GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI UCRAINA

Arnold Schwarzenegger, mesaj viral pentru poporul și soldații ruși: „Nu faceți ca tatăl meu nazist, care a ajuns frânt fizic și psihic”

Arnold Schwarzenegger, fost culturist, actor și om politic
Arnold Schwarzenegger, fost culturist, actor și om politic

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 martie 2022 13:46 / Actualizat sambata, 19 martie 2022 17:26

Arnold Schwarzenegger, fost culturist, actor și om politic, a trimis un mesaj video destinat poporului rus, în contextul războiului pornit de președintele Vladimir Putin în Ucraina vecină.

Mesajul a ajuns viral pe rețelele de socializare încă active în Rusia. În vârstă de 74 de ani, actorul american de origine austriacă Arnold Schwarzenegger a subliniat că mai mult de 11 milioane de ruși au rude în Ucraina și „cu fiecare glonț, cu fiecare bombă, soldații ruși trebuie să își aducă aminte că ucid un membru de familie”. 

Știa Roman Abramovich ce urmează? Oligarhul rus a luat două decizii majore în ziua în care Rusia a invadat Ucraina
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Știa Roman Abramovich ce urmează? Oligarhul rus a luat două decizii majore în ziua în care Rusia a invadat Ucraina

Arnold Schwarzenegger: „Vă vorbesc azi despre lucruri înfiorătoare, care sunt ascunse de voi toți”

„Iubesc poporul rus, de aceea trebuie să vă spun adevărul. Vă rog, ascultați mesajul și distribuiți-l”, a scris Arnold pe twitter în mesajul care a primit aproximativ 450.000 de distribuiri. 

„Vă vorbesc astăzi, fiindcă se întâmplă lucruri în lume care vă sunt ascunse, lucruri înfiorătoare despre care trebuie să aflați. Ucraina nu a pornit acest război, nici naționaliștii și nici naziștii, ci cei care dețin puterea la Kremlin”, a explicat fostul guvernator al Californiei. 

„Tatăl meu nazist s-a întors frânt, atât psihic, cât și fizic”

Apoi, Arnold și-a adus aminte despre admirația sa pentru Yuri Vlasov, un fost culturist rus, și despre respectul și afecțiunea sa pentru poporul rus. 

Printre mai multe subiecte, a adus aminte și de tatăl său, fost soldat nazist în Al Doilea Război Mondial. Acest a luptat la Sankt-Petersburg, denumit pe-atunci Leningrad, și „s-a întors acasă un om frânt, atât fizic, cât și psihic”, din cauza rănilor fizice, dar și emoționale, având în vedere monstruozitățile pe care le-au comis naziștii pe frontul estic. I-a îndemnat pe soldații ruși să nu facă același lucru pe frontul ucrainean. 

„Tatăl meu ajunsese pornit la Leningrad, din cauza minciunilor spuse de guvernul țării sale. Și-a petrecut restul anilor în durere, atât din cauza rănilor, cât și din cauza vinei pe care a simțit-o. Către soldații ruși: știți adevărul pe care-l spun. Nu vreau să ajungeți frânți ca tatăl meu nazist”.  

  • Gustav Schwarzenegger, tatăl austriac al lui Arnold, a fost membru al partidului nazist și a făcut parte din celebra unitate paramilitară SA, populată cu fanatici ai regimului lui Adolf Hitler, conform LA Times. Documentele arată că a participat cu corpurile de armată germane în misiuni în Polonia sau Franța, dar nu este clar dacă a participat și la atrocitățile comise de poliția militară, din care a făcut parte.
  • Arnold a aflat în anii '90 mai multe despre situația tatălui său și a participat activ la evenimente de adunare de fonduri pentru comunitățile evreiești. De asemenea, a donat 750.000 de dolari pentru diferite centre evreiești.

„Puterea și spiritul poporului rus m-au inspirat întotdeauna”, spune Arnold, citat de BBC. „De aceea sper că mă veți lăsa să spun adevărul despre războiul din Ucraina. Asistăm la un război ilegal. Viețile rușilor, membrele rușilor, viitorul rușilor au fost sacrificate pentru un război fără sens, condamnat de întreaga lume”.

Citește și: 

Ce reprezintă crucea de pe tricoul purtat de Volodimir Zelenski în fața Congresului SUA » NU este simbol nazist

Greșeala stupidă prin care cel mai bun lunetist din lume și-ar fi dat de gol poziția și ar fi fost ucis de ruși!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
contrabas3
contrabas3  •  19 Martie 2022, 18:44

- I’ll be back -

296839007513707
Cris Juganaru  •  19 Martie 2022, 18:23

Asta este unul dintre cele mai pline de continut si de impact mesaje transmise de catre o personalitate mondiala in intreaga istorie a internetului. Arnold e un erou si in viata reala!

1764415336908197
Tudorica Lucian  •  19 Martie 2022, 17:00

In Rusia mereu va fi o dictatura , niciodată nu au avut democrație. Cei care nu le convine și au mijloace financiare pot părăsi Rusia cei care decid sa rămână se supun dictaturii. Poporul rus care locuiește in Rusia e spălat la creier. Vedeți vreo manifestație de amploare acolo? Ești cu mine sau te cari asta i politica rusească.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează