GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. Prima dată avansată de autoritățile din România » Când am putea ieși din case

Autoritățile anunță că am putea ieși din case după 15 mai // sursă foto: Guliver/gettyimages
Autoritățile anunță că am putea ieși din case după 15 mai // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 02 aprilie 2020 17:55

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a anunțat o estimare extrem de importantă în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta crede că vom putea ieși din case după data de 15 mai.

Întrebat când consideră că nu va mai fi nevoie de distanțare socială, Rafila a înaintat data de 15 mai.

„Eu cred că după data de 15 mai. Dar atenție, nu distanțarea socială să nu mai fie necesară, o reducere a măsurilor legate de distanțarea socială, dar multe din elementele, de exemplu organizarea de mari manifestări, vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare”, a declarat Alexandru Rafila pentru Digi24.

Ultima oră » 2.738 de cazuri de coronavirus în România. 94 de morți

România va face parte dintr-un studiu internațional al singurului tratament anti-COVID19

Președintele Societății Române de Microbiologie a anunțat că România va face parte dintr-un studiu internațional, în vederea testării singurului medicament etiologic disponibil împotriva coronavirus. Acest medicament ar putea fi disponibil în câteva luni.

„E un medicament etiologic, deci care tratează cauza bolii, singurul de fapt care există disponibil în momentul de față și unde există speranțe legate de o bună eficacitate. E vorba despre un medicament dezvoltat în SUA și noi o să fim parte a unui studiu internațional, în care mai sunt vreo 20 de țări din întreaga lume, în care se vor testa comparativ scheme terapeutice uzuale, le știți foarte bine, antivirale utilizate în infecția HIV, cu interferon, cu hidroxiclorochină, în paralele cu acest medicament.

Vor fi loturi de pacienți și scopul este să observăm un câștig terapeutic net în favoarea acestui medicament etiologic și atunci, probabil, și compania americană va putea într-un timp relativ scurt să-l autorizeze pentru producție și pentru punere pe piață, într-un interval de câteva luni”, a declarat acesta.

VIDEO: Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește și alte știri despre coronavirus:

Situaţie disperată în familia Giuchici » Cinci din şapte membri, inclusiv cei doi foşti fotbalişti, au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19

Meciul PSG - Dortmund din Liga Campionilor, focar de infecție cu COVID-19

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (23)
246970046692561
Jenica Oncel  •  05 Aprilie 2020, 18:03

Ce sa mai zic ,fiecare cu aberațiile lui,nici nu gândesc ce avem de tras...

mafa
mafa  •  03 Aprilie 2020, 13:14

"Va fi testat pe români un vaccin produs in SUA"!!....ba esti prost ??...inghițiți-l voi cawboilor, in frunte cu căpcănelul vostru.

amicu
amicu  •  03 Aprilie 2020, 08:25
Postat de andyandrei2015 pe 03 Aprilie 2020, 01:41

ma faceti sa rad, noi suntem abia la inceput,inca nici nu am avut varful prognozat abia la sf lui aprilie,inceputul lui mai,teoretic in cel mai bun caz,daca iesim in iunie dupa 15 din case,cu restrictii... sa zicem saru mana,e dezastru,imi e ca ne apuca august,si vine septembrie,se intoarce...

au zis ziua, au zis luna, nu au zis anul ;)

Vezi toate comentariile (23)
Comentează