GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

VIDEO // EXCLUSIV Lui Mihai Neșu i-au dat lacrimile când a vorbit despre MM Stoica: „Sfatul lui m-a salvat”

Mihai Neșu, în studioul podcastului „Profu' de Sport” / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Mihai Neșu, în studioul podcastului „Profu' de Sport” / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 septembrie 2022 12:45 / Actualizat vineri, 23 septembrie 2022 13:15

Prezent la podcastul „Profu' de Sport”, fostul fotbalist Mihai Neșu (39 de ani) a vorbit despre relația specială pe care o are cu Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, cu care a colaborat în Ghencea în urmă cu mai bine de un deceniu.

Întrebat de ce l-a vizitat la închisoare pe MM Stoica în momentul în care acesta se afla în spatele gratiilor, un Mihai Neșu vizibil emoționat a rememorat două episoade din trecut în care a beneficiat de sprijinul oficialului roș-albaștrilor. MM e cel care l-a sfătuit pe Neșu să rămână la echipă într-un moment în care „Bichonul” prindea extrem de rar primul „11” al lui Walter Zenga. 

Mihai Neșu, ajutor incredibil primit de la FCSB: „De 4-5 ani vin foarte mulți bani de la toată echipa și de la toți angajații clubului”
PROFU' DE SPORT
Mihai Neșu, ajutor incredibil primit de la FCSB: „De 4-5 ani vin foarte mulți bani de la toată echipa și de la toți angajații clubului”

VIDEO Lui Mihai Neșu i-au dat lacrimile când a vorbit despre MM Stoica: „Sfatul lui m-a salvat”

- Când MM Stoica era în închisoare, ai fost și l-ai vizitat. De ce ai simțit nevoia să faci gestul ăsta? Nu mulți păstrează legăturile cu oamenii când ajung în situații din astea.
- Hai, că mă și emoționez acum ... Fiindcă atunci când am fost eu accidentat în 2006, când am jucat în Champions League cu Real Madrid și Lyon, chiar înainte de meciul cu Real din tur mi-am rupt ligamentul colateral intern la un meci la Iași. Nedorind să pierd meciul cu Real, am vorbit cu doctorul Codorean, cu doctorul Paligora, care erau atunci la Steaua și i-am întrebat: „Eu pot să joc cu ligamentul ăsta rupt?”. 

- Ce ți-au zis?
- Și-mi zic: „Da, dacă îți întărești mușchii din jurul genunchiului, sunt fotbaliști care au jucat așa”. Bine, ei mi-au dat exemplele unor fotbaliști care aveau picioarele de trei ori cât ale mele (râde). Zic: „Bine, dacă ei pot, hai să încerc și eu”. Lungesc un pic povestea, dar revin imediat.

- Nu-i problemă, dă-i înainte
- Tot am încercat să joc cu el rupt, chiar Oli m-a încurajat să fac forță, să-l întăresc. M-au băgat până la urmă la un meci de Cupă, înainte de meciul cu Real Madrid din tur, și totul a mers bine până am dat o pasă de la jumateatea terenului, cu dreptul, și atunci am rupt și mai tare ligamentul. Am fost foarte dezamăgit și n-am mai vrut să aud nimic, de nicio recuperare, am vrut să mă duc direct la Bologna, să mă operez. Primul gând a fost să mă duc la MM în birou, să-i zic. El a fost foarte deschis, a fost alături de mine și mi-a zis: „Du-te, orice ai nevoie mă suni”. M-am dus Bologna și mi-au închiriat mașină acolo, mi-au închiriat tot.

- Așa. 
- În cele trei luni cât am fost accidentat, mi-au plătit și primele pe care le-au luat băieții, au avut foarte mare grijă de mine. Și de-atunci sunt foarte recunoscător pentru tot. Și a mai fost o întâmplare care cred că mi-a schimbat cursul perioadei mele la Steaua.

Mihai Neșu, un monument de bunătate și acceptare » Mesaj la „Profu' de Sport” pentru Alje Schut, cel care l-a accidentat în 2011: „Sper că nu mai are coșmaruri. El nu știe ce bine mi-a făcut”
Profu' de Sport
Mihai Neșu, un monument de bunătate și acceptare » Mesaj la „Profu' de Sport” pentru Alje Schut, cel care l-a accidentat în 2011: „Sper că nu mai are coșmaruri. El nu știe ce bine mi-a făcut”

MM Stoica, salvatorul fotbalistului Neșu

- Povestește-ne. 
- În perioada când era Walter Zenga antrenor, nu jucam așa de mult și, la un moment dat, am zis că vreau să joc. Eram tânăr și m-am dus tot la MM, i-am spus că vreau să joc. Și-mi zice: „Eu pot să-ți rezolv oricând să mergi să joci la Galați, dar te-aș sfătui să stai aici până la sfârșitul sezonului”. Asta era la începutul iernii, când puteai să mergi împrumut. Am ascultat gândul lui și atunci, chiar la sfârșitul sezonului, venise nea Țiți antrenor (n.r. - moment în care a început să joace). Apoi a venit Protasov, care m-a iubit ca pe propriul lui fiu. Practic, dacă eu nu ascultam de MM și plecam la Galați, cine știe ce se alegea ... adică, puțini se mai întorc la Steaua.

