GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  PASIUNE

FOTO Agentul 009! Ion Țiriac și-a prezentat noul bolid din colecția de supermașini: „Numai inscripția a costat cât o Dacie”

Ion Țiriac și-a cumpărat o nouă mașină de lux +8   FOTO
Ion Țiriac și-a cumpărat o nouă mașină de lux

Articol de GSP - Publicat joi, 02 septembrie 2021 15:50 / Actualizat joi, 02 septembrie 2021 16:15

Omul de afaceri Ion Țiriac (82 de ani) a adăugat un superb model Porsche colecției sale impresionante de mașini. Este vorba despre 911 Targa 4S Heritage Design Edition, care va putea fi văzut în galeria Țiriac Collection începând din acest weekend.

Într-un comunicat remis de Țiriac Collection se anunță că modelul cumpărat de Ion Țiriac este unul dintre cele doar 992 de unități construite. Acesta are elemente de design din anii 1950 și începutul anilor 1960 și cuprinde la interior o placă de aur pe care este inscripționat numărul 009 / 992, la exterior fiind afișat numărul 009.

foto: comunicat Țiriac Collection
foto: comunicat Țiriac Collection
foto: comunicat Țiriac Collection
foto: comunicat Țiriac Collection
foto: comunicat Țiriac Collection
+4 FOTO

Ion Țiriac și-a cumpărat o nouă mașină de lux 

Bolidul este prevăzut cu un motor turbo de 3,0 litri, 450 CP și un cuplu de 530 Nm. Heritage Edition atinge 100 km/h în doar 4,4 secunde, viteza maximă la care poate ajunge fiind 304 km/h.

Potrivit caranddriver.com, prețul unui astfel de model este de 181,950 dolari.

„Am achiziționat primul meu Porsche în anul 1975. Porsche este o marcă fascinantă, care a excelat permanent la capitolele design și performanță. Acest exemplar Porsche este produs în 2020, într-o serie destul de limitată, de 992 de unități. 

Am ținut ca această ediție să aibă un exponat aici, în România, la Țiriac Collection. Numărul 007 era a lui James Bond, 008 al nu știu cui, eu am primit numărul 009, corelat zilei mele de naștere (n.r. - 9 mai 1939). Nu este o jucărioară frumoasă, este o treabă tehnologică care iese din comun”, a declarat Ion Țiriac.

Țiriac a relatat și povestea din spatele plăcuțelor de aur semnate Porsche, dispuse pe mașinile de la Țiriac Collection: „Ar trebui să mi-o semnezi în aur, i-am spus lui Porsche. Mi-a răspuns că ei nu fac treburi de acestea, ei fac doar mașini foarte bune. Semnături pot să îmi dea, dar nu gratis. Şi de atunci am eu de fiecare dată plăcuța, iar cand iese o mașină nouă pentru Țiriac Collection, domnul Porsche o personalizează. Numai inscripția de pe scaune a costat aproape cât o Dacie”, a spus omul de afaceri.

foto: comunicat Țiriac Collection
foto: comunicat Țiriac Collection
foto: comunicat Țiriac Collection
foto: comunicat Țiriac Collection
foto: comunicat Țiriac Collection
+4 FOTO

În prezent, Ion Țiriac este cel mai mare colecționar de mașini din Europa, având în garajul său peste 420 de automobile clasice și de lux. Printre automobilele deținute de Țiriac se numără Rolls-Royce-ul Panthom al lui Elton John, un Aston Martin identic cu cel condus de James Bond în filmul din 1987, dar și multe mașini conduse de regi și alte presonalități.

Citește și: 

Care a fost prima mașină a lui Ion Țiriac şi evenimentul care l-a bulversat total în ziua în care şi-a achiziţionat-o: „N-am putut să mă sinucid, dar am fost aproape”

Povestea mașinilor de milioane de euro uitate de Ion Țiriac într-un garaj din Germania: „Ce facem cu ele?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
ionnis
ionnis  •  06 Septembrie 2021, 15:27

De ce l-ai invitat pe Ionita din Clejani sa ii prezinte masina ?

imgb
imgb  •  02 Septembrie 2021, 21:03

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

leu.mr
leu.mr  •  02 Septembrie 2021, 19:57

Who cares ?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează