GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  GIMNASTICĂ

Pensia pe care o încasează Nadia Comăneci de la statul român, după performanțele istorice

Articol de GSP - Publicat joi, 24 noiembrie 2022 10:06 / Actualizat joi, 24 noiembrie 2022 10:07

Pensia fostei mare gimnaste Nadia Comăneci este de 13.149 lei pe lună, adică aproape 2800 de dolari. Atât îi dă statul român sportivei care a făcut istoria la Jocurile Olimpice de la Montreal, scrie as.ro

De la 6,20 şi trei căzături la bârnă pe când avea opt ani până la nota maximă la Montreal, cinci titluri olimpice în total, 9 europene şi două mondiale, aşa s-a văzut gimnastica pentru cea mai bună sportivă a ei din istorie, Nadia Comăneci, în vârstă de 61. Citește totul despre cariera Nadiei aici. 

Întotdeauna am fost o fire ambițioasă și perfecționistă, foarte muncitoare și perseverentă, dar și extrem de calculată și echilibrată. Toate acestea m-au ajutat în cariera mea sportivă, în toate proiectele ulterioare și activitățile în care sunt implicată azi, inclusiv în fața provocării cu care se confruntă orice persoană, anume încercarea de a menține un echilibru între timpul alocat carierei și timpul pentru familie. Și mai am un principiu valoros, învățat din sport: să te adaptezi mereu, să fii pregătit să reacționezi cu calm în situații neprevăzute. Respectarea acestor principii a constituit mereu reperul meu în relația cu propria carieră.
- Nadia Comăneci pentru GSP

Palmares Nadia Comăneci

  • Născută pe 12 noiembrie 1961 la Oneşti

Nadia la Jocurile Olimpice

  • 1976: 3 de aur (individual compus, paralele, bârnă), 1 de argint (echipa), 1 de bronz (sol)
  • 1980: 2 de aur (bârnă, sol), 2 argint (individual compus, echipa)

Nadia la Campionatul Mondial

  • 1978: 1 aur (bârnă), 2 de argint (echipa, sărituri)
  • 1979: 1 aur (echipa)

Nadia la Campionatele Europene

  • 1975: 4 de aur (individual compus, paralele, bârnă, sărituri), 1 argint (sol)
  • 1977: 2 de aur (individual compus, paralele), 1 argint (sărituri)
  • 1979: 3 de aur (individual compus, sărituri, sol), 1 bronz (bîrnă)

Citește și: 

Dembele a aflat în conferință rezultatul din Germania - Japonia și a rămas mască: „Cum? Serios?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
energydrik
energydrik  •  18 Decembrie 2023, 13:17

Sa fim seriosi, nu merita Nadia 2500 dolari ca si renta din partea statului? Vin aproximativ 1 mil de dolari in 30 ani!!! A adus 5 medalii de aur olimpice plus o gramada de alte medalii, record nota 10 si multa notorietate pentru tara. Numai un necunoscator ar putea spune ca nu merita! Financiar, cu siguranta statul roman a castigat mult mai mult din premii raportat la rata de inflatie, practic Nadia primeste o fractie. Asta e un subiect de scandal initiat de gsp, pe seama lipsurilor din tara noastra! Ganditi putin logic inainte de a va exprima, Nadia e cunoscuta in toata lumea si imaginea ei este asociata cu Romania! Rusine GSP!

balderis
balderis  •  17 Decembrie 2023, 12:08
Postat de Neacsumihaisorin201989 pe 24 Noiembrie 2022, 18:56

a facut ceva maro pt tara. Cu ce ma incalzeste pe mine ca un anume sportiv castiga medalii, trofee, competitii? Munceste pt el/ea, intamplarea face ca in anumite cazuti o face sub steagul unei tari. A adus investitii in tara din SUA, s-au pompat bani in economie? Pt Liechtenstein,Luxemburg,Monaco,Insulele Bermude si Irlanda cine a castigat medalii la greu si competitii internationale? Stii de ce intreb? Pt ca aceste tari reprezinta TOP 5 PIB pe cap de locuitor (în $). Liechtenstein are 180.000 iar Irlanda undeva la 90.000-100.000....Romania este undeva la 15.000 si stim bine ca multi nu ajung la acea cifra. Sa vad aceeasi grija si pt mineri de exemplu, pt cei care au muncit la Canal si pt atatia si atatia. ca astia sunt cu adevarat importanti, oamenii care construiesc tara si o mentin nu una care face tripla tsukahara.Fii sigur ca in Liechtenstein cel care a muncit o viata la salubritate , cand iese are o pensie foarte decenta, in Romania unde se premiaza sportivii pt un *** de medalie cu mii de euro pe luna maturatorul care se asigura ca nu calci tu in *** cand te duci pana la coltu strazii ia o pensie *** . Respect si cinste lor, nu vreau sa fiu ipocrit si le doresc un venit frumos sa traiasca si ei bine....dar mentalitatea care o aveti e groaznica. Daca aveti intrebari de ce tarile mentionate mai sus sunt in top iar Romania este cu muuuuult mai jos....Paine si circ. Scz pt mesajul lung

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

balderis
balderis  •  17 Decembrie 2023, 12:05
Postat de sarivisionyahoo.com pe 25 Noiembrie 2022, 22:19

Ei si?! Tot nesimtita e pretindu se sa ia banii care ar trebui sa mearga la cei care au nevoie cu adevarat! Dar uite lingăi ca tine sunt de acord ca americana Nadia Comeneci sa ia bani din Romania cu nerusinare!

*** Nu există persoană de nație română care să merite mai mult ca Nadia amărîta asta de sumă. Sunt securiști sau persoane din sistemul judiciar care au pensii nesimțite și primesc de 3 - 4 ori mai mult ca Nadia și n-au făcut nici 0,00000001 la sută din cîte a făcut Nadia pentru România . Este cel mai mare brand de țară pe care îl are România . Dacă te duci în Spania sau în Franța și zici ceva de Nadia te linșează ăia, loază proastă ce ești !!! Dispari , *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează