GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  DIVERSE

UPDATE „Sir Ilie Dumitrescu” riscă 5 ani de închisoare! Reacții după decizia de astăzi: „Justice for Ilie”

Ilie Dumitrescu (52 de ani)
Ilie Dumitrescu (52 de ani)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 ianuarie 2021 00:18 / Actualizat miercuri, 27 ianuarie 2021 17:37

Ilie Dumitrescu (52 de ani) a anunțat că omul care l-a ironizat pe Facebook cu un cont fals cu numele „Sir Ilie Dumitrescu” riscă până la cinci ani de închisoare.

UPDATE / Pagina „Sir Ilie Dumitrescu” a fost închisă

Pagina de facebook „Sir Ilie Dumitrescu” nu mai poate fi accesată de astăzi. Urmăritorii fideli au remarcat imediat asta și au reacționat.

Astăzi este o zi neagră pentru umorul românesc. A dispărut una dintre cele mai bune pagini de satiră din România. R.I.P. Sir Ilie Dumitrescu!

Cea mai tare pagina de pamflet din Romania tocmai a fost stearsa. Justice for Sir Ilie Dumitrescu!

Iti facea ziua mai buna un mesaj sau un ”sfat” de la Sir. Din acest moment, nu o sa mai am niciun motiv sa scrolez pe FB.

Am ajuns in momentul in care pamfletul si satira sunt interzise. Nu e bine deloc!
- Gabriel-Danut Alexe

Ilie Dumitrescu, ajutor de la Înalta Curte de Casație și Justiție

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât ca oamenii care deschid un cont pe o rețea de socializare cu numele altei persoane pot ajunge la închisoare. Conform biziday.ro, această infracțiune se pedepsește de acum cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Într-o situație asemănătoare s-a regăsit și Ilie Dumitrescu, cel care a reclamat la Poliție un hoț de identitate, care a deschis o pagină de Facebook cu numele „Sir Ilie Dumitrescu”, unde îl ironiza pe fostul internațional român, comentând în numele său și păcălind mai mulți oameni.

UPDATE „Sir Ilie Dumitrescu” riscă 5 ani de închisoare! Reacții după decizia de astăzi: „Justice for Ilie”
Captură Facebook

Ilie Dumitrescu: „Voi face o nouă plângere”

Pagina respectivă a fost închisă în momentul în care Înalta Curte de Casație și Justiție a luat această hotărâre, iar Ilie Dumitrescu a vorbit despre acest caz și a anunțat că va face o nouă plângere. „Am aflat de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Poate că unii ştiu, alţii nu, dar eu am fost una dintre victimele acestui gen de infracţiune.

La vremea respectivă am făcut şi plângere la Poliţie, iar azi văd s-a grăbit să-şi închidă contul. Voi face o nouă plângere şi aştept acţiunea Poliţiei, pentru că, iată, de azi acest gen de faptă este penală şi se poate pedepsi cu închisoarea”, a spus Dumitrescu pentru digisport.ro.

Ilie Dumitrescu l-a reclamat la Poliţie pe hoţul de identitate

În 2019, Ilie Dumitrescu a anunțat că a făcut plângere la Poliție după ce pe Facebook a apărut un cont care postează în numele său. Fostul fotbalist a reacționat după ce a aflat de contul fals, mai ales că unele postări au fost preluate și de presă ca fiind opiniile sale: „Am făcut plângere la Poliție. Am înregistrat-o la comisarul șef Adrian Ciprian Miron. Mi-a fost furată identitatea”.

Comunicatul Înaltei Curți:

„Înalta Curte admite sesizarea formulată de Curtea de Apel Brașov prin care se solicită pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept:

Dacă fapta de a deschide şi utiliza un cont pe o reţea de socializare deschisă publicului (reţea care nu solicită dovezi din care să reiasă folosirea numelui real de către deţinătorul unui cont), furnizând ca nume de utilizator numele unei alte persoane şi introducând date reale vizând această persoană (informaţii, fotografii, imagini video etc.) realizează condiţiile de tipicitate ale infracţiunii de fals informatic, prevăzută de art. 325 din Codul penal, cu referire la cerinţele ca acţiunea de introducere a unor date informatice să fie realizată fără drept şi, respectiv, să aibă ca rezultat date necorespunzătoare adevărului” și stabilește că:

Fapta de a deschide şi utiliza un cont pe o reţea de socializare deschisă publicului, folosind ca nume de utilizator numele unei alte persoane şi introducând date personale reale care permit identificarea acesteia, întruneşte două dintre cerinţele esenţiale ale infracţiunii de fals informatic prevăzută în art. 325 din Codul penal, respectiv cea ca acţiunea de introducere a datelor informatice să fie realizată fără drept şi cea ca acţiunea de introducere a datelor informatice să aibă ca rezultat date necorespunzătoare adevărului.

Obligatorie de la data publicării în Monitorul Oficial al României”

Articolul 325 din Codul penal, la care face referire Înalta Curte, prevede: Fapta de a introduce, modifica sau șterge, fără drept, date informatice ori de a restricționa, fără drept, accesul la aceste date, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecințe juridice, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

VIDEO. Ilie Dumitrescu și-a pus viața pe tavă: „Asta-mi place să beau cel mai mult”

Citește și alte știri de actualitate:

Dorian Popa s-a recuperat alături de jucătorii de la FCSB, după o accidentare gravă: „Ei făceau pariuri, care plânge primul”

Gest din inimă al lui Dragoș Grigore » Codin Maticiuc a făcut totul public: „Peste milionari și branduri!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
luciann
luciann  •  28 Ianuarie 2021, 11:03

Bravo Ilie, asa le trebuie dezaxatilor! Fa pamflet cu propria identitate, nu pe spatele altuia! Asta-i furt de identitate!

the.fixer
the.fixer  •  28 Ianuarie 2021, 08:50

Imi amintesc prin 1996-1997 cum urmaream “Domenica Sportiva” in apartamentul de la periferia din Milano impreuna cu alti cativa preteni pe vremea aia “ilegali “. Nu stiu daca Ioanitoaia avea emisiunea aia obosita a lui!

the.fixer
the.fixer  •  28 Ianuarie 2021, 08:43
Postat de persanu pe 27 Ianuarie 2021, 19:13

Ce rău îmi pare că n-am urmărit pagina ăia. :))) Și eu sunt fan Ilie mai ales după articolul lui Stucan de azi. Marele antrenor de platou Ilie Meserie :)))) când îl văd cum explică razele înțeleg și de ce nu a reușit în antrenorat. E mediocru. Mi-aș dori totuși dacă l-aș auzi la tv cum ar pregăti el un meci :))))))))))) El și Chirilă sunt gemeni??? :))))))

L-ai omis pe celalalt mare antrenor de platou: Panduru alias “Pandi” :))))) Si gasesti o duzina pe la emisiunile sportive: Balint, Ionut Badea, Florin Bratu etc

Vezi toate comentariile (29)
Comentează