FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA GIURGIU

EXCLUSIV Ce face Denis Alibec în pauza forțată de COVID-19: „M-a chemat mama acasă. M-am plictisit”

Alibec, 29 de ani, e cotat la 1,8 milioane de euro +33   FOTO
Alibec, 29 de ani, e cotat la 1,8 milioane de euro

Articol de GSP - Publicat marti, 07 aprilie 2020 18:05

Denis Alibec (29 de ani), atacantul Astrei Giurgiu, își petrece pauza forțată la Mangalia, alături de familie. Recunoaște că sunt restanțe salariale la trupa giurgiuveană, însă se gândește la fotbaliștii din ligile inferioare, aflați în situații și mai delicate.

- Salut, Denis! Ce faci? 
- Am jucat un tenis! Am făcut mișcare. Dacă fotbal nu se poate... 

-  Tenis de câmp? 
- Da, da! Îmi place mult să joc. Fotbal nu prea am cum, e mai dificil perioada asta. Dar la tenis suntem doi. E mai ușor. Joc acasă.

Anamaria Prodan negociază transferul lui Dennis Man în Premier League

Denis Alibec, fotbalist Astra Giurgiu: „M-a chemat mama acasă”

- Deci ești la Mangalia. 
- Da, m-a chemat mama. Era speriată că mâncam numai pe la restaurante și cine știe de cine dădeam pe acolo. Să nu iau ceva. 

- Cum e acasă? 
- M-am plictisit! Ce chef am de un fotbal! Nu mai pot doar cu antrenamente. Altceva e cu mingea. Mă știi că nu-s cel mai mare fan al alergării, însă n-am de ales acum.

„Îmi mențin greutatea"

- Cum te antrenezi? 
- Vasile Maftei ne dă program în fiecare zi pe grup. Merg pe plajă că nu e nimeni. Dar e urât așa, singur, de fiecare dată. E ciudat. Până la urmă, nici nu știu cum e bine să reacționăm. Nu ne rămâne decât să așteptăm să se remedieze situația. N-am cu cine să joc fotbal, e trist. 

- Oricum n-ai avea cum să joci. 
- Așa e. Trebie să respectăm regulile, pentru că altfel prelungim și mai mult situația. Mă pregătesc singur, dar la un moment dat ți se ia să tot alergi. Ai nevoie și de minge.

- Probleme cu greutatea? 
- Deocamdată, nu. Toată lumea mă întreabă. Am respectat ce era de respectat și cred că nu-s probleme. Chiar m-am uitat și sunt cum eram și înainte de pauză. 

- Takayuki zicea că sunt probleme mari cu banii la Astra, așa e? 
- Păi, aveam două luni restante când am plecat de acolo. Practic acum sunt vreo 3 luni și jumătate fără bani. Și, din ce am înțeles, domnul Niculae e plecat... Vom vedea... Sper să se rezolve până la urmă. Totuși, mai mari probleme sunt în alte părți!

Alibec: „Să avem grijă de bătrâni"

- La ce te referi? 
- Păi sunt oameni care au rămas fără loc de muncă. Ei din ce trăiesc acum? Apoi sunt fotbaliștii de la ligile inferioare, ca să merg spre domeniul meu. Au salarii mici, unii sunt și neplătiți, alții în șomaj tehnic. Așa îți dai seama că problemele mele nu mai sunt atât de mari. M-am gândit la ceilalți oameni, unii merg la muncă și poate nu primesc nimic. Nu știu cum trăiesc acești oameni.

- Te gândeai la un transfer, acum îl mai vezi posibil? 
- Nu știu ce să mai spun. Eram într-o formă bună, cred că eram îndreptățit să mă gândesc. Îți dai seama că după perioada asta nu cred că o să mai fie bani prea mulți pentru transferuri, probabil și pretențiile vor scădea. Nu știu.

- Ți-e teamă? 
- Sincer? Pentru mine, nu. Mi-e frică pentru ai mei, că-s mai în vârstă. Am înțeles că noi, cei tineri, scăpăm cumva. Dar la bătrâni e foarte greu. O am pe bunica mea, trebuie să o protejez. Am văzut că s-a prelungit și starea de urgență, deci suntem departe de rezolvare. Trebuie să fim atenți, pentru că altfel ce am făcut până acum e degeaba.

„Mangalia e în general un oraș pustiu în perioada asta, acum e și mai și. Nu-i niciun om pe stradă, ai impresia că ești într-un film de groază. Sperăm ca statul să ajute și el cumva fotbalul și celelalte domenii. Nu degeaba plătim atâtea impozite. 

Deocamdată se pare că țin banii numai pentru ei, n-au ochi pentru oamenii care trăiesc de la o lună la alta. Îmi e dor de fotbal, de meciuri. Mai ales că eram într-un moment bun, poate și la echipa națională. Pot spune că pauza asta a căzut pentru mine într-un moment foarte prost"

Denis Alibec, atacant Astra Giurgiu

10 goluriși 9 pase decisive are Alibec în acest sezon de Liga 1

VIDEO Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de urgență în România

FOTO Cadre inedite cu efectele pandemiei de coronavirus în lume:

+29 FOTO

Citește mai multe știri din Liga 1:

Un patron din play-off e categoric: „Trebuie să începem campionatul! Lumea are nevoie de fotbal” + afirmații dure: „Pentru mine, Liga e moartă”

Cine e „Speedy Gonzales” al Ligii 1 » Dan Nistor nu a putut să ghicească

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează