! Când eram portarul trei aveam cam 500.000 de euro pe an!”, spunea Lobonț, la „Prietenii lui Ovidiu”

Citește și alte știri din podcastul cu Bogdan Lobonț: 

EXCLUSIV Lobonț n-a uitat nici acum primul contact cu Zlatan Ibrahimovic: „Eu - fotbalist foarte bun, tu - un mare rahat!”

EXCLUSIV // VIDEO „Știți cum îi spunea Ibrahimovic lui Mitea?” » Bogdan Lobonț, dezvăluiri de senzație de la Ajax: „Dacă îți vine să crezi”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
inshallah
inshallah  •  28 Martie 2023, 17:36

ce titlu de *** ati pus. mari *** sunteti, bah

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adrian.7
adrian.7  •  28 Martie 2023, 15:13

Unul dintre fotbaliștii pentru care a sta în vestiarul unei echipe mari, fără să muncească pe brânci, doar pe vrăjeală și caterincă a ținut loc de carieră...definiția fotbalistului boem din vremurile noastre dar mult mai puțin aventuros față de Radu Niculescu și Ilie Dumitrescu de exemplu

Vezi toate comentariile (2)
Comentează