GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  LEGI

14 legi uluitoare în lume: de ce e ilegală lenjeria cu dantelă în Rusia și ce se întâmplă dacă te declari însurat la hotel în Carolina de Nord

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 octombrie 2020 13:04 / Actualizat duminica, 18 octombrie 2020 14:45

În lumea largă, există diferite legi, unele amuzante, alte ciudate, care fac deliciul cititorilor. Siteul farandwide.com a făcut o listă cu cele mai interesante. De exemplu: 

  • În statul american Georgia, e ilegal ca găinile să treacă strada. Sau să le lași să treacă. Măsura a fost luată pentru ca proprietarii să țină animalele sub control.
  • În Roma, e obligatorie să îți plimbi câinele zilnic. Dacă nu o faci, încalci legile stricte privind siguranța și sănătatea animalelor și poți fi amendat cu peste 600 de dolari. Iar peștișorii nu pot sta în borcan, ci au nevoie de un acvariu, pentru a avea loc să înoate.
  • Cele mai interesante 14 legi sunt în slideul de mai jos: 
5. O lege din 2014, dată în Rusia, Belarus și Kazahstan stipulează că lenjeria trebuie să aibă cel puțin 6% bumbac. Din motive de sănătate. Deci lenjeria din datelă este interzisă, deoarece majoritate are sub 4% bumbac.
1. Femeile măritate nu au voie să bea mai mult de un pahar de vin în Bolivia. Soțul poate cere divorțul dacă soția bea mai mult de un pahar în public!
2. În Roma, trebuie să îți plimbi câinele zilnic. Dacă nu o faci, încalci legile stricte privind siguranța și sănătatea animalelor și poți fi amendat cu peste 600 de dolari. Iar peștișorii nu pot sta în borcan, ci au nevoie de un acvariu, pentru a avea loc să înoate.
3. În provincia Ontario, din Canada, este ilegal să te cațeri în copaci, chiar dacă ești în mijlocul pădurii! Ai nevoi de permis, altfel te poți trezi cu o amendă de câteva sute de dolari.
4. În statul Wyoming, din SUA, orice clădire publică ridicată trebuie să dețină o operă de artă de cel puțin 1% din valoarea clădirii, dar fără să depășească 100.000 de dolari.
+9 FOTO

De ce teribilii criminali Yakuza sunt jupuiți de piele când mor » Care e testul incredibil de admitere și de ce se taie degetul mic

FOTO „Prințul” Cristea, certat în direct pentru că s-a despărțit de ea: „Dacă nu începea cu una și alta în București, juca și acum”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
859779594095355
Nick Rasu  •  18 Octombrie 2020, 16:09

Alta minciuna cu moneda Canadiana....Am platit cu monede si $1000.00 ... nu doar $10.00, de unde dracu scoateti prostiile astea...chiar va crede cineva... Daca vreau sa platesc si cu un million de centi ceva sint obligati sa-i accepte pt ca sint "legal tender" si prin lege nu au voie sa-i refuze...pot sa platesc si cu timbre pt. ca sint si ei considerati "legal tender"..

859779594095355
Nick Rasu  •  18 Octombrie 2020, 16:04

Sint de peste 35 de ani in Ontario...si m-am suit in sute de pomi... Cum dracu sa tai un pom fara sa te sui in el.... sau sa culegi fructe din el...(daca nu ai scara)... Or fi legi care spun ca nu ai voie sa te urci intrun pom care este intrun park dar asta pt. ca e proprietatea provinciei si daca cazi din el poti sa-i dai in judecata... Dar daca ei permis sa te urci in el (cum ar fi oameni care trebuie sa-l taie)... poti sa te urci in pomi... Poate ne explicati cum o gramada de copii mici au in curte in pomi (casute unde se joaca)... cum ajund ei in casutele "Tree House", nu trebuie sa se suie in pom....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează