GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  VIAȚA DUPĂ FOTBAL

EXCLUSIV Narcis Răducan a investit zeci de mii de euro într-o afacere nouă: „Sunt inspector de calitate. Cineva trebuie să se sacrifice, nu?!”

Articol de , , - Publicat luni, 20 martie 2023 10:40 / Actualizat luni, 20 martie 2023 10:40

Narcis Răducan a investit într-o afacere nouă, în nordul Bucureștiului, de care se ocupă alături de soția sa. Pe lângă asta, mai este implicat și la propria școală de fotbal

  • Gazeta Sporturilor continuă astăzi serialul "Viața după fotbal", despre reconversia profesională a sportivilor care n-au rămas în fenomen după retragere și au ales ori au fost nevoiți să se reprofileze
  • Care sunt afacerile în care au investit? Cu ce provocări a venit noua etapă din viață, după ani petrecuți în iarbă? Cât de grea a fost adaptarea? Vom avea răspunsuri la aceste întrebări în seria documentată de redacția GSP.

Narcis a jucat în peste 300 de meciuri, iar după ce-a pus ghetele în cui a preluat frâiele fotbalului pe partea administrativă, bifând diverse funcții în organigramele celor de la Steaua, Urziceni, Pandurii sau ASA Tg. Mureș. Apoi a fost „furat” de televiziune, acum fiind colaborator DigiSport.

În tot acest timp, alături de soția sa, Oana, a deschis în 2014 un restaurant într-un centru comercial din sectorul 6. Afacerea a crescut de la o zi la alta, dar pandemia i-a dat planurile peste cap, cei doi trebuind să închidă și să decidă rapid noul drum.

Narcis Răducan: „Îmi ajut soția de fiecare dată când pot”

Așa s-au reprofilat, deschizând o cofetărie. „Aterizarea mea am vrut să fie cât mai lină după ieșirea din fotbal. Aterizarea bruscă înseamnă să nu știi de unde ai apărut, mai ales că erai deconectat de realitățile societății”, spune Narcis, care între timp și-a inaugurat și propria academie, iar în timpul liber e și antrenorul echipei naționale a magistraților și avocaților.

„Timpul e cea mai importantă provocare pentru mine, cea mai grea și nu pot câștiga lupta asta. Niciodată nu am timp! Am văzut că e o preocupare în comunitatea europeană să se ajungă ca săptămâna de lucru să aibă patru zile... Aoleu, păi mie îmi trebuie vreo opt, nouă! Nu știu cum o să mă împac cu tendința europeană”, glumește.

Narcis Răducan, despre noua afacere: „Spațiul nostru unde ne simțim bine”

Dar de unde a venit ideea unei cofetării? „Soția a avut mereu pasiune și preocupare pentru a face mâncare. A urmat foarte multe cursuri în ultimii ani și am zis că de ce să nu transformăm pasiunea ei de a face prăjituri într-o afacere? Și cred că a fost o idee bună! Am vrut să facem ceva ce ne place. E locul plăcut unde venim dimineața și bem o cafea. E spațiul nostru unde ne simțim bine”, explică Răducan.

Narcis Răducan a investit zeci de mii de euro într-o afacere nouă: „Sunt inspector de calitate. Cineva trebuie să se sacrifice, nu?!”
Un tort vedetă: Crêpes Cake cu cacao și o cremă din mascarpone și lapte condensat FOTO Facebook

Chiar dacă soția e de dimineața până seara la cofetărie și face cam tot în noua afacere a familiei, și Narcis are rolul lui: „Eu vin la degustare. Ha, ha, ha! Când lumea zâmbește și spune că am mai pus kilograme, răspund că eu sunt inspector de calitate. Cineva trebuie să se sacrifice, nu?! Și, culmea, e și dificil! Orice frigider deschizi, găsești torturi și prăjituri bune. E foarte greu... Pe lângă inspector de calitate, mai sunt și șoferul companiei".

Pe lângă prăjituri și torturi, vedeta noastră e cozonacul! E fabulos, nebunie pe cerul gurii! Oana e experta în cozonaci și e bătaie mare de tot pe ei. Îi facem doar de Paști și de Crăciun, iar soția mea respectă o rețetă a bunicii sale
Narcis Răducan, fost fotbalist

„Românii au poftă mare pentru prăjituri”

Interviul are loc chiar în cofetărie printre rafturile pline cu eclere, prăjituri cu zmeură, felii de tort cu ciocolată sau turtă dulce . Clienții intră, se uită, întreabă și, cei mai mulți, cumpără. Chiar dacă prețurile sunt mult mai mari decât într-o cofetărie obișnuită de cartier. Unele chiar duble! Dar Narcis explică și de ce.

Folosim produse de o calitate superioară. O ciocolată belgiană sau un produs făcut cu un unt de calitate. Noi folosim cele mai bune ingrediente pentru că este o cofetărie premium! Românii au poftă mare pentru prăjituri, suntem gurmanzi și ne place să mâncăm ceva de calitate. Cea mai mare satisfacție o ai când vezi că se întorc clienții. Înseamnă că le-a plăcut
Narcis Răducan, fost fotbalist

Cât a costat afacerea cea nouă? Narcis nu se ferește deloc și oferă răspunsul: „O astfel de investiție se ridică undeva cam între 20 și 40 de mii de euro. Noi am avut un avantaj foarte mare că toate utilajele de aici erau deja ale noastre, le cumpăraserăm deja, având zece ani de restaurant în spate”.

„A fost mult mai simplu să ne echipăm rapid. Afacerea asta ne lasă și puțin timp liber pentru viața noastră, iar ocupația ne face multă plăcere. Chiar glumeam că avem mai mulți clienți pe care-i cunoaștem decât clienți pe care nu-i cunoaștem! Și asta nu știu dacă e tocmai bine”, a conchis acesta.

VIAȚA DUPĂ FOTBAL (episodul 6) » Narcis Răducan a investit într-o afacere nouă, în nordul Bucureștiului: „Sunt inspectorul de calitate al cofetăriei”

CITEȘTE ȘI:

Întâlnirea dintr-un club din Italia cu Nainggolan i-a schimbat cariera unui portar din Liga 1: „Așa a început nebunia! Acum îi îmbrac pe Lukaku, El Shaarawy și Ansu Fati”
VIAȚA DUPĂ FOTBAL
Întâlnirea dintr-un club din Italia cu Nainggolan i-a schimbat cariera unui portar din Liga 1: „Așa a început nebunia! Acum îi îmbrac pe Lukaku, El Shaarawy și Ansu Fati”
Fostul rapidist a pierdut 200.000€, apoi și-a vândut mașina pentru prima lui afacere: „Nu e un simplu business, este însăși viața noastră”
VIAȚA DUPĂ FOTBAL
Fostul rapidist a pierdut 200.000€, apoi și-a vândut mașina pentru prima lui afacere: „Nu e un simplu business, este însăși viața noastră”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează