GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  IMPORTANT

DESCARCĂ DE AICI modelul de declarație pe proprie răspundere pe care o poți utiliza în perioada stării de alertă

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 mai 2020 01:32

Raed Arafat a anunţat joi seară că, pe durată stării de alertă, deplasarea în afara localităţilor este permisă pentru anumite motive, cu completarea prealabilă a unei declaraţii pe propria răspundere.

UPDATE // Noul doment modificat pe 15 mai 2020, ora 17:00 poate fi completat și electronic, pe calculator/laptop și telefon.

În starea de alertă se instituie interdicţia deplasării persoanelor în afara localităţii/zonei metropolitane cu următoarele excepţii:

DESCARCĂ DE AICI modelul de declarație pe proprie răspundere

1. deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi; 

2. deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat; 

3. deplasarea pentru realizarea de activităţi agricole; 

4. deplasarea pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli; 

5. deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăţi din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obţinerea unor drepturi; 

6. deplasarea pentru participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament; 

7. deplasarea asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

8. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție,alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3persoane; 

9. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarearegulilor de distanțare socială;

10. pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere avehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu; 

11. alte motive justificate (precum: îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie;îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere; asistența persoanelorvârstnice, bolnave sau cu dizabilități; deces al unui membru de familie, asigurarea debunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor decompanie/domestice)

Deplasarea în afara localităţii se va face după completarea unei declaraţii pe propria răspundere, autorităţile publicând şi modelul acesteia.

Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică

CITEȘTE ȘI:

România a intrat în starea de alertă: MĂSURILE obligatorii valabile din 15 mai

Schimbare la Bacalaureat 2020. Probele orale ale examenului nu se vor susţine în acest an

Playtech: ȘOC! I-au tăiat microfonul lui Băsescu! HALUCINANT ce a spus despre Putin în Parlamentul European


Comentarii (4)
2612219925668651
Costica Bucur  •  15 Mai 2020, 18:03

Nu poti sa mergi sa-ti vizitezi familia daca se afla in alta localitate !

2612219925668651
Costica Bucur  •  15 Mai 2020, 18:00

Daca -l lasati pe siriano-palestinianul sa faca reguli din astea in Romania inseamna ca suntem un popor de nimic .Auzi tu ,nu pot sa merg la farmacie ,la benzinarie ,la supermarket ,la frizer ,la coafor etc.in alta localitate fiindca la mine in localitate nu exista asemenea societati comerciale !Unde completez in declaratie ?Nu puteati sa scrieti concret ca deplasarea in afara localitatii se va face ptr.urmatoarele situatii : 1........................ 2...................... 3....................... etc............... si sa le mentionati direct si concret sa nu dea nastere la interpretari .Sunt numai ambiguitati in declaratia asta !Cine a facut-o nu stie sa se exprime si nu intelege romaneste .A batut apa in piua cum se spune ca sa ne lamureasca cum trebuie sa ne reparam masina si cum sa mergem sa facem ITP cand se putea scrie direct ptr.achizitii piese sch.,reparatii ITP . Ptr.cumparaturi trebuia scris scurt "cumparaturi de orice fel " aici intrau toate si mancare si medicamente si piese de schimb ptr.masina !Unde scrie de frizerie si coafor in declaratie ?nicaieri !Dati posibilitatea agentului de politie ,jandarmerie ,politie locala sa te amendeze fiindca declaratia e vaga ,evaziva !

252325509051324
Ionita Ilie  •  15 Mai 2020, 09:15

Pai sistemul este vinovat , deoarece ingradeste drepturile si libertatile oamenilor . Este posibil ca populatia sa iasa la proteste chiar de ampolare !!!!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează