GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  SUA

Povestea vieții lui George Floyd, americanul ucis de un polițist » Cum a trecut de la o carieră promițătoare în sport la a face închisoare

Uciderea lui George Floyd a stârnit proteste de amploare în S.U.A. // sursă foto: Guliver/gettyimages +13   FOTO
Uciderea lui George Floyd a stârnit proteste de amploare în S.U.A. // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 04 iunie 2020 17:44

George Floyd, americanul ucis de un polițist din Minneapolis la vârsta de 46 de ani, are o poveste de viață impresionantă, în care a cochetat cu sportul și a făcut închisoare.

  • CONTEXT: Pe 25 mai, George Floyd a fost omorât de un polițist din Minneapolis (Minnesota), după ce a fost presat cu genunchiul pe gât până și-a dat ultima suflare;
  • Crima a provocat proteste de proporții în Statele Unite ale Americii, cu epicentrul la Minneapolis.

George, supranumit „Big Floyd” de prietenii săi datorită posturii sale impresionante (măsura 2,01 metri), s-a născut în Carolina de Nord, dar a crescut în Houston, Texas.

A fost starul unei echipe de fotbal american

Regretatul bărbat a jucat pentru echipa de fotbal american a Colegiului Jack Yates, cu care a ajuns în finala statului Texas în 1992. Echipa sa a pierdut duelul cu Temple, scor 20-38.

După ce a renunțat la acest sport, Floyd a trecut la baschet, unde a evoluat pentru South Florida State College timp de 2 ani, între 1993 și 1995. Despre el, fostul antrenor George Walker are numai cuvinte de laudă: „Nu mi-a provocat nicio problemă. A fost un sportiv destul de bun, cu o medie de 12 până la 14 puncte pe meci”.

Condamnat la 5 ani de închisoare

Americanul a avut mai multe probleme cu legea, fiind arestat și reținut de mai multe ori pentru furt și deținere de droguri. În 2007, după un jaf armat, a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Floyd a ieșit un om schmbat, implicându-se în program de reabilitare și încercând să îi ghideze pe tineri pe drumul cel bun.

Citește întreaga poveste a lui George Floyd pe Libertatea - AICI

GALERIE FOTO. Imagini de la protestele generate de uciderea lui George Floyd

+9 FOTO

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică!

Citește mai multe știri despre George Floyd:

George Floyd ar fi avut coronavirus! Anunț surprinzător după autopsia americanului ucis de un polițist

Dennis Rodman atacă protestele din SUA după moartea lui George Floyd: „Nu suntem animale!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
10217321943622575
Alexandru Sfiraiala  •  05 Iunie 2020, 13:47

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

160779141551706
Adrian Adryan  •  05 Iunie 2020, 13:22

Un infractor , prins , condamnat , iarasi prins , iarasi condamnat , care si-ar fi trait toata viata in acest mod. De fapt si-a trait-o.Nu vad cu ce ar fi schimbat lumea in bine , un individ obisnuit sa traiasca din infractiuni .S-a opus arestarii ,si asta l-a costat viata .*** happens .Politistii - nevinovati !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

radumatei
radumatei  •  05 Iunie 2020, 11:23

Pe cand un articol elogios despre cariera promitatoare a lui Spartacus din Rahova? Sigur ca nu merita sa moara, dar asta nu schimba faptul ca era un infractor si facuse chestii mult mai nasoale decat gainaria care i-a adus sfarsitul. George e o victima, nu un martir.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close