GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  SUA

VIDEO + FOTO Haos în Statele Unite! Au apărut rezultatele noii autopsii în cazul lui George Floyd. Trump amenință cu armata în fața protestelor tot mai violente: „E terorism intern!”

Donald Trump // FOTO: Guliver/GettyImages +13   FOTO
Donald Trump // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 02 iunie 2020 09:17

Situația în Statele Unite este tot mai tensionată din cauza protestelor după moartea lui George Floyd, iar președintele Donald Trump amenință că mobilizarea armatei pentru a calma spiritele.

  • CONTEXTGeorge Floyd a fost omorât de un polițist din Minneapolis (Minnesota), după ce a fost presat cu genunchiul pe gât până și-a dat ultima suflare;
  • Crima a provocat proteste de proporții în Statele Unite ale Americii, cu epicentrul la Minneapolis, unde mai multe ținte au fost incendiate.
  • Derek Chauvin, 44 de ani, polițistul arestat și acuzat de omor din culpă, a fost coleg cu George Floyd (46 de ani), victima sa. Dezvăluire făcută la o televiziune din Minneapolis de Maya Santamaria, fosta proprietară a clubului El Nuevo Rodeo. 
  • Lumea sportului nu a rămas impasibilă. Starurile din NBA, în frunte cu LeBron James, s-au alăturat unei campanii intitulate „Nu pot respira”, mesajul a ajuns și în Europa

La o săptămână după ce George Floyd a fost omorât după intervenția brutală a unui polițist, mii de americani au protestat violent, în New York, Los Angeles, Minneapolis, Washington și alte orașe, iar totul a degenerat. Zeci de oameni au fost arestați, magazinele au fost distruse, iar Donald Trump a ajuns să amenințe acum cu intervenția armatei.

Donald Trump: „Vor fi mii și mii de soldați înarmați”

Într-o conferință de presă susținută la Casa Albă, în timp ce americanii protestau, Donald Trump a fost extrem de vehement și a anunțat măsuri extreme.

„Nu sunt proteste pașnice, ci acte de terorism intern! Țara noastră a fost acaparată de anarhiști profesioniști, de mulțimi violente, piromani și hoți. Dacă un oraş sau un stat nu ia deciziile necesare pentru a apăra viaţa locuitorilor săi, am să desfășor armata pentru a rezolva rapid problema. 

Voi acționa rapid și ferm pentru a ne proteja măreața noastră capitală. Chiar acum desfășor mii și mii de soldați înarmați pentru a stopa actele de vandalism. Cei care amenință vieți vor fi arestați! Americanii sunt afectați și revoltați de moartea brutală a lui George Floyd! Și pe bună dreptate”, a declarat Donald Trump, potrivit CNN.

Mai multe orașe, printre care Chicago, Denver, Los Angeles, Dallas sau Indianapolis au impus restricţii de circulaţie, iar la Washington și New York e stare de asediu.

Un nou rezultat al autopsiei

După ce prima autopsie a arătat că nu există trume și dovezi care să susțină diagnosticul unei asfixieri, ci o combinație de factori, imobilizare, probleme cu inima și posibile substanțe toxice din corp, o autopsie efectuată de familia lui George Floyd arată altceva.

 

Potrivit CNN, autopsia independentă arată că bărbatul a murit din cauza „asfixierii apărute în urma menținerii unei presiuni constante”, după ce polițistul Derek Chauvin l-a presat cu genunchiul pe gât pe George Floyd. 

VIDEO. Atenție, imagini violente! Proteste masive în SUA după decesul lui George Floyd

FOTO. Imagini de la protestele din întreaga lume

+9 FOTO

Citește și alte știri pe subiectul morții lui George Floyd:

„Cel mai mare luptător din istoria UFC” a pus la punct doi vandali pe străzile Americii: „În rahatul ăsta mai e vorba de George Floyd?!”

Lineker, mesaj cutremurător după uciderea lui George Floyd în SUA: „Am plâns! E odios și înfiorător”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (7)
eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  02 Iunie 2020, 18:01

Numai spalati pe creier pe aici. Sa va arda si voua afacerea si sa vad ce spuneti atunci ipocritilor. Trumpt.nu se ascunde a fost dus o ora in buncher de serviciul.secret un.exercitiu normal. Lui.Trump ii pasa de oamenii de rand care sufera din cauza gloatei, daca primarilor liberi se pare ca nu au Nico un interes sa isi protejeze oamenii atunci armata o va face.

109620883845176
Gabriel Topai  •  02 Iunie 2020, 15:43

Problema este guvernul american, el este angajatorul si sprijinul neconditionat al politiei. Acolo trebuie lucrat la legislatie si ridicata imunitatea ce si-au erezit acesti lunatici de politruci, altfel totul este apa de ploaie. Acest sistem criminal legalizat este impus peste tot in lume. Politicienii si agentiile guvernamentale sunt mai presus de lege si imuni.

1616362188580443
Dan Dumitrescu  •  02 Iunie 2020, 14:44

Donald Trump este un dictator din stirpea lui Kim Jong Un, dar aflat vremelmic in "templul democratiei mondiale" unde se simte tot mai incorsetat de sistemul creat de ilustrii sai predecesori, Washington, Franklin, Jefferson si ceilalti parinti ai Constitutiei SUA.. Dornic dar incapabil sa impuna o politica de forta, se razboieste acum cu propriul popor. O mizerie intolerabila pe care multi analisti de pe la noi o rasucesc in fel si chip doar, doar or salva ceva din ruinele "aliatului strategic". Atitudinea politiei americane a fost alimentata si sprijinita tocmai de statul american, aceasta primind mana libera la ucis oameni, vinovati sau nu. Armata pe strazile Americii contra populatiei este cel mai negru cosmar pentru Trump care se ascunde ca un *** in *** precum ***, nota bene, nici macar Ceusescu nu s-a dus acolo, asteptand probabil, in cazul unei escaladari a evenimentelor, celebrul elicopter Number One. Ce s-a ales din lozinca "America Great Again? Praful! Oare cum se spune Targoviste in limba engleza?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează