GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. Chile trece morții pe lista persoanelor vindecate: „Nu mai sunt contagioși”

Jaime Manilich, ministrul Sănătății din Chile +30   FOTO
Jaime Manilich, ministrul Sănătății din Chile

Articol de GSP - Publicat joi, 16 aprilie 2020 07:35

Chile trece persoanele decedate din cauza coronavirusului pe lista celor recuperați, motivând că „nu mai sunt contagioși”. 

Bilanțul transmis de autoritățile din Chile a surprins planeta zi după zi. Cu peste 8.200 de cazuri, sud-americanii înregistraseră oficial doar 94 de decese, conform Universității Johns Hopkins.

Chile, metodă ciudată de calcul

Explicația oferită de Jaime Manilich, ministrul Sănătății, este una incredibilă: „Avem 892 de pacienţi care nu mai sunt contagioşi şi îi includem la recuperaţi. Aceştia sunt persoane care şi-au completat perioada de 14 zile de la diagnosticare sau care din păcate au decedat. Nu mai sunt contagioși”. 

Ministrul Sănătății din Chile afirmă că metoda de calcul a fost adoptată după consultări cu Organizația Mondială a Sănătății.

VIDEO / Klaus Iohannis: „Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”

Citește și alte știri despre coronavirus:

COVID-19. Parteneriat fără precedent pe piața farmaceutică » Doi giganți lucrează la vaccinul pentru coronavirus + când ar putea fi gata

CORONAVIRUS. Cea mai mare sală Polivalentă din țară va fi transformată în centru de spitalizare » Câte paturi vor fi instalate

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
maistorkokir
maistorkokir  •  17 Aprilie 2020, 01:34

trist sau nu, cei care mor sunt cel mai mare castig, elibereaza patul din spital si apoi nu mai trebuiesc supravegheati ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează