GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Klaus Iohannis, noi precizări: „Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun pe față”

Iohannis este președintele României din 2014 +33   FOTO
Iohannis este președintele României din 2014

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 aprilie 2020 13:37

Klaus Iohannis (60 de ani), președintele României, a transmis din nou un mesaj românilor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Iohannis a anunțat că țara noastră nu este în poziția în care să adopte măsuri de relaxare. De asemenea, acesta a declarat că va petrece Sărbătorile Pascale acasă, așa cum îi roagă și pe ceilalți concetățeni.

Klaus Iohannis: „Nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm”

Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun pe față. În România, numărul de cazuri crește, numărul de persoane care sunt tratate crește și, chiar dacă ne dorim cu toții să se termine cât mai repede această criză, nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm. Depinde de noi cât mai durează până când putem să venim cu un plan de relaxare a măsurilor. 

Dacă respectăm cu sfințenie regulile impuse de autorități, atunci cu siguranță vom putea mai repede să ne reluăm aproape normal viața. Dacă în schimb ne relaxăm prea repede și considerăm că vremea frumoasă alungă virusul, atunci putem să ajungem în faza în care aceste măsuri pot fi prelungite luni de zile. Nimeni nu-și dorește așa ceva. Măsurile trebuie respectate cu strictețe în continuare. 

Vom avea două Sărbători Pascale. Duminică, cele pentru catolici, iar în cealaltă duminică pentru creștinii ortodocși. Personal, voi sărbători Învierea Domnului acum, duminică. O să stau acasă, împreună cu soția mea, Carmen. Nu vom merge la biserică, nu vom merge la nimeni la masă. Vom urmări Liturghia la televizor. Vom aprinde lumânarea în casă și ne vom ruga. Este greu. Ne cade greu. De obicei, de Paște ne întâlnim cu prietenii, cu familia. De data aceasta, nu se poate. Este foarte important să respectăm și acum regulile impuse de autorități”, a declarat Iohannis.

VIDEO Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

FOTO Cadre inedite cu efectele pandemiei de coronavirus în lume:

+29 FOTO

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Franța bifează un record tragic: 1427 de morți din cauza noului coronavirus într-o singură zi. Dezastru în căminele de bătrâni

Cum se procedează în cazul amânării ratelor la bancă » Cine poate beneficia și până când se poate face cererea

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (24)
rocky2
rocky2  •  08 Aprilie 2020, 22:36
Postat de alenb pe 08 Aprilie 2020, 15:38

E si pentru Iohannis pericol, molima coroneivirus ajuta evident cealalta molima- ciuma rosie, iar la cati pro sti pesedisti sunteti in tara asta sunteti in tara asta sunteti in stare sa- i readuceti la putere pe pacalicii de ciordache si nicolicea.

*** inca mai spera in revenirea Veoricai!:))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

csa.steaua.bucuresti
csa.steaua.bucuresti  •  08 Aprilie 2020, 21:11
Postat de Adrian Fulgos pe 08 Aprilie 2020, 18:11

Ți-am citit o parte din comentarii. Majoritatea le-am considerat pertinente si cunoscătoare. Nu pot sa fiu de acord cu ce spui acum. Din pacate este o criză mondială fara precedent. Şi mai trist este faptul ca omenirea şi marii lideri mondiali nu au o soluție viabilă in momentul ăsta. Nu exista un vaccin sau un tratament magic pentru molima care a lovit omenirea. Că a fost provocată sau s-a dezvoltat natural, vom afla sub o formă sau alta mai tirziu. Din pacate solutia imediată este izolarea ca acest virus sa nu se propage. Să se minimalizeze extinderea. Nimănui nu-i convine sa tină oamenii acasa. NIMĂNUI. Idea este sa muncesti, sa produci. Egal din ce societate sau cerc politic provii. România este lovită puternic datorită unei economii foarte fragile si a unei guvernari incompetente si corupte. Dar si marile puteri mondiale sint lovite masiv. Europa, Asia si Nord America sint intr-o criza fara precedent. In State si-au pierdut serviciul 8 milioane de oameni. 8 milioane. Chiar daca la alt nivel, marea majoritate trăiesc si in America de la un salariu la altul. Daca nu muncesti persoana nu-si ia salariul iar statul nu colectează taxe pe venit. Simplu. Dar din păcate singura soluție este să ții oamenii izolați unul fața de ceilalti pina la o solutie viabila. Si asta nu se aplica numai in România ci in marea majoritate a tarilor. Egal ca la conducere este Iohannis, Merkel, Trump, Macron, Sánchez, etc

Americanii au început sa se trezească și sa își pună întrebări legitime ... Și la ei scenariile inițiale, in baza cărora s-au și luat măsurile de distanțare socială, erau catastrofice, un minim de 100 de mii victime care puteau ajunge ușor la 240 de mii dacă nu se luau măsuri. In prezent sunt in jur de 13 de mii. Prin urmare sunt doua posibilități 1) virusul nu este nici pe departe atât de mortal pe cât s-a crezut iar “specialiștii” sunt fie prosti fie șarlatani 2) măsurile luate au dat rod (adică închiderea granițelor, carantina, distanțarea socială) ajutate si de sistemul medical cât de cât rezonabil. Acum luam aceasta discuție și o extrapolăm la Românika (citat din Basescu, ales de doua ori Președinte). Scenariul doi nu are nici măcar rost sa îl discuți, granițele nu s-au putut Închide, carantina și distanțarea socială la români sunt doar niște glume de prost gust iar sistemul nostru medical este la nivelul lumii a treia. Cu toate astea avem doar vreo 200 de decese, și chiar și alea includ persoane cu comorbitati foarte grave. Prin urmare rămânem la scenariul unu, tu fiind redus la nivelul unui iobag medieval legat de glie de către GuWerner (pe care probabil l-ai votat crezând ca scapi de “ciuma roșie”)!PS:nu sunt adeptul teoriilor conspiraționiste, deci nu am susținut ca acest virus a venit calare pe meteorit sau ca nu exista. Nu susțin nici măcar ca a fost creat in laborator cu acest scop, însă unii au considerat ca o criza reala sa nu fie folosită la maximum posibil!

177015329491574
Gheorghe Clejanu  •  08 Aprilie 2020, 19:54

Măi nea Iohanis vezi că iti ia toată puterea aștia din pesedeu, acum aveti ocazia să faceti multe pt popor, vă spun eu si altii că nu o să vă mai voteze nimeni, tot pe ăia dinainte o să ii voteze că s.a învătat lumea cu ei

Vezi toate comentariile (24)
Comentează