GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

VIDEO. În plină pandemie de COVID-19, personalul medical al unui spital din Craiova a dansat hora bucuriei după ce a salvat un pacient internat de 32 de zile

Personalul medical al Spitalului „Victor Babeș” din Craiova a dansat hora bucuriei după salvarea unui pacient // sursă foto: captură Facebook @ Spitalul Clinic „Victor Babeș” Craiova +33   FOTO
Personalul medical al Spitalului „Victor Babeș” din Craiova a dansat hora bucuriei după salvarea unui pacient // sursă foto: captură Facebook @ Spitalul Clinic „Victor Babeș” Craiova

Articol de GSP - Publicat joi, 09 aprilie 2020 19:02

Personalul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Craiova a dansat astăzi hora bucuriei în curtea instituției, după ce un pacient internat de 32 de zile a fost salvat.

Videoclipul în care medicii și asistente pot fi văzuți dansând hora în timp ce poartă halate, mănuși și măști au fost postate chiar pe pagina de Facebook a spitalului. La finalul horei, cei prezenți au aplaudat pacientul, care privea scena în desfășurare din salonul său de la etaj.

Conform Hotnews, bărbatul în cauza a fost primul pacient infectat cu noul coronavirus care a ajuns la spitalul din Craiova. Acesta, locuitor al orașului Caracal, a fost internat timp de 32 de zile, 7 dintre acestea petrecându-le la terapie intensivă. Astăzi, a fost declarat vindecat și externat.

#numaiîmpreunăvomînvinge Momentul de bucurie de astăzi, din curtea spitalului, este legat de 𝘂𝗻 𝘀𝘂𝗰𝗰𝗲𝘀 𝗮𝗹 𝗲𝗰𝗵𝗶𝗽𝗲𝗶...

Posted by Spitalul Clinic de BI şi PNF „Victor Babeş“ Craiova on Thursday, 9 April 2020

Reacții împărțite după gestul personalului medical

Reacțiile nu au întârziat să apară. Deși o bună parte dintre oameni au aplaudat gestul făcut de medici și de asistente, au existat și oameni care au criticat această manifestare:

„Îndemnați oamenii la distanțare sociala și voi jucați hora în curtea spitalului, mână în mână? Ce exemplu e asta?” sau „Țară de caterincă și circotecă” au fost câteva dintre reacțiile dure la adresa imaginilor.

Chiar și așa, cele mai multe comentarii au fost pozitive, oamenii lăudând gestul la care au recurs angajații spitalului, care au fost numiți „eroii neamului” .

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de coronavirus

+29 FOTO

Citește mai multe știri despre COVID-19:

Discurs motivațional al premierului țării cu un singur deces provocat de COVID-19: „Împreună am salvat vieți, dar amintiți-vă că e un maraton!”

VIDEO. O nouă simulare realizată de cercetători arată cum se poate împrăștia COVID-19 în supermarket-uri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
csa.steaua.bucuresti
csa.steaua.bucuresti  •  09 Aprilie 2020, 21:05
Postat de Andrei Piatra pe 09 Aprilie 2020, 20:56

:)))) Ma simt mandru sa fiu roman cand citesc astfel de comentarii, dar fii linistit, romanul nu e chiar mamaliga, cand cutitul ajunge la os se mai schimba placa.

Mă uit peste sondajul CURS și văd ca romanii nu sunt totuși chiar prosti, majoritatea au înțeles, ba chiar 83% considera ca mergem intr-o direcție greșita. Acum rămâne de văzut cât de groasa e osânza, cuțitul a intrat, dar pana la os mai e ceva ... :-))))

csa.steaua.bucuresti
csa.steaua.bucuresti  •  09 Aprilie 2020, 21:01
Postat de steaua1986. pe 09 Aprilie 2020, 20:40

Pleaca ba prostalaule, iar esti aici?

Vezi bre ca ne faci de ras, dacă te întreba cineva spune-le ca ești fcsbist! :-)))) Numai ăia cred fără a cerceta ce le spun niște șarlatani. :-))))

2290353194581653
Andrei Piatra  •  09 Aprilie 2020, 20:56
Postat de csa.steaua.bucuresti pe 09 Aprilie 2020, 20:24

Corect! La Românika colonika prostimea sta in case sub cheie, dar sunt numai buni sa ii ajute pe austrieci sa ne taie craca de sub picioare, la propriu!, sau pe nemții sa isi culeagă sparanghelul. :-)))) Pt a mia oară: unde sunt bai deștepților in cap cu “stați acasă și totul va fi bine” zecile de mii de morți!? Deși Românika colonika nu a făcut mai nimic, adică nu a închis granițe (nici nu avea cum, nu îți poți Închide pe afara proprii cetățeni chiar dacă vin din Spania sau Italia), carantina și distanțarea socială sunt o gluma dintre cele mai proaste iar sistemul sanitar este unul demn de Africa subecuatoriala, dar nu murira decât vreo 200 și ceva de cetățeni, marea majoritate cu comorbitati severe, cum spune și Andrei, primul caz fiind notoriu, un pacient cu cancer metastazic in ultima faza care fără CoViD sigur mai trăia 10 ani. :-)))) Dar stai bai mămăliga de român in casa și totul va fi bine, dormi liniștit, GuWerner veghează pt tine! :-)))))

:)))) Ma simt mandru sa fiu roman cand citesc astfel de comentarii, dar fii linistit, romanul nu e chiar mamaliga, cand cutitul ajunge la os se mai schimba placa.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează