GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

COVID-19. Numărul de îmbolnăviri a crescut din nou în Germania, după ridicarea restricțiilor

Cresc îmbolnăvirile în Germania după ridicarea restricțiilor. foto: Guliver/Getty Images +32   FOTO
Cresc îmbolnăvirile în Germania după ridicarea restricțiilor. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 28 aprilie 2020 13:15

COVID-19. România se pregătește pentru ieșirea progresivă din starea de urgență, dar veștile venite din alte țări nu sunt foarte îmbucurătoare. 

În Germania, de exemplu, măsurile de relaxare au început să fie aplicate încă de acum câteva zile. Însă nemții avertizează: imediat după ridicarea unora dintre restricții, a fost sesizată o creștere a cazurilor de coronavirus, informează AFP. 

Potivit Libertatea, rata de infectare sau de reproducere a coronavirusului, urmărită atent de autorităţi, a atins din nou pragul de 1,0, arată un studiu oficial publicate luni seara de Institutul „Robert Koch”.

  • Acest prag nu mai fusese atins din 15 aprilie, iar rata de îmbolnăvire ajunsese până la 0,7. 
  • Valoarea numerică respectivă arată câtor persoane le transmite virusul, în medie, fiecare individ infectat.

158.758 de cazuris-au înregistrat până acum în Germania. Au murit 6.126 de persoane

Ce se întâmplă după 15 mai în România?

  • După ce România va ajunge la finalul Stării de Urgență, în țară se va păstra o stare excepțională, însă aceasta va presupune existența unui număr mai mic de restricții, informează Libertatea.
  • Președintele Klaus Iohannis a anunțat că Starea de Urgență, care va ajunge la final pe 15 mai, nu va fi prelungită. Totuși, toți cetățenii vor fi nevoiți să poarte mască în spațiile publice și în interiorul mijloacelor de transport în comun.

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește și alte știri de actualitate:

Traian Băsescu îl sfătuiește pe Klaus Iohannis: „Soluția prudentă e să prelungească starea de urgență încă o lună”

Radu Banciu, șocat de ce a găsit în plicul cu amenda de la poliție: „Domnu' Gigi, ieșiți la înaintare!”

Haos în Spania » Copiii au ieșit pe străzi, dar nu s-a mai respectat nicio regulă: „Repetăm greșelile. Responsabilitate zero"

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
229965620694864
Paul Cernea  •  29 Aprilie 2020, 11:38

O stire luata pe nemestecate dintre stirile dubioase din Germania. O mare prostie aceasta rata de infectare, nu e relevanta. Numarul de infectati în valoare absoluta, da! Pai sa calculam : Rata infectie (R) este rezultatul unui RAPORT între numarul de infectati de azi/numarul de infectat de ieri. Sa zicem ca azi avem în RO 1020, ieri am avut ***, rata e 1,04. În Germania azi avem 10200, iar ieri am avut 9770, rata e tot 1,04. Daca nu avem numarul în valoare absoluta, ni se pare ca situatiile sunt identice. E corect?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1005156149561441
Popovici Ionel  •  28 Aprilie 2020, 16:30

adica de ieri s-au ridicat restrictiile si de azi au crescut iar infectarile?Pai nu spuneati ca perioada de incubare e de 10-14 zile?Ce au infectarile de azi cu restrictiile ridicate ieri?aceste infectari s-au facut acu 10-14 zile,nu ieri....

silvinho911
silvinho911  •  28 Aprilie 2020, 15:32

Nu mai speriati aiurea lumea. Sunteti penibili cu hiperbolizarea asta a virusului. Parca tot ce va doriti e sa mai stam 2 luni in case. Uitati aici statistica: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/germany/ Au fost 2 zile cu mai multe cazuri (22, 23 aprilie), dar si alea departe de valorile de acum 2-3 saptamani. Per total se vede clar ca numarul cazurilor este in scadere in Germania (ieri chiar sub 1000).

Vezi toate comentariile (3)
Comentează