- Un sfat ți-a salvat cariera, într-un fel sau altul
- Da! Pentru aceste lucruri am fost foarte recunoscător și sunt și acum. Cu drag am fost să-l vizitez pe MM și a fost o vizită frumoasă, chiar ne-am adus aminte, am povestit. A fost simpatic că ne-am dus acolo și, pentru că m-am dus eu, i-au dat voie să iasă un pic mai repede în pauza în care trebuiau să iasă toți deținuții, era acolo o zonă cu mese. Ne-am dus, am stat de povești vreo oră. Iar când să plecăm, au venit toți de-acolo (n.r.- deținuții) și jumătate dintre ei erau din Oradea. Toți erau: „Mihăiță, ce faci?”, iar eu le-am zis: „Dar aici e Oradea, s-a mutat Oradea la Jilava?”. A fost o întâmplare foarte simpatică. Și acum, când vin la București, mă duc la meciuri, fiindcă îmi sunt dragi foștii colegi.

Cifrele fotbalistului Mihai Neşu

  • Palmares: campion cu Steaua / FCSB (2001, 2005, 2006), Supercupa României cu Steaua / FCSB (2001, 2006)
  • două participări în grupele Champions League cu Steaua / FCSB şi una în grupele Europa League cu Utrecht
  • 2006 este anul în care a ajuns cu echipa antrenată de Cosmin Olăroiu până în semifinalele Cupei UEFA
  • 8 selecţii are în prima reprezentativă a României şi 12 la naţionala Under 21
  • 81 de meciuri în Eredivisie pentru Utrecht în care a marcat de două ori. În total, are 104 partide în toate competiţiile cu olandezii
  • 97 de meciuri a bifat în tricoul Stelei / FCSB, marcând un gol şi oferind 3 pase decisive

VIDEO Mihai Neșu, invitat la Profu' de sport (podcast integral)

Citește și alte știri din podastul cu Mihai Neșu:

EXCLUSIV Invitat la podcastul Profu' de Sport, Mihai Neșu a analizat scindarea FCSB - Steaua: „Știți ce-i trist?”

EXCLUSIV Mihai Neșu, ajutor incredibil primit de la FCSB: „De 4-5 ani vin foarte mulți bani de la toată echipa și de la toți angajații clubului”

VIDEO Mihai Neșu, un monument de bunătate și acceptare » Mesaj la „Profu' de Sport” pentru Alje Schut, cel care l-a accidentat în 2011: „Sper că nu mai are coșmaruri. El nu știe ce bine mi-a făcut”

INTERVIU Mihai Neșu, la episodul #8 din podcastul „Profu' de Sport” » Despre sport și viață, despre credință și acceptare: „Am fost foarte supărat pe Dumnezeu. Dar apoi am realizat că totul are un sens. Și acum trăiesc cea mai fericită perioadă a vieții mele”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (20)
leu.mr
leu.mr  •  26 Decembrie 2022, 20:45

Si in perioada aceasta de intelegere si iertare tot mai sint unii ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

DM4ever
DM4ever  •  23 Septembrie 2022, 22:37
Postat de Tis1134 pe 23 Septembrie 2022, 14:27

Neșu este în stadiul în care absolut orice îl ajută să rămână senin mintal este perfect. Cu siguranță nu ar avea nevoie de unul ca tine să-i recomande cărți. Perspectivele omului au paralizat în același moment cu dânsul. E jenant să văd "ești copil în gândire".. venind de la cineva care probabil are toate membrele funcționale și nu trebuie să lupte cu sine pentru a rămâne sănătos, măcar în cap.. dacă în rest e imposibil. Vă place să aruncați cu muci în ciorba altuia pentru a da bine, pentru că, da - comentariul tău insinuează că tu ai mintea deschisă, că ai citit multe.

Am citit destul cat sa inteleg prin ce drama a trecut si cat de influentat este de cei din jur care ii insufla aceasta religie si orice religie in general. Nu are rost sa polemizez cu tine sau cu oricine pe o parere personala. Este copil in gandire, punct.

oscarduarte
oscarduarte  •  23 Septembrie 2022, 16:44
Postat de elgabri pe 23 Septembrie 2022, 12:59

Sa plangi pentru un scriitor de carti pentru colorat, asta i tare de tot ;))

Sunteți penibili, fituica de doi lei ... aruncați un comentariul penibil unde chiar nu își avea rostul. Înțeleg trebuie sa dea lumea click și reply pe comentariul asta , dar aici chiar ați întrecut orice limita a bunului simt. Chiar orice pentru un *** de trafic pe cancanul asta de doi lei ?!?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează