GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  POVEȘTI

EXCLUSIV // VIDEO Șocul peste care Ion Țiriac n-a trecut nici la 83 de ani: „Unul dintre cele mai mari dezastre, dacă nu cel mai mare!”

Ion Țiriac / Sursă foto: Imago Images
Ion Țiriac / Sursă foto: Imago Images

Articol de , - Publicat luni, 05 decembrie 2022 15:26 / Actualizat luni, 05 decembrie 2022 17:07

Ion Țiriac (83 de ani), un nume cu sonoritate în sportul românesc, explică într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor ce a simțit atunci când nu a putut participa la Jocurile Olimpice de Iarnă din 1960, din Squaw Valley (SUA), după ce România a decis să boicoteze ediția respectivă. 

Între 1958 și 1964, Țiriac a fost membru al echipei de hochei pe gheață a României, cu care a participat la JO de iarnă de la Innsbruck și la Campionatul Mondial. Însă marele său regret din acea perioadă rămâne ratarea ediției din 1960 a Jocurilor Olimpice de Iarnă, concurs pe care delegația României l-a boicotat.  Țiriac a prezentat propria versiune cu privire la cele întâmplate în urmă cu mai bine de șase decenii:

Ar fi rezolvat 50% din problemă! Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Ar fi rezolvat 50% din problemă! Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”

Regretul lui Ion Țiriac: „Unul dintre cele mai mari dezastre, dacă nu cel mai mare, al carierei mele de sportiv”

„În momentul respectiv, eram în echipa națională de hochei pe gheață, ne pregăteam pentru Jocurile Olimpice (n.r. - de iarnă) din Squaw Valley. Și trei ani de zile, ba la Bâlea, ba la Tușnad, ba la 2.000 de metri, ba la -35°C, cu trei antrenamente pe zi, inclusiv noaptea, ca să fim la ora Statelor Unite...

Cu o săptămână înainte, ni s-a comunicat că trebuie să boicotăm. Noi nu voiam să boicotăm nimic, dar asta a fost decizia pe vremea aia. Nu exista tocmeală dacă asta era decizia. 

De ce? Pentru că Germania Democrată nu fusese admisă la acele Jocuri, ci doar Germania Federală, iar tot Blocul de Est s-a supărat și n-a mai mers (n.r. - doar România avea să boicoteze prezența la Squaw Valley). A fost unul dintre cele mai mari dezastre, dacă nu cel mai mare, al carierei mele de sportiv”, a rememorat Țiriac, în interviul acordat Gazetei.

Al Doilea Război Mondial a perturbat desfășurarea programului olimpic, două ediții fiind anulate. La reluarea lor, România a continuat să trimită sportivi, lipsind doar la ediția din 1960 de la Squaw Valley, cea amintită de Țiriac.

Citește și:

VIDEO Atât de zgârcit era! Cum a ajuns Copos să-i dea un Trabant lui Ion Țiriac: „S-a supărat îngrozitor pe el!”

Ilie Năstase și Ion Țiriac, protagoniștii celebrei finale de Cupa Davis ratate în '72, fac declarații spectaculoase: „N-am știut să-l stăpânesc pe Năstase, trebuia să trimit Securitatea după el” + „Îmi reproșez că am ajuns prea târziu la București!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (14)
maradona79
maradona79  •  05 Decembrie 2022, 17:10

Remus (Dinu), ia-l pe Romulus si duceti-va la Roma, tati! ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

666piturca
666piturca  •  05 Decembrie 2022, 16:56

Si din momentukl ala s-a produs o chestie, asa, din care a inceput sa stranga, si sa stranga, si sa stranga… si tot sa stranga…

nicolaeigrecu
nicolaeigrecu  •  05 Decembrie 2022, 16:38

PS: Regina acelor jocuri a fost patinatoarea de viteză Lidia Skoblikova (URSS) care a câștigat trei din patru titluri feminine la patinaj viteză. Un sfat pentru copilașii care înghit totul e nemestecate: ascundeți acest articol că faceți de râs prestiguiul GSP.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează