GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI UCRAINA

FOTO Decizie incredibilă luată de antrenoarea de fitness din Ucraina care a fost impresionată de o lecție de viață trăită în România

Yulia Chernitskaya
Foto: Facebook @chernitskayajulia +20   FOTO
Yulia Chernitskaya Foto: Facebook @chernitskayajulia

Articol de GSP - Publicat joi, 19 mai 2022 12:48 / Actualizat joi, 19 mai 2022 13:33

Yulia Chernitskaya, antrenoarea de fitness din Ucraina care a impresionat o țară întreagă după ce a povestit lecția de viață pe care a primit-o într-o benzinărie din România, a decis să revină în Ucraina.

Yulia a fugit din calea războiului din Odessa și s-a refugiat în România în luna martie, alături de cei patru copiii ai ei. Ulterior, ea a ajuns să se cazeze la un hotel din București.

„Dacă Dinamo nu trece de U Cluj, este ceva necurat!” » Nu le dă nicio șansă ardelenilor, deși vede un „haos de nedescris” în „Groapă”
DINAMO
„Dacă Dinamo nu trece de U Cluj, este ceva necurat!” » Nu le dă nicio șansă ardelenilor, deși vede un „haos de nedescris” în „Groapă”

Antrenoarea de fitness a decis să revină în Ucraina

Acum însă, după două luni și jumătate petrecute în România, Yulia a luat decizia curajoasă a de a reveni în Ucraina, în plin război, alături de copiii săi.

+16 FOTO

„A treia încercare să revin la tine, dragă Ucraina. Mă rog la Dumnezeu ca nimeni să nu ne oprească. Am învățat să o iau de la zero, să am grijă de copiii mei și să muncesc într-o țară străină. Am acceptat ajutor de la străini, m-am gândit în fiecare moment unde o să trăim și cu ce cost. 

M-am văzut în multe moduri, mult mai puternică, dar totodată, și mai vulnerabilă. M-am simțit obosită și tristă, dar m-am ridicat pentru a fi alături de copiii mei. Și am ajuns aici, de mai bine de două luni am trăit într-o țară străină, cu oportunități și cultură diferite. Cu altă mentalitate și alte reguli. Am reușit să mă opresc din plâns și să mă gândesc mai mult la copii. 

În niciun moment însă nu m-am oprit din a dori să revin acasă, în Ucraina, în ciuda tuturor dificultăților. Chiar dacă am parte de toate posibilitățile aici, în România, am parte de liniște și de o viață bună, mă întorc acasă. La tine, iubitul meu Kiev, la țara mea natală, Ucraina. 

Poate că e prea devreme, poate e prea târziu, nu știu, dar inima mea vrea să se întoarcă acasă și copiii mă susțin. Sunt bucuroasă precum un copil și sunt pregătită pentru orice va fi”, a fost mesajul emoționant postat pe Facebook de Yulia Chernitskaya.

Postare virală. Ce a pățit antrenoarea de fitness din Ucraina într-o benzinărie din România

Yulia Chernitskaya, antrenoarea de fitness din Ucraina, refugiată în România din cauza războiului izbucnit în țara vecină, a povestit pe 19 martie, pe pagina ei de Facebook, o experiență care a marcat-o.

Ea se afla cu mașina într-o benzinărie din zona Moeciu, Brașov, moment în care a fost abordată de un un bărbat de 60-65 de ani care i-a oferit două bancnote de câte 100 de lei după ce a observat numărul de Ucraina pe care îl avea pe mașina ei.

„Acești bani i-am primit de la un bărbat de 60-65 de ani într-o benzinărie, când am ieșit și mă îndreptam spre mașină, după ce achitasem la casă. M-a întrebat în română «Ucraina?, Ucraina?», i-am răspuns că da. 

Probabil m-a așteptat când a văzut numărul de Ucraina. Și-a deschis portofelul, mi-a dat 100 de lei și a spus «Slavă Ucrainei!». Am început să plâng. Am refuzat să iau bani, mai ales că am văzut că avea o mașină veche. Însă el și-a deschis iar portofelul și mi-a mai dat 100 de lei, mi-a spus că sigur am nevoie. 

Nu mi-am putut stăpâni lacrimile. Până la urmă, nici nu știe că am patru copii care mă așteaptă. Și bine că nu i-am spus, că sigur își golea portofelul. Am vrut să-l îmbrățișez, dar nu m-a lăsat. Dacă acest om îmi citește postarea trebuie să știe că a ajutat o mamă a patru copii. 

Am stat în tăcere în mașină, mi-am șters lacrimile și nu puteam înțelege. Așa ceva?!”, a scris Yulia Chernitskaya. Postarea ei s-a viralizat rapid pe Facebook: a adunat peste 32 de mii de aprecieri și 13 mii de share-uri.

Citește mai multe știri: 

Șefii Formulei 1 au decis: Marele Premiu al Rusiei nu va fi înlocuit

„Totul trebuie să se lege, încerc să urmez planul” » Simona Halep, interviu înainte de Roland Garros: „Colaborarea cu Mouratoglou m-a surprins”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (13)
rav410wrc
rav410wrc  •  19 Mai 2022, 21:12

Bre, ziar de-mpachetat peste ... Who the f*** cares, de ce-a mai facut/patit antrenoarea de fitness a lu' peste !?!

139226857413709
Maximilian Alforno  •  19 Mai 2022, 20:58

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  19 Mai 2022, 19:16
Postat de traian_v pe 19 Mai 2022, 15:48

Nu am inteles eu exact de ce doamna asta primeste atata publicitate.

Cu toată stima ,dar deja a-ti exagerat mult pre mult sant atâtea persoane cu situații mult mai delicate fugit din Ucraina ,am înțeles o data ( cu toate ca fără sa glumesc cu asa ceva ,omul care ia oferit banii poate se gândea la altceva !? ) Ar fi bine sa lăsăm lucrurile asa cum au fost și nu mai insistați ca deja suntem penibil și ducem situația în derizoriu !? Părerea mea și nu cred ca numai a mea !?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close