GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  AGENTUL MULDER DIN KRASNODAR

Dan Petrescu oferă pe bancă show-uri nervoase şi comice peste cele de la Urziceni » Striptease de promovare

Articol de , - Publicat vineri, 29 octombrie 2010 00:00

Deşi e deja calificat în Premiere League din Rusia, Petrescu a făcut o demonstraţie de exigenţă şi nervi la ultimul meci disputat acasă în acest sezon. Acesta şi-a smuls pur şi simplu bluza de pe el, fiind la un pas să-şi tragă şi pantalonii în jos de furie.

Antrenorul lui Kuban are un arsenal impresionant de metode de protest la adresa arbitrilor. Reprezentaţiile sale de pe marginea terenului îi enervează pe adversari şi pe oamenii din brigadă, îi bine dispun pe propriii spectatori, care l-au poreclit deja după personajul din Dosarele X.

Un meci urmărit doar cu ochii pe antrenorul Dan Petrescu are o savoare specială. Clar, omul e o figură cu ştaif hollywoodian. Nu stă locului o clipă, jilţul lui parcă e dotat cu un lansator de rachete, aşa ţîşneşte de sub cupola băncii la fiecare fază vie de pe gazon! Un mic Trapattoni în versiune caucaziană, cu doza de actorie perfect proporţionată spre a ţine sub presiune constantă arbitrii, adversarul, pe ai lui.

Pumni prin aer şi degete la tîmplă
Pe scaunul lui Kuban, "Bursucul" arată mai exploziv decît în perioada de la Urziceni. A arătat asta şi la ultimul meci de pe teren propriu la Krasnodar, miercuri seară, 0-2 cu Mordovia Saransk. Momentele de respiro au devenit o favoare rară pe care şi-o acordă, tipul se recomandă mai prieten cu tumultul decît cu acalmia. Însă în limitele unui echilibru controlat, în aşa fel încît fiara din sine să nu devoreze propria echipă!

Iar registrul scenelor marca Dan Petrescu e nemărginit. Cîteva exemple, cu menţiunea că "filmul" naşte dese zîmbete prin tribună, căci unele situaţii sînt realmente comice: mîini agitate prin păr, degete înşurubate în tîmplă - semn că e ceva în neregulă cu creierul destinatarului - pumni scăpaţi în plexiglas, Dumnezei aruncaţi cu dezinvoltură în stînga şi-n dreapta, geacă trîntită cu năduf, sprinturi prin spaţiul tehnic însoţite de braţe înotînd alandala prin aer.

La un pas să se dezbrace de furie
Şi, peste toate, un new entry cu ocazia promovării: haine aproape smulse la propriu de pe sine, într-un moment în care, în opţiunea antrenorului, arbitrul a depăşit orice limită printr-o decizie strîmbă, consecutivă altora. Un logic "roşu" pentru un evident cot în gură transformat cu seninătate de "central" doar într-un cartonaş galben era pe punctul să ofere celor 5.000 de oameni un veritabil număr de strip-tease masculin.

Tabela era încă imaculată, dar, după ce s-a făcut 0-1, "Agentul Mulder", cum l-au numit ruşii, n-a mai rezistat în cuşcă decît preţ de încă un fluier pe dos. Şi-a intrat complet în rolul din Dosarele X şi a dispărut ca un extraterestru de pe bancă prin minutul 82, luîndu-şi calabalîcul în viteză şi evaporîndu-se rapid spre vestiare, cu gura pînă la urechi, of course!, înainte să mai aştepte finalul jocului. Poate şi simţind că în ritmul ăsta îl păştea clar o eliminare! A driblat-o!

"Aşa făcea şi în România?"
Cu ochii cît cepele, jurnaliştii de la Krasnodar întreabă miraţi: "Aşa făcea şi în România?". Ei sînt însă seduşi de rezultatele lui Petrescu, dincolo de vulcanicul tip care surprinde pe toată lumea. E drept, "Bursucul" stă liniştit în Rusia din punctul de vedere al presei, "nici nu simt că există aici", şi probabil că fierberea crescîndă de pe bancă se datorează şi faptului că-i lipseşte presiunea coborîtă dinspre public către echipele rivale.

Soţia îl calmează
"N-am avut parte niciodată de spectatori pe care să-i văd că ne ajută să apăsăm şi mai tare adversarii, la fiecare meci. Dacă nu dăm gol în primele douăzeci de minut, încep să ne mai şi fluiere cîteodată! Dar am văzut că asta e cam regula peste tot în Rusia!", recunoaşte fostul internaţional. Asta o spune la vreo 20 de ore după show-ul de pe stadion, dar parcă tot nu i-a trecut furia. Noroc că în apropiere e soţia, Adriana, care calmează definitiv spiritele cu un sărut tandru şi o îmbrăţişare caldă!

"Nu mă bagă nimeni în seamă"
"Bursucul" spune că ruşii s-au obişnuit cu spectacolul pe care-l oferă pe marginea terenului. A scăpat fără nici o eliminare tot sezonul.

- Dane, eşti furios rău pe bancă, şi la Krasnodar!
- Aşa trăiesc eu un meci, dar aici nu prea mă bagă nimeni în seamă, suporterii îşi văd de ale lor, nu-i interesează. Dar echipa chiar resimte uneori lipsa presiunii şi dinspre spectatori. Păi, noi am făcut rezultate mai bune în deplasare decît pe teren propriu.

- Dar te-ai ales cu ceva sancţiuni după scenele astea.
- Ştiu, dar au fost două amenzi date de Comisia de Disciplină. Una de 26 de euro, că am depăşit spaţiul tehnic, şi alta de 140 de euro, pentru comportament inadecvat pe margine. Eu nici n-am ştiut de ele, am aflat de prin presă că le-am primit. 

- Parcă şi la festivitatea de promovare erai încă pregătit să mai muşti o dată din arbitri.
- Eu accept greu orice înfrîngere, era normal să fiu încă supărat, mai ales că arbitrii au jucat pentru adversari şi ne-am întîlnit de multe ori cu astfel de situaţii. Chiar dacă acum am pierdut pe merit!:)

În direct pe tabelă
Un amănunt interesant la Krasnodar: pe tabela stadionului "Kuban" e transmisă în direct partida care se joacă pe gazon! Transmisiunea e făcută de televiziunea clubului şi nu se oferă reluări de faze. Iar în pauzele de joc imaginea se întrerupe pentru a face loc unor reclame ale sponsorilor echipei.

Miliţienii sînt cu ei
Desfăşurare impresionantă de forţe înaintea partidei: sute de miliţieni s-au strîns în zona din faţa vestiarelor pentru un instructaj legat de asigurarea ordinii pe durata jocului. Printre cei în uniforme se numărau şi foarte multe femei. O blondă cu picioare superbe a atras toate privirile celor din tribune.

Banner cu o biserică
Fanii oaspeţilor de la Mordavia Saransk, care au învins la Krasnodar miercuri seară cu 2-0, au afişat un banner inedit: cu cea mai cunoscută biserică din oraşul lor. Sub imagine un mesaj: "Demnitatea noastră e loialitatea!".

Maşini lovite în parcare
Baza de la Krasnodar impresionează prin curăţenie. Stadionul de 35.000 de locuri este şi el extrem de cochet. În parcare surprinde prezenţa cîtorva maşini bine şifonate. Un localnic a explicat: "Sînt prea lovite şi oamenii le lasă aici. Vine multă lume, poate cineva interesat le vede şi se face vînzarea". 

N-a îmbrăcat tricoul de promovare!
După ultimul meci desfăşurat pe teren propriu în acest sezon, miercuri seara, 0-2 cu Mordovia Saransk, Kuban a organizat o festivitate pentru echipă şi propriii suporteri, cu poze de grup, confetti, muzică şi artificii. Toţi jucătorii şi stafful au primit din partea clubului tricouri galbene pe care scria "Premier League 2011-2012", dar singurul care nu l-a îmbrăcat a fost Dan Petrescu, el preferînd să rămînă în trening: "Nu mai am chef de nimic după ce pierd un meci!".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
sarpelealb
sarpelealb  •  29 Octombrie 2010, 23:48

nu are nici o sansa sa il ajunga pe m.lucescu, nu ajunge la varsta lui, crapa intr-o zi cu salturile lui pe banca. E BUN DAR LABIL, NU ASA TREBUIE SA SE COMPORTE UN ANTRENOR CARE VREA SA AJUNGA LA MASA BOGATILOR:)

rapidistular
rapidistular  •  29 Octombrie 2010, 22:11

bravo bursucule o sa ajungi mare de fapt esti deja. restul sunt rautati ale unor non valori

cristeaua
cristeaua  •  29 Octombrie 2010, 21:15

Daca Dan e zero cum e Murinio ? Aaa ala nu e roman ...P asta il avem BRAVO DANE SI FELICITARI !!!!e p urmele lui M LUCESCU !!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează