GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  IN MEMORIAM LUI NICOLAE DOBRIN

"Cel mai bun"

Articol de GSP - Publicat luni, 29 octombrie 2007 00:00

Gheorghe Dinica il considera pe Dobrin cel mai bun jucator roman din toate timpurile

- Maestre, cum ati primit vestea disparitiei lui Dobrin?
- Cind am aflat am ramas socat, stare pe care o resimt si acum. Ultima oara cind ne-am vazut tin minte ca a fost la o emisiune televizata, am stat foarte mult de vorba atunci si mi-a lasat impresia ca este un om minunat si neschimbat. Noi, romanii, pierdem un mare personaj, un om pe care, cu siguranta, nu-l vom uita niciodata!

- Ce a insemnat pentru dumneavoastra acest mare jucator?
- Dobrin a fost argesean de-ai mei si ma bucur ca am avut onoarea sa-l cunosc. Pentru mine acest fost mare fotbalist a insemnat enorm. De cind a debutat in fotbal s-a vazut ca este un talent nativ. A ajuns mare pentru ca stiu sigur ca nu a practicat jocuri de culise fiind un foarte mare caracter, o mare personalitate, n-ar fi facut asa ceva pentru nimic in lume.

- A fost Dobrin cel mai mare fotbalist roman?
- Clar! A fost, dupa parerea mea, numarul unu in topul marilor jucatori romani, fiind urmat de Ozon, un jucator pe care putini si-l mai amintesc sau de care au auzit vreodata. Imi pare rau pentru el ca nu a reusit acel transfer la Real Madrid, cred ca atunci s-a intimplat ceva cu cariera lui. Am inteles ca, pina la urma, nu Ceausescu ar fi impiedicat mutarea sa in Spania.


"Din pacate, in ziua de azi nu mai vad la televizor picioare ca ale lui Dobrin, vad doar picioare in gura si in cap"

- Puteti compara perioada in care activa Dobrin cu cea de acum?
- In nici un caz! In momentul de fata, fotbalul nostru este intr-o cadere continua, se datoreaza acestor conducatori de cluburi ce nu fac altceva decit sa se gindeasca cum sa faca bani din fotbal. Nu mai este ca pe vremuri, cind spectatorii veneau de placere la stadion sa vada jucatori precum Dobrin, iar fotbalistii dadeau tot ce aveau mai bun fara sa faca figuri. Imi aduc aminte ce vremuri frumoase erau inainte, cind mergeam pe stadionul Rapidului. Totul s-a schimbat, parca toti au luat-o razna...

- Care dintre tinerii fotbalisti romani par a-i calca pe urme lui Dobrin?
- Mi-e foarte greu sa ma pronunt pentru ca nu prea i-am urmarit pe pustii din ziua de azi. Chiar nu stiu daca cineva anume il urmeaza. Oricum,  e greu de crezut ca se va naste prea curind un asemenea talent.

Cupa "Dobrin - Dumitrache"
Incepind de anul viitor, conducerea dinamovista alaturi de oficialii pitesteni au decis sa organizeze un patrulater care sa poarte numele fostelor mari glorii Nicolae Dobrin si Florea Dumitrache, ambii parasindu-ne in acest an. Cornel Penescu si Nicolae Badea au stabilit ca, pe linga FC Arges si Dinamo, la aceasta competitie sa mai participe inca doua formatii puternice din strainatate.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează