GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV / VIDEO Mihai Neșu, un monument de bunătate și acceptare » Mesaj la „Profu' de Sport” pentru Alje Schut, cel care l-a accidentat în 2011: „Sper că nu mai are coșmaruri. El nu știe ce bine mi-a făcut”

Alje Schut, în stânga imaginii, alături de George Ogăraru și Mihai Neșu / FOTO: Imago
Alje Schut, în stânga imaginii, alături de George Ogăraru și Mihai Neșu / FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 22 septembrie 2022 19:02 / Actualizat joi, 22 septembrie 2022 20:03

Mihai Neșu (39 de ani) a fost invitatul lui Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor, în cea de-a 8-a ediție a podcastului „Profu' de Sport”. Fostul internațional „tricolor” i-a transmis un mesaj emoționant lui Alje Schut (41 de ani), fundașul olandez care l-a accidentat involuntar. 

Pe 10 mai 2011, în urma unui contact banal la antrenamentul lui Utrecht cu Alje Schut, Mihai Neșu s-a ales cu o vertebră cervicală ruptă şi o viaţă petrecută în căruciorul cu rotile. „Bichonul” nu are pic de resentimente pentru fostul lui coleg. Îl privește cu empatie și speră ca amintirile să nu îl bântuie.

VIDEO Mihai Neșu: „Alje Schut mi-a făcut, involuntar, un mare bine”

- De Alje Schut, cel cu care te-ai ciocnit când s-a întâmplat accidentul, mai știi ceva? 
- Nu mai știu, n-am mai vorbit cu el de ceva timp. Acum câțiva ani am vorbit cu el, era atunci, poate e și acum, șeful scouterilor de la FC Utrecht. 

- Tu ai trecut peste momentul ăla, nu l-ai învinovățit. Cum crezi că a trecut el peste asta? Crezi că a scăpat de coșmaruri până la urmă? 
- Sper! Cred că i-a fost foarte greu. Am mai zis eu într-un interviu, cred că el nu știe ce bine mi-a făcut întâmplarea asta. Nu el, propriu-zis, că el n-a avut nicio vină, ci întâmplarea asta. În contabilitatea vieții mele, ce s-a întâmplat e un plus, chiar dacă la prima vedere pare ceva rău și greu de dus. Dar eu sunt convins că la sfârșitul vieții, când vom trage linie, cred că o să fie cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat. A avut o turnură foarte drastică asupra vieții mele, m-a ajutat să am o viață bună acum. Știu că lui i-a fost foarte greu atunci, după accident, dar acum sper să să fi trecut peste asta, are și el o familie frumoasă. Eu niciun gând n-am avut atunci, după accident, să învinovățesc pe cineva pentru ce mi s-a întâmplat.

- Ai așa, o doză ușor inexplicabilă de bunătate și de acceptare... 
- Așa a fost să se întâmple. E clar că n-a avut nicio vină. Așa a fost să fie! Primii ani au fost grei, normal, că nu voiam să accept. Dar nu dădeam vina... deși eu eram supărat, cum am zis, pe mulți oameni și pe multe lucruri, dar nu, nu și pe el. În jurul meu eram supărat pe tot felul de situații, dar era numai din cauza mea, că oamenii din jur n-aveau nicio vină, ei voiau numai să mă ajute.

- Apropo de amintiri comune, îmi aduc aminte că la două sau trei zile după ce ai venit la Steaua, în noiembrie 2000, ai avut o accidentare foarte gravă, provocată de Stelian Carabaș la un antrenament.
- Da, m-am întâlnit cu el. A fost întâmplarea aia, dar ce să faci? A fost demult. Și atunci, am trecut peste ea destul de repede.

VIDEO COMPLET Mihai Neșu, la episodul #8 din podcastul „Profu' de Sport”: „Am fost foarte supărat pe Dumnezeu. Dar apoi am realizat că totul are un sens”

Vezi și alte episoade din podcastul „Profu' de Sport”:

Orlando Nicoară, la podcastul „Profu' de Sport” » Dialog deschis despre drepturile TV din Liga 1 și despre tehnologia VAR: „Fotbalul nu poate fi gratis la nesfârșit. În câțiva ani se va ajunge la pay-per-view”

Emil Grădinescu, la podcastul „Profu' de Sport” » Despre viața de comentator, pățanii pe stadioane și controverse fără sfârșit: „Un comentator bun n-ar trebui să se teamă de tăcere. Oamenii trebuie să audă și ambianța”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
19sevilla86
19sevilla86  •  23 Septembrie 2022, 11:56

Bravo Nesu, Felicitari Nesu! Multumim Nesu pentru omul imens care esti! Corect, onest, smerit, luptator si ambitios, un exemplu pt noi toti. Multumim Nesu ca ai ramas stelist, trup si suflet pt culori si nu ai fost amagit, pacalit, de cantatul trompetelor cazarmii bolsevice expirate care a atras o serie de oportunisti sinistrii precum oprita, miu, ogararu, etc, care, desi in putere, au preferat ca in loc sa munceasca in mediul concurential, real, sa se aseze la coada la cerut pomana la stat, la casieria si popota ultimei unitati militare sportive sovietoide din lumea libera, expirata, perimata, anacronica CSA=TSKA=Cazarma Sportiva a Armatei!

DM4ever
DM4ever  •  22 Septembrie 2022, 22:52

Un om minunat cu suflet frumos. Nu sunt de acord ca i-a facut un bine dar el stie cel mai bine, sper pentru binele lui sa existe raiul.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează