GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Război în Ucraina, ziua 71 » Kasparov spune ce mare lider al Europei ar fi fost mână în mână cu Vladimir Putin: „Are responsabilitate directă pentru agresivitatea lui!”

Garry Kasparov: „Vreau să aud ce spun Angela Merkel și Barack Obama” // FOTO: Imago +9   FOTO
Garry Kasparov: „Vreau să aud ce spun Angela Merkel și Barack Obama” // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 05 mai 2022 09:44 / Actualizat joi, 05 mai 2022 14:39

Războiul din Ucraina continuă, la 71 de zile de la invazia Rusiei, mai multe bombardamente fiind înregistrate în Dnipro și Zaporojie.

Garry Kasparov: „Vreau să aud ce spun Angela Merkel și Barack Obama”

„Cred că a sosit momentul pentru ca mulți lideri mondiali, precum Barack Obama, Angela Merkel, să vorbească acum. Eu vreau să aud de la Angela Merkel - ea era în Germania, era cancelarul Germaniei și, de fapt, liderul Europei. Și a făcut de fapt totul pentru a face Europa dependentă de gazele rusești. Ea este direct responsabilă de politicile agresive ale lui Putin, pentru că ea a împiedicat Europa de la a găsi surse de aprovizionare"

„16 ani (nr. Merkel l-ar fi tolerat pe Putin)! Dacă s-ar fi numit agent rus, sigur că nu era, dar ce ar mai fi putut face să îl ajute pe Putin? Este rezultatul unei, unii spun naivități, eu aș spune că este interesul rece de afaceri, cu un dispreț total față de realitățile politice", a tranșat dur Garry Kasparov. „Poți să separi tu Nord Stream 2 de politică, dar Putin nu o face și n-a făcut-o niciodată", a declarat renumitul șahist pentru Știrile TVR

„Vreau să aud pe Angela Merkel. Trebuie să meargă la Kiev să-și ceară scuze. Vreau să îl aud pe Barack Obama, care e încă pe aici, dar pretinde că nu are nimic de-a face cu ceea ce se întâmplă. Și mulți politicieni din Europa. Încă nu își recunosc vina că l-au făcut pe Putin cine este astăzi", a subliniat dur Kasparov.

Scenariu de film pentru Marius Ciobanu » În urmă cu 10 ani plângea în pumni pe Ghencea, acum a scufundat CSA Steaua: „Echipa adevărată e în Liga 1”
FCSB
Scenariu de film pentru Marius Ciobanu » În urmă cu 10 ani plângea în pumni pe Ghencea, acum a scufundat CSA Steaua: „Echipa adevărată e în Liga 1”
Război în Ucraina, ziua 71 » Kasparov spune ce mare lider al Europei ar fi fost mână în mână cu Vladimir Putin: „Are responsabilitate directă pentru agresivitatea lui!”
Zelensky, Angela Merkel, Emmanuel Macron, Vladimir Putin, foto: Imago

Garry Kasparov: „Sportivii ruşi care susţin războiul lui Putin trebuie interziși”

Prezent în România, fostul mare șahist Garry Kasparov, dizident al regimului Vladimir Putin, a vorbit despre războiul din Ucraina și are un mesaj categoric pentru sportivii ruși care-l susțin pe Putin.

„Am fost întrebat mereu despre participarea sportivilor ruşi la competiţii. Eu consider că oricine susţine acest război criminal merită să plătească acest preţ. Sportivii ruşi ar trebui acceptaţi cu o singură condiţie: să semneze scrisori publice prin care să condamne războiul.

Orice sportiv care arată susţinere faţă de războiul lui Putin trebuie interzis şi exclus din competiţiile sportive! Este un preţ de plătit pentru că ştim ce s-a întâmplat în Germania acum 80 de ani. De aceea susţin suspendarea sportivilor şi mă aştept ca Federaţia Internaţională de Şah să menţină această decizie”, a spus Kasparov, citat de g4media.ro.

Rusia anunță că 3 zile încetează atacurile la Azovstal, după un ultim asalt

Oficialii din Rusia au spus că vor înceta focul timp de trei zile asupra combinatului Azovstal din orașul Mariupol şi vor deschide un coridor umanitar pentru evacuarea civililor. 

Denis Prokopenko, comandantul regimentului Azov care se află blocat în combinatul Azovstal, a dezvăluit că rușii au luat cu asalt uzina, dar ucrainenii au reușit să reziste.

„Pentru a 70-a zi, garnizoana Mariupol se confruntă singură cu forțele copleșitoare ale inamicului. Din 25 aprilie, ținem o apărare circulară la uzina Azovstal. Pentru a doua zi la rând, când inamicul a pătruns în fabrică, au urmat lupte grele și sângeroase.

Sunt mândru de soldații mei care fac eforturi supraomenești pentru a opri atacul inamicului. Situația este extrem de dificilă, dar, în ciuda tuturor, continuăm să executăm ordinul – să menținem apărarea”, a precizat Denis Prokopenko, potrivit Libertatea.

Bombardamente în mai multe orașe din Ucraina

Potrivit rapoartelor din Ucraina, mai multe orașe au fost bombardate de ruși. Explozii au fost semnalate în orașe precum Dnipro, Zaporojie, Kiev, Mikolaiv sau Cherkasi. 

Citește și:

Ilie Năstase condamnă implicarea României în război: „Ucraina a zis că nu recunoaște limba română. De ce o ajutăm?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
caminero
caminero  •  06 Mai 2022, 09:23

Ei, ca să vezi! Putin și-a dat în petec taman cînd Merkel și Trump (care știau cum să-l țină în frîu) au plecat de la putere, înlocuiți de un no-name și un ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

echilibrat
echilibrat  •  06 Mai 2022, 07:07
Postat de maistorkokir pe 05 Mai 2022, 14:47

Gary stie, dar nu spune, ca Angela Merlel, fosta comunista crescuta in Germania de Est si vorbitoare de limba rusa, a fost preocupata nu de Rusia, Europa sau NATO, ci de Germania ei. Pe care o vroia din nou o putere militara si independenta si influienta ca in urma cu 100 de ani. Angela Merkel stia ca doar Putin si Rusia pot elibera Germania.

Pai ce lider vrea sa-si faca tara puternica facind-o dependenta de o dictatura ? Asta e o timpenie. Merkel, de profesie cercetator stiintific, a decis sa omoare centralele nucleare din Germania, si sa foloseasca gazul rusesc pentru producerea energiei. Asta e de noaptea mintii. Pina si Putin se minuna si ii intreba pe nemti : "Bine, voi inchideti centralele pe carbune, inchideti centralele nucleare, dar cu ce va incalziti iarna ?". Un om catastrofal pentru lumea civilizata aceasta Merkel. A *** Ce facut Merkel dupa ce Putin a invadat Crimeea ? Nimic. Kasparov are dreptate. Liderii lumii civilizate l-au creat pe Putin in ultimii 22 de ani. Asasinate, otraviri, razboaie brutale, dictatura, atacuri nemiloase impotriva democratiilor vestice - asta face Putin de 22 de ani. Ce au facut Angela si Obama - NIMIC.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

137729076992236
Conache Pavel  •  06 Mai 2022, 05:22

CORUPTIA UCIDE !

Vezi toate comentariile (20)
Comentează