GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RUSIA

Evgeni Plushenko, omul lui Vladimir Putin: „Dacă vine înrolarea, fac antrenamentul cu plăcere”

Evgeni Plushenko, foto: Imago
Evgeni Plushenko, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 01 octombrie 2022 10:22 / Actualizat sambata, 01 octombrie 2022 10:42

Rusul Evgeni Plushenko (39 de ani), unul dintre cei mai mari patinatori din istorie, le transmite compatrioților să meargă cu capul sus în lume și să se înroleze, dacă e necesar, pentru războiul din Ucraina. 

  • Evgeni Plushenko a revoluționat patinajul artistic mondial. Are în total 26 de medalii în competițiile majore, 4 dintre ele la Jocurile Olimpice (două de aur și două de argint). A fost campion mondial la individual în 3 rânduri.

Evgeni Plushenko: „Nu văd panica să fug și să mă ascund”

„Este o perioadă grea. Iar dacă vine un ordin de încorporare, nu înseamnă că vei fi trimis pe front. Poate că ar fi corect dacă toată lumea, inclusiv eu, s-ar duce și s-ar pregăti pentru o posibilă situație viitoare. Nu văd de unde panica să fug și să mă ascund. Din păcate, mulți au plecat. Nu salut asta! 

Voi vorbi în numele meu: acum sunt acasă, în Novgoroska. Și dacă vine un ordin, nu voi alerga nicăieri. Voi trece cu plăcere prin antrenament Trebuie să ne protejăm copiii și viitorul. Asta e poziția mea. Mi-aș dori ca toată lumea să audă”, a spus Plushenko, conform Libertatea

„Sunt rus! Sunt mândru că sunt rus! M-am născut în măreața Rusie, în regiunea Khabarovsk. Am trăit mult timp în Volvograd, am făcut parte din clubul sportiv din Sankt Petersburg, iar acum trăiesc și muncesc la Moscova. 

Am adus acasă 4 medalii olimpice, la 4 ediții diferite. Rușii mei, mergeți cu capul sus oriunde în lume. Nu trebuie să vă fie rușine, fiți mândri că faceți parte din această nație. Stop rasismului! Stop genocidului! Stop fascismului!”, a transmis Evgeni Plushenko pe Instagram, în martie. 

CITEŞTE ŞI: 

Viktor Orban, jignit de un mare antrenor ucrainean, de etnie maghiară, pentru sprijinul acordat Rusiei: „Un gunoi, țigan nenorocit! Ungaria să fie scoasă din UE!”

Fost jucător în Premier League, citat de Rusia să lupte în război! Prima reacție: „Sperăm să fie o eroare”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (11)
daniaania
daniaania  •  26 Martie 2023, 19:00

Degeaba a fost un sportiv bun că i se șterge tot ce a făcut cu aceste afirmații. Nici nu mai vreau sa mai aud de el la fel și de balerinul Polunin!!!!

Jumbo
Jumbo  •  02 Octombrie 2022, 09:02

Vad atâta răutate la niște neica nimeni de ma îngrozește. Ba nimicurilor, voi știți ce i ala patriotism? Sigur nu, majoritatea v ați născut într o colonie mizera. NOI AM CONSTRUIT O TARA, CĂPUȘELOR, ȘTIM CE E PATRIOTISMUL FIINDCĂ TARA ȚI O IUBEȘTI ȘI ȚI O APERI, COLONIA NU. Potailor

istet10
istet10  •  01 Octombrie 2022, 23:49
Postat de cdba3133 pe 01 Octombrie 2022, 10:55

Spune aceasta aberatie ca stie ca nu va exista astfel de ordin pentru el. El fiind amic de-al lui putinica.

Corect. Altfel ne spune ca e mandru ca e prost.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează