GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  AMINTIRE

Povestea mașinilor de milioane de euro uitate de Ion Țiriac într-un garaj din Germania: „Ce facem cu ele?”

Ion Țiriac +49   FOTO
Ion Țiriac

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 ianuarie 2021 15:43 / Actualizat luni, 25 ianuarie 2021 14:51

Ion Țiriac (81 de ani), președintele Federației Române de Tenis și unul dintre cei mai bogați români, a rememorat cum a uitat timp de 10 ani de două mașini în valoare de peste 1 milion de euro fiecare.

Problemele lui Ion Țiriac diferă de cele ale omului de rând. Magnatul român a povestit cum două dintre mașinile sale de lux au rămas timp de 10 ani într-un garaj din Germania, uitate.

Cum a uitat Ion Țiriac două mașini Ferrari la Munchen

„Eram la Monte Carlo, la Formula 1, unde discutam cu Stefano Casiraghi, soțul lui Caroline de Monaco. Ferrari ieșise cu faimosul model F40. Cumpărasem un exemplar, iar el îmi spune că și l-a vândut pe al lui cu 1,2 milioane de dolari. Eu i-am zis că nu-l dau pe-al meu, ba chiar îmi mai iau unul, ceea ce am și făcut după vreo două luni. 

Și pentru că nu aveam unde să le țin, mai ales că în țară am venit o singură zi în perioada 1980-1990, le-am dus într-un garaj la Munchen. După vreo zece ani, mă sună ăia: «Herr Țiriac, ce facem cu alea două Ferrari?». Uitasem de ele! Eu am avut treabă toată viața mea, domnule, înțelegeți? De dimineața până seara ca jucător, mai rău ca antrenor și mai rău ca manager.

Vă dați seama că după 10 ani de zile, ținând o mașină într-un garaj, automat trebuie să îi dai motorul jos, să începi să îl refaci, și le-am vândut într-o clipită cam cu jumătate din banii pe care îi dădusem pe ele”, a relatat Ion Țiriac. 

Prima mașină a lui Ion Țiriac

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor în 2019, Ion Țiriac a povestit că prima mașină cumpărată de el a fost o Skoda Octavia, în anii '60. De asemenea, el a explicat și de unde a venit pasiunea lui pentru mașini.

- Care e prima mașină pe care v-ați cumpărat-o?
- O Skoda Octavia. Chiar în ziua în care mi-am cumpărat-o, poarta Institutului de Cultură și Educație Fizică, actualul ANEFS, s-a închis exact peste portiera mea din dreapta. Omul de la intrare m-a salutat și a uitat de poartă. N-am putut să mă sinucid, dar am fost pe aproape. Înainte avusesem o motocicletă. Asta se întâmpla pe la începutul anilor '60.

- Aveți o colecție impresionantă de mașini vechi, reunită în expoziția permanentă de la Otopeni. De unde s-a născut această pasiune?
- A existat dintotdeauna legătura dintre om și motor, om și mișcare. Și am avut mereu o legătură cu Formula 1, care a ajuns ceea ce e azi grație lui Bernie Ecclestone, pe care-l cunosc de 45-50 de ani. El singur a făcut Formula 1 de acum. La începuturi, piloții se întrebau când să se antreneze. „Lasă, vedem noi! Ne trezim, luăm micul dejun, apoi ne gândim și la antrenamente”. Bernie a modificat tot. De-asta un om ca el, Havelange, Samaranch, Blatter sunt oameni care au schimbat sportul mondial. Revenind la întrebare, pasiunea am avut-o dintotdeauna, doar că mijloacele au venit mai târziu. Vă spun că din punct de vedere comercial, investițiile în mașini clasice, istorice, a însemnat cea mai bună afacere din ultimii 20 de ani.

+45 FOTO

În prezent, Ion Țiriac este unul dintre cei mai mari colecționari de mașini din Europa, având în garajul său peste 420 de automobile clasice și de lux. Printre automobilele deținute de Țiriac se numără Rolls-Royce-ul Panthom al lui Elton John, un Aston Martin identic cu cel condus de James Bond în filmul din 1987, dar și multe mașini conduse de regi și alte presonalități.

VIDEO. Ion Țiriac prevede o „catastrofă” după Simona Halep: „E păcat că dispărem! Va fi ca la gimnastică”

Citește mai multe știri despre Ion Țiriac:

Ion Țiriac a bătut palma cu familia Djokovic! Unde va avea loc turneul pe care l-a pierdut Bucureștiul

Cum îl cheamă, de fapt, în buletin pe Ion Țiriac: „Am vrut să schimb numele”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
136451971113999
Viorel Matei  •  24 Ianuarie 2021, 19:16

Excelent articol ! Exact ce ne ar fi fost necesar. Pe linia legata de evenimentele sportive din tara noastra! Mai puteti face d`astea?! Cui foloseste? Felicitari ! Pe cine ar interesa ca magnatul a uitat de aceste masini?

firaldo
firaldo  •  24 Ianuarie 2021, 19:01
Postat de Muresan Traian pe 24 Ianuarie 2021, 18:39

*** daca el si-a cumparat Skoda Octavia in anii 60 si modelul Octavia a aparut in 1996

Skoda Octavia a apărut prima data în 1959 si s-a fabricat pana 1971...Însă Țiriac la orice întrebare specifica pe cine cunoaște el...si de cat timp.Este jenant acest om.

romeverest
romeverest  •  24 Ianuarie 2021, 18:54
Postat de Muresan Traian pe 24 Ianuarie 2021, 18:39

*** daca el si-a cumparat Skoda Octavia in anii 60 si modelul Octavia a aparut in 1996

Camd esti senil este bine sa nu te apuci de postat ? Adica...stii tu mai bime care a fost prima masina alui Tiriac ?? Daca te-ai fi informat inainte de a posta prostii ai fi aflat ca Skoda, una dintre cele mai vechi marci de masini din Europa, a lansat in anii 1959-1960 atat Skoda Octavia, cat si Felicia !!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează