GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. Radu Banciu și CTP, despre ultimele discursuri ale lui Klaus Iohannis: „Ne-a adus aminte de perioada sinistră a lui «Bombonel»” vs „Excepțional”

Jurnalistul Radu Banciu a fost nemulțumit de discursul lui Klaus Iohannis
Jurnalistul Radu Banciu a fost nemulțumit de discursul lui Klaus Iohannis

Articol de GSP - Publicat joi, 09 aprilie 2020 07:02

CORONAVIRUS. Jurnalistul Radu Banciu (50 de ani) a fost nemulțumit de discursul pe care președintele Klaus Iohannis (60 de ani) l-a ținut pe 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătății

La emisiunea „Lumea lui Banciu”, acesta l-a comparat pe Iohannis cu Adrian Năstase (69 de ani), fost candidat la prezidențiale și fost prim-ministru al României între 2000 și 2004. 

„Ziua Mondială a Sănătății a fost un prilej pentru președintele Klaus Iohannis să țină un discurs în stilul Adrian Năstase. Ne-a adus aminte de perioada sinistră a lui «Bombonel». 

Mai ales cu acel termen: «va trebui să regândim sistemul sanitar după ce va trece această criză». Și Năstase spunea la fel: «e o situație pe care o s-o gândim în partid». De fiecare dată când îl întreba cineva ceva, el urma să gândească. Câștigai timp cu astfel de vorbe, îți plimbai un pic interlocutorul. Tu, de fapt, nu gândeai niciodată nimic. 

Cum să regândim, tovarășe Iohannis, sistemul de sănătate? Ce făcurăm până acum? Pentru ce să-l mai gândim după criză? Această criză ne-a prins nepregătiți”, a spus Radu Banciu, la B1.

Ce a declarat Klaus Iohannis de Ziua Mondială a Sănătății:

„Omenirea se confruntă astăzi cu o situație fără precedent, în fața căreia suntem cu toții vulnerabili și care ne-a forțat să ne adaptăm rapid întreaga activitate. Marcăm, așadar, Ziua Mondială a Sănătății din acest an prin semnarea, într-un format inedit, virtual, a unui nou Acord de Colaborare Bienală. Continuăm astfel cooperarea noastră și reafirmăm parteneriatul solid pe care îl avem. 

Vă invit pe toți cei responsabili ca, după ce vom depăși această criză, să valorificăm conținutul acordului semnat și să regândim sistemul de sănătate românesc și din perspectiva acestei nevoi” - Klaus Iohannis

Iohannis, lăudat de CTP

Pe de altă parte, un alt discurs al președintelui Iohannis s-a bucurat de o mai multă apreciere. Președintele țării a îndemnat miercuri oamenii să stea acasă de Paște și a primit laude din partea jurnalistului Cristian Tudor Popescu. 

„Mesajul ar trebui să aibă un impact considerabil. Este un mesaj simplu. Am putea spune un mesaj normal, dar în același timp este un mesaj excepțional. 

Haideți să ne gândim puțin ce au făcut alți lideri din această lume în fața pandemiei. Lângă noi, premierul Bulgariei Boiko Borisov tocmai a declarat: «Eu nu pot să închid bisericile, nu putem scăpa de pandemie decât cu ajutorul lui Dumnezeu». Deci oamenii sunt lăsați acolo să se ducă dacă vor la biserici

Deci atitudinea președintelui Iohannis ar trebui prețuită de către cetățenii români. Dânsul a mai spus ceva înainte de a vorbi de cum va petrecere Paștele. A spus că nu e cazul să ne relaxăm. Și e foarte bine că a făcut asta. De ce? Pentru că se creează o iluzie în România dată de numărul mic, relativ mic de infectări și de morți”, a spus CTP, la Digi 24.

VIDEO. Klaus Iohannis, mesaj în contextul pandemiei de coronavirus: „Nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm”

Citește și alte știri despre coronavirus:

COVID-19. Raed Arafat, anunț în miez de noapte despre data la care vom ieși din case: „Trebuie să învățăm să trăim cu virusul”

COVID-19. Bilanțul actualizat al cazurilor de coronavirus de pe teritoriul României

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
1098736110466196
Andrei Gheorghe  •  09 Aprilie 2020, 22:41
Postat de Viorel Pirv pe 09 Aprilie 2020, 16:31

Nu sunt fan Iohanis dar Radu Banciu o ia rau pe aratura!!!!

viorel pirv...sunt sigur ca nu esti fan "Iohanis", eu cred ca nu esti fan cu scrisul corect...se scrie Iohannis...!!

1098736110466196
Andrei Gheorghe  •  09 Aprilie 2020, 22:39

Banciule, esti dus pretenesh cu capul rau de tot....te ai controlat de viitorul coronavirus ? Ala loveste parsiv..iti ia mintile !

aius
aius  •  09 Aprilie 2020, 19:33

Banciule,ai vrea sa fi in locul lui Iohannis?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează