GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Coronavirus pe mâna cartelurilor! Măsuri extreme impuse de gangsteri în favelele din Rio de Janeiro: „Cine iese va învăța ce e respectul”

Armata e chemată adesea să facă ordine în favelele din Rio de Janeiro, foto: Guliver/gettyimages
Armata e chemată adesea să facă ordine în favelele din Rio de Janeiro, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 martie 2020 09:33

Noul coronavirus devine o problemă serioasă în Rio de Janeiro, Brazilia. Supărați de reacția autorităților, traficanții din celebrele favele au luat propriile măsuri: le impun oamenilor să rămână în case, după ora 20:00!

Pandemia de coronavirus schimbă viața din favelele braziliene: petrecerile de dans „baile funk” au fost anulate, unele piețe de droguri în aer liber închise, iar traficanții impun reguli stricte de stat în casă, conform Reuters.

În weekend s-a înregistrat primul caz de coronavirus în favelele din Rio de Janeiro

. Din moment ce guvernul are probleme financiare, iar președintele Jair Bolsonaro nu este foarte implicat în lupta împotriva COVID-19, bandele criminale din favele își iau propriile precauții împotriva răspândirii coronavirus.

Conform ziarului din Rio de Janeiro, Extra, gangsterii au condus în jurul favelelor pentru a transmite un mesaj înregistrat rezidenților:

„Impunem o interdicție de a ieși afară, pentru că nimeni nu ia acest lucru în serios. Cine se află pe stradă învârtindu-se fără rost sau merge la plimbare va primi o corecție și va servi ca exemplu. Mai bine să stai acasă fără să faci nimic. Mesajul a fost dat”, s-a putut auzi zilele trecute în favelele din Rio.

Rezidenții favelelor, care au refuzat să-și dea numele de teama traficanților, au confirmat existența interdicției de a ieși pe timpul noapte și alte restricții.

De asemenea, un mesaj trimis pe rețelele de socializare pentru comunitățile Rio das Pedras, Muzema și Tijuquinha, din Zona de Vest a Rio, sfătuiește ca populația să nu părăsească locuințele după ora 20:00:

„Atenție toți locuitorii din Rio das Pedras, Muzema și Tijuquinha! Interdicție de a ieși, începând de azi la 20:00. Cine va fi văzut pe stradă după această oră va învăța să îi respecte pe ceilalți", este mesajul tranmis comunităților din Rio, conform g1.globo.

Cum arată Bucureștiul în carantină totală: armată, străzi goale și autorități în alertă

Brazilienii numesc noul coronavirus drept „boala bogaților”. COVID-19 a aterizat în țară odată cu brazilienii mai înstăriți care se întorceau din Europa, dar migrează rapid în comunități mai sărace, unde aglomerația, muncă neigienică și servicii publice slabe amenință să-i accelereze răspândirea.

2247 de cazuride coronavirus s-au înregistrat în Brazilia

În Rio de Janeiro, unde o cincime din populație trăiește în favele, s-a ajuns la 305 cazuri de coronavirus.

Primarul din Rio, Marcelo Crivella, a declarat că oficialii vor pune săpun gratuit la intrările în favelele orașului și îi vor muta în hoteluri pe cei  în vârstă cu probleme de sănătate. Orașul a semnat deja un acord pentru închirierea a 400 de camere, a spus el.

MAI, ordonanța militară nr. 3: când și cum mai putem părăsi locuințele!

Citește și alte știri despre coronavirus:

https://www.gsp.ro/international/campionate/eroul-atalantei-si-haosul-din-bergamo-nu-ies-la-alergat-chiar-daca-sunt-sportiv-si-este-treaba-mea-593939.html

Ultima oră » Carantină totală în România + noul bilanț: 186 de cazuri noi

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (7)
2457921934218538
Constantin Nica  •  25 Martie 2020, 17:25
Postat de el_dragon pe 25 Martie 2020, 14:30

asta da stire sportiva

Și, ca sa completam știrile din sport, *** de Mustață își aduna *** și merge cu ea sa demonstreze. Asta da, diferența de IQ

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

joze_maurinio
joze_maurinio  •  25 Martie 2020, 17:08

Stiu astia ce stiu. Pai, mai bine le intra clientii in sevraj, au o sansa daca nu iau droguri, dar daca iau virusul, considerand ca sunt deja bolnavi de droguri, se prapadesc si le dispare clientela.

el_dragon
el_dragon  •  25 Martie 2020, 14:31
Postat de catalynn pe 25 Martie 2020, 13:31

Care-i treaba cu interdicția după ora 20 sau 22!? Virusul e mai contagios noaptea, sau cum!? :-))) Bai nene, carantina e fie totala, cum a fost in Wuhan, fie mai rău te încurci. Italienii stau in case de cred ca au și uitat săracii mersul pe jos, și degeaba. :-(((

vecine ...au luat aceasta masura pentru a evita spargeri de case ...este foarte bine ce au facut

Vezi toate comentariile (7)
Comentează