GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

COVID-19. Șeful Institutului de medicină criminalistică din Hamburg: „Victimele de coronavirus ar fi murit oricum în cursul anului, chiar dacă sună crud”

COVID-19 a lovit puternic și în Germania. foto: Guliver/Getty Images +30   FOTO
COVID-19 a lovit puternic și în Germania. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 16 aprilie 2020 15:40

CORONAVIRUS. Klaus Püschel, șeful Institutului de medicină criminalistică din cadrul Spitalului Universitar Eppendorf din Hamburg, are o opinie ce contrasteză mult cu cele venite din partea majorității specialiștilor. 

În opinia medicului legist neamț, boala care a îngrozit mapamondul ar fi mai puțin gravă decât afirmă doctorii, autoritățile sau specialiștii de pe glob. 

Prin natura profesiei, acesta a analizat numeroase victime ale pandemiei de coronavirus, cărora le-a făcut autopsia. 

În acest fel, doctorul Püschel a ajuns la concluzia că boala e „relativ nepericuloasă” și că, „oricât de crud ar suna, oricum persoanele respective ar fi murit în cursul acestui an”

Mai mult, același Klaus Püschel susține că populația Germaniei ar trebui să revină cât mai curând la activitățile normale, acesta trimițându-i un mesaj cancelarului Angela Merkel în care o îndemna să recurgă la această măsură. 

3.804 oameniau murit pe teritoriul Germaniei din cauza pandemiei de coronavirus. În total, s-au înregistrat, până la această oră, 134.753 de cazuri de îmbolnăvire

Citește materialul integral pe libertatea.ro!

Virusologul Hendrik Streeck demontează teoriile despre COVID-19

Zilele trecute, Hendrik Streeck, un virusolog german, a efectuat un studiu pentru a observa mai bine efectele pe care le are coronavirusul și modul în care oamenii pot lua acest temut virus. 

În ciuda numeroaselor avertismente venite dinspre autoritățile din toată lumea, Hendrik Streeck are o altă viziune. Acesta consideră că riscul de a te infecta atunci când ești în public e unul redus. În viziunea acestuia, coronavirusul nu rezistă pe suprafețe. 

„Nu există niciun risc semnificativ să te infectezi atunci când mergi la cumpărături. Am luat mostre de pe clanțe, telefoane și toalete și nu am reușit să cultivăm virusul în laborator, pe baza acestor probe”, a declarat virusologul pentru RTL Today, citat de Mediafax.

FOTO. Imagini din lume în plină criză de coronavirus

+26 FOTO

VIDEO. STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește și alte știri despre coronavirus:

VIDEO Marian Aliuță atacă „izolarea mincinoasă”: „Iohannis spune să stăm acasă în noaptea de Înviere, dar pe ăia care au plecat în Germania nu i-a văzut!”

E vânătoare de amenzi? Ludovic Orban l-a sunat personal pe agentul care a făcut dezvăluirile din secție: „Așa vă pune, mă băieți?”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
bazinga
bazinga  •  20 Aprilie 2020, 13:47

NASOL MOMENTUL!

10206442810761668
Gabriel Negrila  •  18 Aprilie 2020, 16:58

Și totuși cum se răspândește atât de rapid? Tipul a luat niște bani de la afaceresti să se revină la activitate și acum își face treaba... Poate să dovedească ceea ce a afirmat, asta dacă chiar a spus ceea ce s-a scris în articol...

10220647196185964
Raswan Pruteanu  •  18 Aprilie 2020, 13:36

Din presa germana textul original, profesorul respectiv a spus "că la sfârșitul anului nu va exista nicio diferență în numărul total de decese în Germania față de anii precedenți. Püschel bei Lanz: "Este exprimat foarte dur de mine, dar sunt oameni bătrâni și bolnavi, dintre care unii ar muri oricum." El mai susține astfel că pentru majoritatea bolnavilor de corona care mor, moartea intervine doar mai devreme. Concluzia liniștitoare din concluzia sa: „Nu trebuie să avem o frică personală de moarte”."

Vezi toate comentariile (12)
Comentează