GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Ochii pacienților bolnavi de coronavirus ar putea reprezenta o sursă de contagiune » Rezultate îngrijorătoare al unui studiu realizat de specialiști

Ochii pacienților de COVID-19 ar putea rămâne contagioși timp de câteva săptămâni // sursă foto: Guliver/gettyimages +32   FOTO
Ochii pacienților de COVID-19 ar putea rămâne contagioși timp de câteva săptămâni // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 aprilie 2020 17:54

Noul coronavirus poate rămâne în ochii pacienților timp de câteva săptămâni, arată un studiu realizat în Italia.

Potrivit Independent UK, oamenii de știință de la Institutul Național pentru Boli Infecțioase din Roma au studiat simptomele avute de o femeie în vârstă de 65 de ani, care a fost infectată după ce a călătorit în Wuhan (China), orașul-epicentru al virusului.

Atunci când femeia a făcut conjunctivită, o infecție a ochilor ce cauzează roșeață și mâncărime, doctorii au decis să ia teste-tampon la intervale regulate din ochiul acesteia.

Astfel, au descoperit că virusul a rămas prezent în probele oculare și după 21 de zile de la momentul în care femeia a fost adusă la spital.

Fluidele oculare, sursă de infectare cu COVID-19

Concluzia cercetătorilor, publicată într-un Jurnal de Medicină, a fost că fluidele oculare ale persoanelor infectate cu coronavirus „sunt o sursă potențială de infectare”.

Astfel, ochiul ar putea fi nu doar o sursă de intrare a virusului în organism, cât și o sursă de contagiune.

Deși până acum a fost un simptom rar întâlnit, unii doctori au raportat cazuri în care pacienții infectați cu COVID-19 au avut și conjunctivită, printre alte simptome.

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+28 FOTO

Ce recomandă specialiștii

Recomandarea mai multor experți este ca persoanele care poartă lentile de contact să treacă la ochelari, pentru ca riscul transmiterii virusul prin intermediul ochiului să fie micșorat.

Echipa de la Institutul Național de Boli Infecțioase a subliniat importanța ca oftalmologii să se ferească de virus. „Este foarte important ca oftalmologii să folosească adecvat echipamentele de protecție în timpul examinării clinice, deoarece mucoasa oculară poate fi nu doar un loc de intrare a virusului, ci și o sursă de contagiune”, au spus autorii.

STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește mai multe știri de actualitate despre COVID-19:

Ultima oră » Bilanț în România: 10.417 de cazuri de coronavirus » 321 de persoane au fost testate pozitiv în ultima zi

Ludovic Orban, despre restricțiile care vor fi eliminate pe 15 mai: ce se întâmplă cu parcurile, hotelurile și restaurantele

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
2947853518578577
Alexandru Tudoran  •  24 Aprilie 2020, 19:32

Ce ti-e cu virusurile astea facute in laborator frate...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează