GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

EXCLUSIV Cum ar încheia Ion Țiriac războiul din Ucraina: „Eu, dacă aș fi împăratul Europei, asta aș face!”

Ion Țiriac / Sursă foto: GSP
Ion Țiriac / Sursă foto: GSP

Articol de , - Publicat marti, 09 august 2022 21:50 / Actualizat miercuri, 07 februarie 2024 12:23

Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați afaceriști români, a vorbit în cadrul unui interviu acordat GSP despre situația tensionată din Ucraina. La câteva luni după invazia lui Vladimir Putin, miliardarul și-a spus părerea despre cum conflictul ar putea fi încheiat.

Ion Țiriac pentru GSP: „Ferească Dumnezeu să apese cineva pe buton”

- Domnule Ion Țiriac, când se termină această criză din Ucraina? 
- Războiul, în secolul ăsta, nu-și are locul. Nu-și are locul pentru că ferească Dumnezeu să găsești pe cineva care să apese butonul (gesticulează, făcând referire la amenințarea nucleară). Nu Rusia, nu Statele Unite, nu Germania, nu Franța. Nu, ci un nebun, undeva. Asta nu ne trebuie nouă! Ferească Dumnezeu, în fiecare zi vedem un soldat rus mort, un soldat ucrainean mort. Orice mort e mult prea mult, dar uită-te ce se întâmplă din punct de vedere economic.

- Continuați. 
- Uite cum aceste sancțiuni pe care le-am tot făcut se întorc la noi! Războiul ăsta ar trebui, într-un fel sau altul, să se termine mâine. Eu, dacă aș fi împăratul Europei, aș aduna toate națiunile, aș pune toți președinții la masă. „Vă rog frumos, ia veniți la masă. Haideți să stăm aici, cum o rezolvăm?” Altfel, ieșim afară din context. Eu sunt atât de bătrân încât am trăit al Doilea Război Mondial. Îmi aduc aminte de bombe ... uite ce se întâmplă acum, ne e frică de centrala aia (n.r. - centrala de la Zaporojie) care e nepăzită bine. Să sperăm că se termină repede.

Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
PRIETENII LUI OVIDIU
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali

Am refuzat să merg la Wimbledon, am spus că nu pot să mă duc pentru că sunt absolut contra deciziei pe care au luat-o cu rușii și bielorușii. Ce au acești tineri cu războiul? Războiul n-ar trebui să existe, absolut, de acord din toate punctele de vedere. Da să îi elimini pe jucătorii ăștia...?!

Wimbledon a făcut întotdeauna ce a vrut, n-a ținut cont de nimeni, e separat de toată lumea, nu îi interesează nimic. Asta au hotărât și asta au făcut. Culmea ridicolului e că a câștigat o rusoaică (n.r. - kazaha Rybakina).

- Ion Țiriac, pentru GSP.ro

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO Ion Țiriac a mers la premierul Ciucă: „Vedeți cum faceți cu Dinamo, băgați-i ceva pe sub fund, ca să stea!” + descrie situația „câinilor” într-un singur cuvânt

FOTO 3 mesaje de dragoste în 3 zile » Cine e femeia care l-a cucerit definitiv pe Răducioiu după divorț: „Te iubesc”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (26)
Functionarul9
Functionarul9  •  07 Februarie 2024, 17:09
Postat de cpt.ahab pe 09 August 2022, 22:47

Poți să fii tu Împăratul Europei, șmecherii planetei vor război, deși militează ipocrit pentru pace. Vestul nu vrea pace acolo, ci caută încontinuu să ațâțe războiul, timp în care-și chinuie popoarele cu urmările unor sancțiuni menite a-i intimida pe ruși.

Industria de armament/razboi, este una dintre cele mai puternice/banoase de pe planeta ! Ca de altfel si cea farmacologica, de exemplu... Nu exista razboaie pentru ca vor popoarele sa se omoare intre ele ... ci pentru ca "rezultatele" industriei de razboi trebuie valorificate ! Totul se reduce la bani, mai oameni buni ! Bani multi, foarte multi, nu asa ... maruntis, cum ne vine noua sa credem ...

cpt.ahab
cpt.ahab  •  10 August 2022, 13:01
Postat de malinr pe 10 August 2022, 12:49

Cand iti amintesti de relatiile "fratesti" pe care le-am avut cu rusii de-a lungul istoriei, n-ai cum sa nu devii rusofob.

Și cu austriecii am avut relații "frățești" sute de ani, chiar și acum drăgălașii ne ușurează de resurse( ne taie pădurile, ne iau gazul și petrolul și ne pun să li-l plătim de parcă ar fi al lor, ne jecmănesc prin băncile pe care le dețin) dar nu prea văd austrofobi. De ce? Din *** față de Occident?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

malinr
malinr  •  10 August 2022, 12:49
Postat de cpt.ahab pe 10 August 2022, 09:28

Poate tu ești rusofob, ca orice româmache năuc, căruia occidentalii îi fură casa, pământul, până și muierea de sub el, dar el dă vina tot pe rus.

Cand iti amintesti de relatiile "fratesti" pe care le-am avut cu rusii de-a lungul istoriei, n-ai cum sa nu devii rusofob.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează