GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS // Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, estimează care va fi vârful pandemiei: „Mă aștept la 10.000 de cazuri” » În țară ar putea reveni încă 200.000 de români

Nelu Tătaru, alături de Ludovic Orban. FOTO: Libertatea +11   FOTO
Nelu Tătaru, alături de Ludovic Orban. FOTO: Libertatea

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 martie 2020 21:44

CORONAVIRUS / Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății, a abordat sâmbătă seara două subiecte delicate: când va fi vârful epidemiei de COVID-19 în România și ce număr de persoane infectate estimează.

„Aștept un vârf al epidemiei în a doua jumătate a lunii aprilie, cu un vârf de cazuri de 10.000. 

Depinde de primul vârf, dacă avem un vârf lin vom avea și o cădere mai lină. Dacă avem un vârf foarte ascuțit, atunci vom avea efecte nefaste, cu multe cazuri și multe decese”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi 24.

Nelu Tătaru: „Ne interesează să putem susține cazurile severe și critice”

„Ce ne interesează în acest moment este să putem susține cazurile severe și critice. Testările vor fi extinse la personalul medical în scenariul 4. Suntem la o medie a pacienților la 40-41 de ani. Urmează o perioadă în care trebuie să evaluăm fiecare caz în parte”

”Au venit 200.000 de conaționali în țară și ne așteptăm la încă 200.000 până la sărbătorile Pascale. Dacă nu au treburi urgente în România, să nu vină”

- Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

FOTO // Parcurile din București, închise din cauza pandemiei de coronavirus:

+7 FOTO

VIDEO // CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre coronavirus:

EXCLUSIV Porumboiu, despre vasluianul Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătăţii: „E aruncat într-un cazan care fierbe, dar îl ştiu bine, e admirabil ca om"

CORONAVIRUS. Ultima oră » Noul bilanț în România: 160 de cazuri noi + 139 persoane vindecate

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
ionangelo74
ionangelo74  •  29 Martie 2020, 11:39
Postat de iulihenry14 pe 29 Martie 2020, 09:29

Doar in Romania vezi asa ceva: oamenii care se ocupa de situatie ies in conferinte de presa sa ne spuna ca o sa fie nasol. In alte tari civilizate se reasigura populatia ca se lucreaza pentru imbunatatirea situatiei pentru a nu se crea panica. In Romania nu tata...in Romania toata lumea vine cu aproximari si cat de naspa o sa fie, posturile fac clickbait si dau atentie unor neica nimeni, siteurile vin cu "remedii minune".

Eu locuiesc în UK și aici e ecelasi dezastru. Guvernul spune ca dacă reușesc sa tina numărul de morți sub 10k,,e foarte bine, înseamnă ca fac o treabă excelentă! Plus ca masurile luate sunt târzii și nemulțumesc pe mulți. Indiferent ce se face, tot vor exista victime și nemulțumiți pentru ca nimeni nu a mai trecut prin așa ceva ca sa impună masurile ideale. China dar acolo e un guvern totalitar care face ce vrea și nu îi pasă de ce zic alții. Toate țările trebuiau sa se aștepte la pandemie pt ca era clar ca va ajunge peste tot...dar nu au luat-o în serios. Trebuia măcar sa se închidă granițele în Ianuarie...cumpărate măști si echipamente de protecție, ventilatoare...fabricate toate astea de atunci nu acum în mijlocul nebuniei generale.

iulihenry14
iulihenry14  •  29 Martie 2020, 09:29

Doar in Romania vezi asa ceva: oamenii care se ocupa de situatie ies in conferinte de presa sa ne spuna ca o sa fie nasol. In alte tari civilizate se reasigura populatia ca se lucreaza pentru imbunatatirea situatiei pentru a nu se crea panica. In Romania nu tata...in Romania toata lumea vine cu aproximari si cat de naspa o sa fie, posturile fac clickbait si dau atentie unor neica nimeni, siteurile vin cu "remedii minune".

411193213115437
Vlad Muresan  •  29 Martie 2020, 08:48
Postat de 2000euroman pe 29 Martie 2020, 04:40

votanti psd? tu *** baiete,pai aia in proprite de 99,9999%(si nu exagerez) au votat impotriva psd cu 2 maini. psd a avut in strainatate sub 1% la ultimele alegeri.

La ultimele alegeri PSD a luat 40-50 de mii de voturi în diaspora iar acum s-au întors în țară peste 1 milion de diasporezi rezultate 99.99% votanți psd după calcule de hashtagist fara creier.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează