GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  AVERE

Ion Țiriac, salt uriaș în topul miliardarilor lumii! Câți bani a făcut în 2020

Ion Țiriac, la „Prietenii lui Ovidiu”, pe GSP.ro +49   FOTO
Ion Țiriac, la „Prietenii lui Ovidiu”, pe GSP.ro

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 martie 2021 12:19 / Actualizat miercuri, 03 martie 2021 12:42

Omul de afaceri Ion Țiriac (81 de ani) și-a mărit averea cu 300 de milioane de dolari în 2020 și a urcat în topul celor mai bogate persoane din lume.

Anul 2020, în care pandemia de COVID-19 a izbucnit, a fost unul profitabil pentru fostul jucător de tenis. Ion Țiriac are în prezent o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari, o creștere de 300 de milioane de dolari față de datele din anul 2020.

Ion Țiriac, în topul celor mai bogați oameni ai lumii

Românul ocupă locul 2.238 într-un TOP al celor mai bogați oameni, întocmit de Hurun Report, ale cărui date sunt prezentate de profit.ro. O creștere de 38 de locuri față de anul trecut, când ocupa poziția 2.276. Țiriac este singurul român din acest TOP, care cuprinde 3.228 miliardari în dolari, provenind din 68 de țări, potrivit sursei citate.

Averile acestora sunt calculate la data de 15 ianuarie 2021, în funcția de valoarea acțiunilor și a activelor deținute.

Cel mai bogat om al lumii este Elon Musk, fondatorul PayPal, SpaceX și Tesla, cu o avere de peste 190 de miliarde de dolari. Podiumul este completat de Jeff Bezos (189 miliarde de dolari) și Bernard Arnault (114 miliarde de dolari).

Prima mașină a lui Ion Țiriac

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor în 2019, Ion Țiriac a povestit că prima mașină cumpărată de el a fost o Skoda Octavia, în anii '60. De asemenea, el a explicat și de unde a venit pasiunea lui pentru mașini.

- Care e prima mașină pe care v-ați cumpărat-o? 
- O Skoda Octavia. Chiar în ziua în care mi-am cumpărat-o, poarta Institutului de Cultură și Educație Fizică, actualul ANEFS, s-a închis exact peste portiera mea din dreapta. Omul de la intrare m-a salutat și a uitat de poartă. N-am putut să mă sinucid, dar am fost pe aproape. Înainte avusesem o motocicletă. Asta se întâmpla pe la începutul anilor '60.

+45 FOTO

- Aveți o colecție impresionantă de mașini vechi, reunită în expoziția permanentă de la Otopeni. De unde s-a născut această pasiune? 
- A existat dintotdeauna legătura dintre om și motor, om și mișcare. Și am avut mereu o legătură cu Formula 1, care a ajuns ceea ce e azi grație lui Bernie Ecclestone, pe care-l cunosc de 45-50 de ani. El singur a făcut Formula 1 de acum. La începuturi, piloții se întrebau când să se antreneze. „Lasă, vedem noi! Ne trezim, luăm micul dejun, apoi ne gândim și la antrenamente”. Bernie a modificat tot. De-asta un om ca el, Havelange, Samaranch, Blatter sunt oameni care au schimbat sportul mondial. Revenind la întrebare, pasiunea am avut-o dintotdeauna, doar că mijloacele au venit mai târziu. Vă spun că din punct de vedere comercial, investițiile în mașini clasice, istorice, a însemnat cea mai bună afacere din ultimii 20 de ani.

În prezent, Ion Țiriac este unul dintre cei mai mari colecționari de mașini din Europa, având în garajul său peste 420 de automobile clasice și de lux. Printre automobilele deținute de Țiriac se numără Rolls-Royce-ul Panthom al lui Elton John, un Aston Martin identic cu cel condus de James Bond în filmul din 1987, dar și multe mașini conduse de regi și alte presonalități.

VIDEO. Ion Țiriac a dezvăluit ce i-a spus directorul Mercedes: „Acum gâfâie și fug toți după treaba asta”

Citește mai multe știri despre Ion Țiriac:

WOW! Scenariu scandalos în războiul Ion Țiriac vs soțul Serenei Williams: „De asta a scris lucrurile alea”

Cel mai tare truc posibil: „Ion Țiriac o să mă pună să-i fac magie cu bani”

„Băiete, uită-te la afişe şi uită-te la pantalonii mei! Vezi diferența?" » Poveste incredibilă cu Ion Țiriac: „Am zis că e un film prost”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (13)
2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  04 Martie 2021, 02:12

Si la ce-o sa-i foloseasca toate astea? Omul asta , tumanul asta nu intelege inca pentru ce a venit el pe lume... El a "***" toata viata fara sa se desprinda de instinctele primare... A crezut ca biberonul este menirea lui pe acest pamant... Sper sa se lumineze atunci cand o sa se intoarca de unde a plecat si o sa-si dea seama ca nu poate sa ia cu el nici macar un surub de la toate colectiile lui nesimtite!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bluerush
bluerush  •  04 Martie 2021, 01:53
Postat de emil_ingura pe 04 Martie 2021, 01:25

Munceste si tu pana faci 1 miliard. Nu 1 miliard. 1 milion de euro. Si dupa ce faci 1 milion de euro incepe sa dai in stanga si in dreapta. In timp ce dai in stanga si in dreapta, munceste in continuare sa ajungi la 1 miliard. Iar cand ajungi tu la miliard facand pomana in stanga si in dreapta, anunta-ma si pe mine ca sa invat cum ai reusit.

O sa iti urmez logica si o sa te intreb: Muncesti? O sa presupun ca da si o sa te intreb: De cand? In timpul asta cate milioane de euro ai strans din munca ta cinstita? Mai mult, si aici fara sa vreau sa jignesc, in urma muncii de o viata a parintilor si a familie, cate milioane de euro au strans ei cumulat? Eu pot sa iti spun ca la mine, din munca cinstita a familiei restranse, nu se poate vorbi nici macar de un milion de euro. Mai mult, situatia se regaseste nu doar la nivelul Romaniei, ci si la nivel planetar. Lor, acestor indivizi miliardari, le place sa puna totul pe seama muncii teribile si a inteligentei superioare, cand de fapt situatia sta cu totul si cu totul altfel. OK, se poate vorbi despre o mana de genii care au fost revolutionari la timpul lor si prin urmare au companii ce valoreaza miliarde, insa domnul Tiriac este ceea ce se poate numi "a glorified salesmen" sau mai pe romaneste "un comerciant avansat". Cu toate ca ma indoiesc, insa daca ce am spus eu aici este gresit si tu ai reusit sa gasesti secretul imbogatirii de acest nivel prin munca cinstita, te rog impartaseste cu toata lumea deoarece ai pe putin 20 de mil de romani care abia asteapta sa afle.

emil_ingura
emil_ingura  •  04 Martie 2021, 01:25
Postat de gazistu pe 03 Martie 2021, 13:32

de cand il stiu, mosu asta se da mare dinamovist..dar nu o dat 1 leu la nimeni, niciodata...are 82 de ani si numa strage avere… ce sa mai faca el la 82 cu atatia bani??? daca ar vrea sa faca un bine..ar putea cumpara aparatura medicala de ultima generatie, pt fiecare capitala de judet… sa cumpere 43 de aparate modern de tartare cancer, de diferite probleme...si tot nu s-ar vedea la ce bani are..... SA NU-L MAI VAD PE ZGARCITU ASTA DE TIRIAC....no ajutat pe nimeni , niciodata// zgarcomanul

Munceste si tu pana faci 1 miliard. Nu 1 miliard. 1 milion de euro. Si dupa ce faci 1 milion de euro incepe sa dai in stanga si in dreapta. In timp ce dai in stanga si in dreapta, munceste in continuare sa ajungi la 1 miliard. Iar cand ajungi tu la miliard facand pomana in stanga si in dreapta, anunta-ma si pe mine ca sa invat cum ai reusit.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează