GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV // VIDEO „A fost un semn!” » Mihai Neșu, despre minunea trăită imediat după ce s-a întors de pe Muntele Athos: „S-a întâmplat ceva instantaneu”

Mihai Neșu / Sursă foto: GSP
Mihai Neșu / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 29 septembrie 2022 19:19 / Actualizat joi, 29 septembrie 2022 19:37

Invitat săptămâna trecută la podcastul „Profu' de Sport”, Mihai Neșu, 39 de ani, a vorbit despre stadiul lucrărilor la centrul de recuperare pe care-l construiește la Oradea, acolo unde, prin intermediul fundației sale, a strâns din donații peste trei milioane de euro din 2019 și până în prezent.

Pe lângă faptul că Neșu și colegii din fundație se sfătuiesc cu părinții de pe Muntele Athos în luarea deciziilor importante ce vizează construcția de la Oradea, fostul fotbalist mai spune că, imediat după una dintre vizitele sale pe Sfântul Munte, o persoană ce a dorit să-și păstreze identitatea anonimă s-a oferit să doneze 100.000 de euro pentru proiectul de suflet al lui Neșu.

Lui Mihai Neșu i-au dat lacrimile când a vorbit despre MM Stoica: „Sfatul lui m-a salvat”
PROFU' DE SPORT
Lui Mihai Neșu i-au dat lacrimile când a vorbit despre MM Stoica: „Sfatul lui m-a salvat”

Mihai Neșu, martorul unui minuni imediat după ce s-a întors de pe Muntele Athos: „A fost un semn!”

- Spune-mi, Mihai, la început te-ai temut că nu vei reuși, că te bagi în ceva prea mare? 
- Am avut câteodată așa, gânduri ... La deciziile foarte importante ne consultăm cu părintele nostru duhovnic de la Oradea. Pe lângă asta, noi le-am prezentat proiectul și părinților din Muntele Athos, că mereu ne întreabă ce mai facem. Și chiar a fost o întâmplare foarte simpatică la început, când aveam doar un gând, că o să facem proiectul, aveam niște schițe, nu eram foarte hotărâți și am pus noi într-o cărticică de prezentare a fundației, pe ultima pagină, un plan cu viitorul complex. Și un părinte de acolo din Muntele Athos, când i-am dat cartea cu copiii de la fundație, el, în loc să o deschidă de la început, a deschis-o invers. Și zice: „Ce-i aici?”. I-am zis: „Avem un gând, vrem să facem...” Și zice direct: „Făceți-l!”.

- Și asta ți-a dat putere, optimism? 
- Da, foarte mare putere! A fost emoționant, fiindcă de fiecare dată când mergem pe Sfântul Munte Athos, părinții de acolo au un har care te ajută să treci peste nesiguranțele și îndoielile tale. După ce părinții de acolo ne-au încurajat și au binecuvântat acest gând al nostru, n-am mai avut ezitări.

- Ai simțit că o să iasă până la urmă și uite că ești foarte aproape... 
- Da. Părintele de acolo ne-a zis: „Luați cât mai repede pământul, începeți, că banii or să vină, nu vă faceți griji de bani”. Uite, altă întâmplare simpatică acum doi ani, tot în Sfântul Munte Athos. Acolo, mai sunt oameni care ne mai dau și ei donații, fiecare cum poate. Cineva mi-a dat 20 de euro. „Așa puțin? Putea să-ți dea mai mult”, mi-a zis un prieten. Și eu i-am răspuns: „Lasă că o să vină și alți bani”.

„A fost un semn!” » Mihai Neșu, despre minunea trăită imediat după ce s-a întors de pe Muntele Athos: „S-a întâmplat ceva instantaneu”
Neșu va împlini în curând 40 de ani

Mihai Neșu: „Binecuvântările părinților ne dau putere”

- Așa ... 
- Și întâmplarea face că, imediat cum m-am întors din Sfântele Munte Athos, a doua zi a venit la Fundație cineva care a zis că vrea să facă o donație. „Da, sigur!”, i-am răspuns. Iar el zice: „Nu, că e foarte mare suma, trebuie să mergem la bancă”. Era o persoană fizică, voia să dea 100.000 de euro! 

- Wow!
- Practic, a fost un semn că uite, abia venit din Muntele Athos, s-a întâmplat ceva instantaneu, care să-ți dea confirmarea că faci ce trebuie. Și anul acesta, când am fost, părinții au văzut cu cât am avansat. Ne susțin în continuare și binecuvântările lor chiar ne ajută, ne dau putere. E un proiect foarte mare, pare o nebunie... mai ales că noi suntem o Fundație mică, la prima vedere

Avem două firme, n-avem voie să dăm numele, fiindcă nu au dorit, care ne-au sponsorizat fiecare cu câte 200.000 de euro. Sunt firme mari. Ne-au cerut expres discreție. Dar noi ne-am bucurat foarte mult de ajutorul lor. Vă dați seama, 200.000 dintr-o parte, 200.000 din altă parte, sunt 400.000 veniți așa, dintr-un foc. Te ajută mult.

- Mihai Neșu

VIDEO Mihai Neșu, invitat la Profu' de sport (podcast integral)

Citește și alte știri din podastul cu Mihai Neșu:

EXCLUSIV Lui Mihai Neșu i-au dat lacrimile când a vorbit despre MM Stoica: „Sfatul lui m-a salvat”

VIDEO // EXCLUSIV Mihai Neșu, ajutor incredibil primit de la FCSB: „De 4-5 ani vin foarte mulți bani de la toată echipa și de la toți angajații clubului”

INTERVIU Mihai Neșu, la episodul #8 din podcastul „Profu' de Sport” » Despre sport și viață, despre credință și acceptare: „Am fost foarte supărat pe Dumnezeu. Dar apoi am realizat că totul are un sens. Și acum trăiesc cea mai fericită perioadă a vieții mele”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close