GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

SUA cumpără tot stocul de remdesivir, un medicament esențial în tratarea Covid-19

Foto: Getty Images +37   FOTO
Foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 30 iunie 2020 22:56 / Actualizat marti, 30 iunie 2020 23:15

SUA a cumpărat aproape tot stocul de remdesivir pe următoarele trei luni. Acesta este un medicament care s-a dovedit că funcționează împotriva Covid-19.

Experții și militarii sunt alarmați de gestul SUA, mai ales că nu a lăsat nimic disponibil pentru restul țărilor din lume. Potrivit theguardian.com implicațiile acestui gest ar putea fi mai ample în cazul în care un vaccin va deveni disponibil.

Administrația condusă de Donald Trump și-a făcut clar intențiile de a găsi provizii medicale și de combatere a coronavirusului prioritar pentru locuitorii țării sale. Decizia cumpărării întregului stoc de remdesivir fiind interpretată de experți și militari în această strategie.

Remdesivir este produs de compania Gilead, deținătoarea patentului pentru acest medicament. Este, de asemenea, primul medicament aprobat de autoritățile sanitarea din SUA în tratarea coronavirusului și s-a dovedit că utilizarea lui îi ajută pe cei infectați să se recupereze mai repede.

Până acum au fost consumate primele 140.000 de doze produse care au fost furnizate studiilor din întreaga lume. În urma rezultatelor, SUA a cumpărat peste 500.000 de doze, ceea ce reprezintă toată producția pe care compania producătoare o poate realiza în luna iulie și 90% din producția pe lunile august și septembrie.

Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește și alte știri despre Coronavirus:

Medicul Virgil Musta avertizează: „Riscăm să pățim ca Italia! Trebuie să respectăm 3 reguli simple”

Au fost descoperite urme de COVID-19 într-o mostră din martie 2019, în Spania

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează