GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Suedia are o nouă problemă: de ce va înfrunta cea mai mare criză economică de la Al II-lea Război Mondial

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 mai 2020 07:46

Suedia a adoptat o strategie controversată în lupta împotriva coronavirusului, cu foarte puține restricții. În ciuda acestui lucru, țara nordică e în fața celei mai mari crize economice de la Al II-lea Război Mondial, informează Bloomberg.

Economia Suediei, cea mai puternică din Scandinavia, va scădea cu 7% în acest an. Cifrele prezentate de Ministrul Finanțelor Magdalena Anderson sunt extrem de îngrijorătoare. Șomajul a atins deja o valoare record, iar 40% dintre afacerile din sectorul serviciilor sunt în pragul falimentului. 

Marten Bjellerup, economist-șef la biroul de credite din Stockholm, crede că Suedia se va descurca mai bine decât celelalte țări europene, dar diferența va fi una minoră. 

De ce intră Suedia în criză 

Suedia nu a închis magazinele, restaurantele, școlile sau sălile de forță în timpul pandemiei de coronavirus, dar a îndemnat cetățenii la distanțare socială. Cu toate astea, economia va avea de suferit. 

Economistul David Oxley explică de ce: „Economia va fi constrânsă de modul în care țările din Europa se vor recupera. Suedia e dependentă de exporturi”. Jumătate din Produsul Intern Brut al Suediei provine din exporturi, din companii precum Volvo sau Electrolux, care deja au redus substanțial producția și au concediat o parte a angajaților.

VIDEO / Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește și alte știri despre coronavirus:

Măști gratuite pentru pensionarii și persoanele cu dizabilități din București » Cum se pot obține acestea

Coronavirus și vacanțele din 2020: planul de a împărți Europa în zone verzi și roșii » Din ce zonă face parte România și cum ar funcționa sistemul

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează