STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

Metoda suedeză e un pericol, nu o salvare! Se înmulțesc cazurile de coronavirus în Stockholm

Locuitori ai Stockholmului surprinși pe străzi Foto Hepta
Locuitori ai Stockholmului surprinși pe străzi Foto Hepta

Articol de — Sambata, 04 Aprilie, 18:38

Guvernele țărilor europene au luat aproape în unanimitate măsuri drastice pentru combaterea pandemiei de COVID-19, care includ închiderea școlilor, izolarea la domiciliu, evitarea contactului între persoane. Germania, spre exemplu, interzice reunirea a mai mult de două persoane în public.

Merg la restaurant și coafor

Suedia, în schimb, a abordat dramatica situație mondială într-o manieră diferită. În ciuda faptului că numărul cazurilor confirmate și al deceselor a crescut, notează Reuters, oamenii merg în continuare la restaurant, la coafor și își trimit copiii la școală. Mai ales în capitala Stockholm, acolo unde se contabilizează mai mult de jumătate din fatalități. 

Vizitele în locuri publice în Europa au scăzut abrupt, în Suedia însă nu, arată o analiză a datelor culese cu ajutorul locațiilor smartphone-urilor.

”Stai acasă dacă ești bolnav”

”E important să avem o regulă care poate fi aplicată pe o perioadă mai lungă, care înseamnă să stai acasă dacă ești bolnav, acesta este mesajul nostru”, a spus Anders Tegnell, epidemiologul șef al Agenției Naționale de Sănătate, care a devenit în ultima vreme la fel de popular ca primul-ministru Stefan Lofven. 

”Să ții oamenii în casă nu va funcționa pe termen lung. Mai devreme sau mai târziu vor ieși oricum”
Anders Tegnell, epidemiolog șef

Unele măsuri au fost luate, precum interzicerea adunărilor de mai mult de 50 de persoane, recomandarea de nu se face călătorii care nu sunt necesare sau încurajarea ținerii cursurilor online pentru licee și universități. Măsuri blânde însă în comparație cu ceea ce se vede în Spania, Italia sau Franța. 

”Să închidem Stockholmul”

”Nu avem de ales, va trebui să închidem Stockholmul”, e strigătul disperat al Ceciliei Soderberg-Naucler, profesor de patogenie microbiană la Institutul Karolinska, citată de Reuters. Ea e unul dintre cei 2.300 de oameni de știință care au semnat o scrisoare deschisă adresată guvernului, în care cer măsuri mai dure. ”Trebuie să controlăm situația, să nu ajungem într-un haos complet. Nimeni altcineva nu a pornit pe acest drum, de ce trebuie să-l testăm noi, în Suedia?”, a adăugat Soderberg-Naucler. 

În contrast, celelalte țări nordice au adoptat reguli ferme: Danemarca și Norvegia au închis granițele și școlile, iar Finlanda a izolat complet principala regiune urbană.

612 noi cazuriau fost raportate doar vineri, totalul ajungând la peste 6.400, iar cel al deceselor la 373Cel mai frumos copil din România s-a transformat într-o tânără superbă. Cum arată acum Noelle

Libertatea

Comentarii (13)

Jorge Las  •  05 Aprilie 2020, 18:46
Postat de Ticu Troya pe 05 Aprilie 2020, 15:18

Bai bolshevicule , tu precis dormi cu porteretul lu' Ceausescu sub cap !!

*** dar tu traiesti in suedia??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Daniela Cretu  •  05 Aprilie 2020, 18:11

Suedia a procedat cel mai bine pana acum, astfel ca ulterior consecintele economice nu vor fi la fel de dezastruoase ca in alte tari si oamenii se vor imuniza mai repede.

Ticu Troya  •  05 Aprilie 2020, 15:18
Postat de Andrew Dennis pe 05 Aprilie 2020, 12:00

suedia este doar un exemplu de dictatura mascata unde guvernul a preluat controlul oamenilor 100% in modul cel mai barbar cu putinta ! Iar asta nu e disciplina ci lasitate si egoism feroce totul pe un fond de ignoranta si aroganta alimentate de guvern care-i tot imbata ca sint o *** tuturor iar modelul lor este singurul perfect din lume ....asa cum numai *** propovaduiau la vremea respectiva ...cind de fapt e un esec patetic ! De aici si ruleta ruseasca suedeza jucata cu corona virus si cu experimentele continue asupra populatiei care i-a indobitocit total ! Iar zicala cu : "Afara-i vopsit gardu' inauntru-i leopardu' " este perfecta pentru acesta societate suedeza ipocrita si *** in toate care minte si musamalizeza mult mai rau decit in Romania ! Daca asta e modelul civilizat de urmat din Europa ,sincer , ma intreb ce dracu am cautat in strada in '89 ca sa ajung in 2020 sa fiu in pericol de a fi eutanasiat de suedia doar pentru ca ei sint cei mai destepti din toata lumea ???? Pai nu tot suedezii sterilizau pina in anii 1970 categorii de populatie considerindu-le inferioare sa procreeze si asta multa vreme dupa ce nazi erau disparuti ? Acum incearca un alt tip de selectie naturala asa cum le place lor sa aplice ... deci doar niste *** primitivi cu ifose de

Bai bolshevicule , tu precis dormi cu porteretul lu' Ceausescu sub cap !!

Vezi toate comentariile (13 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Hamburger - Wehen Wiesbaden

Digi 1
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Heidenheim - Erzgebirge Aue

Digi 2
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Dynamo Dresden - Stuttgart

Digi 4
16:30 Fotbal, Bundesliga

Monchengladbach - Union Berlin

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, Bundesliga

Padeborn - Borussia Dortmund

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1